Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Αποκατάσταση την εθνικής αξιοπρέπειας .


Αποκατάσταση την εθνικής αξιοπρέπειας .

Όταν η επέλαση του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο πήγαινε να  καταπνίξει την εθνοσωτήρια Επανάσταση του 1821, υπήρξαν ατυχώς Έλληνες με επικεφαλής τον διαβόητο Νενέκο, που τον προσκύνησαν. Είναι αυτοί που φέρονται έκτοτε στην Ιστορία  με τον όρο «νενέκοι» και ακόμα προσκυνημένοι. Ήταν τότε που ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ , στάθηκε όρθιος για μια ακόμη φορά και καθοδήγησε την κλονιζόμενη ράτσα, λέγοντας το ΟΧΙ του στην υποταγή και στο προσκύνημα. Η  στις δέλτους της Ιστορίας καταγραφή της φωνής του αρχηγού της Επανάστασης μεγάλου Θεοδωρου Κολοκοτρώνη που στεντόρεια ακούστηκε σ΄όλο το Μωριά αλλά και όλο τον κόσμο ¨φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους», έσωσε το έθνος και σήμερα υπάρχουμε ως Ελλάδα.
Τα ΟΧΙ στον Ιστορικό Διάβα της υπερτρισχιλιετούς Ιστορίας των Ελλήνων ως λίπασμα  κάθε φορά, δυναμώνουν τις ρίζες του πολυαιωνόβιου πλάτανου του Ελληνισμού.
Απ’ το «μολών λαβέ» του Λεωνίδα, ως το ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού στα Αλβανικά βουνά, το περίτρανο ΟΧΙ  του της Εθνικής Αντίστασης και ακόμη τέλος προ ετών, το ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν των Κυπρίων  υπήρξαν πάντοτε η υπερηφάνεια της φυλής μας.
Το ΟΧΙ του Αλέξη Τσίπρα ελέχθει ως απάντηση στο τελεσίγραφο των δανειστών/τοκογλύφων – δυναστών μας, μετά από την πεντάμηνη «διαπραγμάτευση» που με τη μέθοδο της σταγόνας έβγαλαν τη ψυχή των Ελλήνων, όπως ιταμά κατά  πρόσωπο  του είπε ο εκπρόσωπος τους, μεγαλοσχήμων παράγοντας της ΕΕ, ο πολύς Τούσκ προχθές, με τη φράση «game over is over».
Το  ΟΧΙ του Πρωθυπουργού που επίσημα βγήκε απ’ τα χείλη του  με το διάγγελμά της εξαγγελίας του ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ χθές,  κουβαλά μέσα του όλο αυτό το εννοιολογικό, συναισθηματικό, κοινωνιολογικό  και ασφαλώς ιστορικό βάρος με το οποίο οι Έλληνες ανά τους αιώνες χρησιμοποίησαν για την ύπαρξη, την ελευθερία, την υπηρηφάνεια και την αξιοπρέπεια του Λαού μας.
Πάντως αυτό που δεν πρέπει να μας διαφεύγει είναι ότι το διακύβευμα κάθε φορά που λεγόνταν το ΟΧΙ, δεν ήταν μικρότερο από το σημερινό. Ίσως ήταν πολύ πολύ μεγαλύτερο, όπως η ίδια η ζωή τους, στην περίπτωση της θυσίας των 300 του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες που έδωσαν το αίμα τους «τοις κείνοις ρήμασι πειθόμενοι»
Στην περίπτωση μας «το νυν ο υπέρ πάντων αγών» για την εξάλειψη του λεκέ της δουλικής υπηρεσίας (ακόμη και «στα τέσσερα», κατά  τον κ. Σαμαρά προς τον υπουργό του Νικολόπουλο) προς τους δανειστές μας και τα όργανά τους και εν τέλει την αποκατάσταση της εθνικής αξιοπρέπειάς μας.

Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.) …27.06.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: