Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Οι Έλληνες αρχίσαμε να γινόμαστε διπρόσωποι, ως οι Ρωμαίοι;;;

Οι Έλληνες αρχίσαμε να γινόμαστε διπρόσωποι, ως οι Ρωμαίοι;;;

Ιανός ο διπρόσωπος Θεός. Ο πρώτος τη τάξει Θεός των Ρωμαίων.
Οι Θεοί των ΑρχαιοΕλλήνων κατ΄ εικόνα και ομοίωμά των δημιουργών τους, είχαν όλες τις ιδιότητες των ανθρώπων Ελλήνων. Ήταν μεγαλόψυχοι, ήταν μοχθηροί, ήταν καλοί, ήταν κακοί, ήταν πονόψυχοι ήταν αγαθοί, ήταν εκδικητικοί, ήταν … , ήταν …. . Όλα αυτά απέδιδαν τις επι μέρους ιδιότητες των Ελλήνων, γενικά. Ο κάθε θεός είχε μία χαρακτηριστική ιδιότητα, ή τουλάχιστον παρεμφερείς ιδιότητες. Έτσι το δωδεκάθεο των Ολυμπίων Θεών που πλαισιωνόταν από πλειάδα άλλων μικρότερων θεών και θεαινών κάλυπτε όλο το φάσμα των ιδιοτήτων της φυλής μας.
Δεν έκαναν θεό που να καλύπτει τη διπροσωπία. Προφανώς δεν τον χρειαζόταν Απλά γιατί οι Έλληνες είναι ξεκάθαροι, ντόμπροι και , ευθείς. Αυτό όμως το έκαναν οι Ρωμαίοι και μάλιστα με το μεγαλύτερο Θεό τους τον Ιανό. Αυτόν που τον έλεγαν διπρόσωπο θεό.
Οι Ρωμαίοι τον δημιούργησαν προφανώς, για να καλύψουν την αντίστοιχη ανάγκη της δικής τους ράτσας. Έτσι δημιούργησαν τον διπρόσωπο Ιανό.
Γράφω αυτές τις σκέψεις μου αναλογιζόμενος ότι το μεγαλειώδες αυτό 61,3 % ΟΧΙ που έδωσε προ πέντε μόνο ημερών στο Δημοψήφισμα, κοντεύουμε να το ξεχάσουμε. Το τι λέγεται, το τι γράφεται, το τι βγαίνει στα ερτζιανά, το τι αποτυπώνεται στις οθόνες των τηλεοράσεων αυτές τις μέρες, αυτές τις ώρες αυτές τις στιγμές, είναι ως να πάθαμε αμνησία σε πανεθνικό επίπεδο. Είπε ο Ελληνικός στον Πρωθυπουργό προχώρα να φέρεις λύση στην κρίση που ταλανίζει τον τόπο μας και όλους μας εδώ και πέντε χρόνια! Λύση, εθνικώς επωφελή, βιώσιμη και αναπτυξιακά κατάλληλη που εν τέλει θα αποκαθιστά την εθνική μας αξιοπρέπεια μέσα στην Ευρώπη, μέσα στο Ευρώ. Πλέον του 61,3 % όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου ΄(πλην ΚΚΕ) έδωσαν τη σχετική εξουσιοδότηση στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εν πάσει περιπτώσει η εντολή ήταν σαφής : όχι Grexit !!!
Πότε δε τούτο. Όταν απέναντί σου έχεις όλη την κακοπιστία των κάποιων στην Ευρώπη που τζογάρουν ακόμη στο Grexit και την άτακτη χρεοκοπία μας.
Και ενώ πάμε να πούμε το δόξα το Θεό, αρχίζουμε πάλι το βοήθα Παναγιά.
Αυτό γιατί ενώ πάει να γίνει αυτό είπε ο ΛΑΟΣ, δηλ. να μη υπάρξει το βδελυρό Grexit αλλά να υπογραφεί μία νέα συμφωνία - σύμβαση με τους εταίρους – τοκογλύφους μας που να καλύπτει τα δημοσιονομικά και τα απαιτούμενα διαρθρωτικά της οικονομίας μας και παράλληλα να έχει ένα αναπτυξιακό πακέτο των 35 δις Ευρώ αλλά και βασικότατα να έχει βάση σχετική με τη ρύθμιση του χρέους μας για να καταστεί τούτο βιώσιμο, ξεκινούν τα «όργανα» από πολλές πολλές πλευρές. Ο ένας μακρύ του ο άλλος το κοντό του.
Αντί να αισθανόμαστε ευχαριστημένοι και υπερήφανοι που το 61,3 % ανάγκασε όλους όσους μας ήθελαν ες αεί αποικία χρέους να έρθουν προς το μέρος μας, ώστε να αναγκάσει τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τουσκ να μιλά χθες για “ win – win ” δηλ. 50/50 κέρδος και για μας και για τους Ευρωπαίους, εμείς τώρα ζητούμε … Τι άραγε;;
Μ’αυτές τις σκέψεις, που μόνο ως αποτέλεσμα ασύγνωστης διπροσωπίας θα μπορούσε να αιτιολογηθεί, λέω μήπως χρειαζόμαστε και εμείς οι νεοΕλληνες ένα ΙΑΝΟ;;

 Δρ.ΤάκηςΧαραλ.Ιορδάνης (Ph.D.)..... 10.7.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: