Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ : Τι σημαίνει η από μήνα σε μήνα αναβολή της διαδικασίας εντάξεως έργων στο ΝΕΟ ΕΣΠΑ (2014 -2020) και για το δικό μας έργο;;!

ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ : Τι σημαίνει η από μήνα σε μήνα αναβολή της διαδικασίας εντάξεως έργων στο ΝΕΟ ΕΣΠΑ (2014 -2020) και για το δικό μας έργο;;! 

Ως Διαχειριστής της ομάδας "ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ : ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ" και ως Επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα για τη δημιουργία του ΛΙΜΑΝΙΟΥ μας της ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΥΛΗΣ του νησιού μας , θέλησα να γράψω δυό σκέψεις που ανήρτησα προ ημερών  στο site αυτό, αφού ατυχώς η διαδικασία για την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ 2014-2020 καθυστερεί, τραβάει σε μάκρος... Έγραφα λοιπό τα :
<<Κάθε μέρα ζητούν να γίνουν μέλη της ομάδας αυτής όλο και περισσότεροι φίλοι Λέσβιοι, απ' ότι βλέπω απ' το νησί, την Αθήνα κι ά...λλα μέρη της Ελλάδας όπως ακόμη κι απ' εξωτερικό ως από τη μακρινή Αυστραλία, όπως έκανε απόψε ο καλός φίλος Κώστας Τσίκνας που τον καλωσορίζω, όπως βέβαια δραττόμενος της ευκαιρίας να κάνω ότι δεν έχω κάνει ως τώρα με τις εκατοντάδες άλλους καλωσορίζοντάς τους που αισίως πλησιάζουμε τους 400. Ασφαλώς η πύκνωση των τάξεων της ομάδας μας μαζί με τους υπερ4.000 άλλους Λέσβιους απ' όλο τον κόσμο που έχουν υπογράψει τις δύο ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ μας ( προοδευτικά καθώς τις μαζεύαμε έχουν κατατεθεί απ' το Φλεβάρη του 2013 ως σήμερα στο γραφείο του Πρωθυπουργού) δεν θα πάνε χαμένες. Εξ άλλου έχουμε την έγγραφη διαβεβαίωση από τις αρχές του καλοκαιριού του τότε Γενικού Γραμματέα του αρμόδιου Υπουργείου υπεύθυνου του ΕΣΠΑ και τώρα πιά Υφυπουργού ΕΣΠΑ κ. Αλ. Χαρίτση ότι το ΛΙΜΑΝΙ μας είναι "υπερώριμο" για να ενταχθεί στο Νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 και έτσι να πραγματοποιηθεί με κονδύλιά του. Βέβαια αυτό θα πρέπει να γίνει απ΄την Περιφέρεια βορείου Αιγαίου που θα πρέπει να το εντάξει στην συγκεκριμένη δράση που έχει προσδιορίσει στην επιστολή του ο τότε Γενικός και νυν. Υφυπουργός ΕΣΠΑ κ. Αλέξης Χαρίτσης.
Τα σχετικώς αναφερόμενα από τον κ. Χαρίτση είναι τα ακόλουθα όπως έγραφα σε προηγούμενο κείμενό μου.:
<< Στο έγγραφό του αυτό, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ τονίζει μεταξύ άλλων, ως επί λέξει αναφέρεται:
<< …" Αφενός η δημιουργία λιμανιού στο Σίγρι Λέσβου αποτελεί έργο με υψηλό βαθμό ωρίμανσης και αφετέρου το εν λόγω έργο πληροί της προϋποθέσεις ένταξής του στο ΠΕΠ Β. Αιγαίου 2014-2020 ….">>
Βέβαια ακόμη περισσότερο σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο κ. Γενικός, προχωρεί ακόμη και στο να καθορίσει επακριβώς τη δράση εξειδίκευσης της επενδυτικής Προτεραιότητας στην οποία μπορεί τούτο να ενταχθεί. Αυτή είναι η της 7α, που όπως συγκεκριμένα επί λέξει αναφέρεται, είναι :
<< Στήριξη ενός πολυτροπικού ευρωπαϊκού χώρου μεταφορών μέσω επενδύσεων στο δίκτυο ΔΕΜ-Μ του Άξονα Προτεραιότητας 4 >>
Θέλω να πιστεύω ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν θα μας απογοητεύσει αυτή τη φορά, και ότι θα το εντάξει άμεσα ώστε να πραγματοποιηθεί η σχετική επένδυση ως το 2020. Δηλ. να μη γίνει όπως με την ένταξη του έργου μας την προηγούμενη φορά τέλη του 2013, μια ένταξη που όπως είχαμε πει τότε και τελικά απεδείχθει ήταν ΔΩΡΟ ΑΔΩΡΟ.>>


ΚΑΛΟ   ΜΗΝΑ. 

Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης(Ph.D.)  .................... 1.12.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: