Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

«ΛΙΜΑΝΙ ΣΙΓΡΙΟΥ :Όταν οι άλλοι κάνουν δημόσιες σχέσεις μόνο, ... εμείς δουλεύουμε Ένατο ( 9ο)

«ΛΙΜΑΝΙ ΣΙΓΡΙΟΥ :Όταν οι άλλοι κάνουν δημόσιες σχέσεις μόνο, ... εμείς δουλεύουμε Ένατο ( 9ο)

Η επί μισό χρόνο και πάνω μη ένταξη του έργου μας στο Νέο ΕΣΠΑ (κατά τα σχετικώς αναφερόμενα στο από τον περασμένο Μάϊο έγγραφο του τότε Γεν.Γραμματέα ΕΣΠΑ και νυν Υφυπουργού ΕΣΠΑ κ. Χαρίτση), ασφαλώς και μόνο έντονη ανησυχία προκαλεί στα υπερ4000 μέλη της Επιτροπής Αγώνα και ασφαλώς σ’όλους τους Λέσβιους. Έτσι, οι φίλοι Ερέσιοι με επικεφαλής τον Πρόεδρο τους Αντ. Καταχανά, για να εκφράσουν την αγωνία τους αυτή εμπράκτως, μου έστειλαν προχθές, τη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μας (ΙΙ) με τις υπογραφές τους . Προκειμένου λοιπόν, να σηματοδοτήσουμε την παρούσα κατάσταση και τις αγωνίες μας για την υπόθεσή μας, στον καθ’ ύλη αρμόδιο Υφυπουργό, πρωτοκόλλησα προ ημερών στο γραφείο του ( ως επίσης και στο γραφείο του Πρωθυπουργού) την επιστολή που ακολουθεί :

<< Παναγ. Χ. Ιορδάνης (Ph.D.)........  ......... κ. Αλέξη Χαρίτση
* Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου ...Υφυπουργό Οικονομίας
« ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Ανάπτυξης ..........και Τουρισμού
-* π. Διευθύνων Σύμβουλος της ......................Πλατεία Συντάγματος
Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων................………Α Θ Η Ν Α
-* π. Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου
Μεταλλειολόγων Μηχανικών........ Κοιν.: Γραφείο Πρωθυπουργού :
Αγησιλάου 9 Ηλιούπολη 163 46 ....…… & ως Πίνακας Παραληπτών
Τηλ.- Fax 210 9737053 κιν. 6977503461
…………………………………………….. Αθήνα , 08.12.2015

Θέμα : Η Πρόθεση της Πολιτείας να πραγματοποιηθεί το έργο μας, το ΛΙΜΑΝΙ ΣΙΓΡΙΟΥ καθυστερεί, αφού ακόμη δεν έχει ενταχθεί τούτο στο νέο ΕΣΠΑ (2014 – 2020).

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Εκ μέρους των υπερ4.000 περίπου μελών της Επιτροπής Αγώνα για την υλοποίηση του ονείρου γενεών Λεσβίων εν αναφορά προς την Δυτική Πύλη του νησιού μας , το ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ, κατά πρώτο σας απευθύνουμε τα θερμά συγχαρητήρια μας επί τη αναλήψει των υψηλών καθηκόντων σας στον ιδιαίτατα νευραλγικό τομέα που σας εμπιστεύθηκε ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης και επίσης σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και ευόδωση του έργου σας, για το καλό της χώρας τις δύσκολες αυτές στιγμές που περνούμε όλοι οι Έλληνες.
.
Μετά την απογοήτευσή μας να δούμε το έργο μας απεντασσόμενο από το ΕΣΠΑ 2007 - 2013 πέρυσι τέτοια εποχή, πράγμα που μας έκανε να συνεχίσουμε τον αγώνα της επιτροπής μας, αναπτερώθηκε η ελπίδα μας ως λάβαμε το υπ’ αρ. πρωτ. 51119 ΓΓΔΕ – ΕΣΠΑ 1276 / 12.05.2015 το υπό την ιδιότητά σας ως ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ τότε έγγραφο σας, αποσταλέν στο Γραφείο Πρωθυπουργού σε απάντηση δύο δικών μας του περασμένου Μαρτίου και Απριλίου.
Ομολογουμένως τούτο μας χαροποίησε, αφού τα σ’ αυτό διαλαμβανόμενα τα εκλάβαμε ως πρόθεσή της Πολιτείας, το εκ μέρους μας στοχευόμενο έργο το ΛΙΜΑΝΙ ΣΙΓΡΙΟΥ, να κατασκευαστεί με κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ 2014 -2020.
Τούτο δε αφου στο έγγραφό σας αυτό, μεταξύ άλλων, επί λέξει αναφέρεται : << … Αφενός η δημιουργία λιμανιού στο Σίγρι Λέσβου αποτελεί έργο με υψηλό βαθμό ωρίμανσης και αφετέρου το εν λόγω έργο πληροί της προϋποθέσεις ένταξής του στο ΠΕΠ Β. Αιγαίου 2014-2020 …..»
Βέβαια ακόμη περισσότερο σημαντικό είναι το γεγονός ότι προχωρούσατε ακόμη και στο να καθορίσετε επακριβώς τη δράση εξειδίκευσης της επενδυτικής Προτεραιότητας στην οποία μπορεί τούτο να ενταχθεί, που αναφέρατε ότι ήταν η 7 α, ήτοι :
«Στήριξη ενός πολυτροπικού ευρωπαϊκού χώρου μεταφορών μέσω επενδύσεων στο δίκτυο ΔΕΜ-Μ του Άξονα Προτεραιότητας 4.»
Ατυχώς παρά την παρέλευση έκτοτε πλέον του μισού ήδη χρόνου, ουδεμία εξέλιξη επί του θέματός μας, υπήρξε.
Βάσει της σχετικής υποδείξεώς σας της κατά το υπό θεώρηση έγγραφο σας απευθυνθήκαμε προς τους θεσμικά υπεύθυνους του νομού Λέσβου με επικεφαλής την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο να προχωρήσει η διαδικασία της απαιτούμενης κατάρτισης του σχετικού εγγράφου εξειδίκευσης του ΕΠ, η οποία θα πρέπει να συμπεριληφθεί στην εξειδίκευση, αυτήν που θα αποτελέσει αντικείμενο από την Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΕΠ Β. Αιγαίου 2014-2020.
Ατυχώς ουδεμία σχετική απάντηση έχουμε επ’ αυτού.
Το χειρότερο δε όλων είναι πως έχουμε την πληροφορία ότι το προσχέδιο των εντασσομένων στο ΕΣΠΑ 2014-2020 έργων, δεν περιλαμβάνει το Λιμάνι του Σιγρίου..
Όλα τούτα έχουν το αποτέλεσμα να δημιουργούν έντονη ανησυχία στα μέλη της επιτροπής μας αλλά και όλους του Λέσβιους.
Έτσι, η συστράτευση τους στον αγώνα της επιτροπής μας είναι καθημερινή αφού πλέον του ότι πυκνώνουν καθημερινά τις τάξεις της ομάδας στα Μ.Κ.Δ. «Λιμάνι του Σιγρίου : Διακήρυξη και Υπογραφές » που ήδη έχει περί τα 400 μέλη, συνεχίζουν να υπογράφουν τη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μας, ξεπερνώντας πιά κατά πολύ τον αριθμό των 4.000 μελών της. . Τούτο έγινε αυτές τις μέρες από τους κατοίκους της Ιστορικής Ερεσού που σήμερα μου έστειλαν τη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΙΙ την οποία υπογράφουν περί τους 150 Ερέσιους με επικεφαλής τους τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Α. Καταχανά. Τούτη συνυποβάλουμε στην παρούσα. (Συνημ. 1).
Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Απευθυνόμενοι σε σας με την παρούσα, πιστεύουμε ότι η δική σας παρέμβαση προς την Περιφέρεια Βορ. Αιγαίου και όπου αλλού απαιτείται, θα οδηγήσει στην πολυπόθητη ένταξη του ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ στο νέο ΕΣΠΑ, ώστε τελικά να το δούμε υλοποιούμενο και κατ΄ αυτό τον τρόπο το όνειρο αυτό γενεών Λεσβίων να γίνει πραγματικότητα. Έτσι η Δυτική Πύλη της Λέσβου στην ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή του Αιγαίου στο μεταίχμιο Ανατολής - Δύσης, θα συμβάλλει οπωσδήποτε στην ανάπτυξη του νησιού μας, αλλά και της ίδιας της χώρα μας. .
Με τιμή
..................................................Συνημ. Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΙΙ ΜΑΣ ………………………….....….......Υπογραφομένη από ~ 150 Ερέσιους
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΡΑΛΗΠΤΩΝ.
1) Περιφερειάρχης Βορ. Αιγαίου
κ. Χριστιάνα Καλογήρου
2) Οι Βουλευτές του Ν. Λέσβου
Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
3) Η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή
Της Περιφερειας Βορ. Αιγαίου
4) ΜΜΕ
5) κ.άλ.>>

Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.) .................... 15.12.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: