Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Τα φληναφήματα του Αδώνιδος…



Τα φληναφήματα του Αδώνιδος…

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης άρτι ορισθείς από το νέο Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη απολαμβάνει τη δύναμη που του παρέχει ο θώκος του.  Η δύναμη του «αυτός έφα». Και μάλιστα με ύφος δεκαοκτώ καρδιναλίων αποφαίνεται επί παντός του επιστητού.  
Σήμερα σε κάποιο τηλεοπτικό πάνελ προσπάθησε να αποδομήσει την επιτυχία (;;) της Κυβέρνησης εν σχέσει με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην προσπάθεια της Ευρώπης να «σφραγίσει» τα σύνορά της, στο ΝΑ της τμήμα στη Μεσόγειο. Να αποδομήσει αυτό που χθες βράδυ ο Υπουργός Άμυνας Π. Καμένος σε άλλη τηλεοπτική του παρουσία διεξοδικά, εξηγούσε επί πολύ ώρα, λέγοντας ότι τα πλοία του ΝΑΤΟ θα έχουν στόχο την επιστροφή των όποιων πλεούμενων με πρόσφυγες-μετανάστες πίσω στην Τουρκία. Για  να γίνει αυτό, τούτα θα επιχειρούν ανατολικά των νησιών μας και συγκεκριμένα από τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας με την Τουρκία, που σ’ όλο το μήκος της Μικρασιατικής ακτής είναι η μέση απόσταση. Βέβαια το πόσο αλήθεια είναι όλα τούτα τα καλά για τη χώρα μας, απ’ ότι εκ πρώτης όψεως ακούγεται, μένει να το δούμε στην πράξη. Τούτο δε μάλιστα άμεσα.
Έτσι ο κύριος Άδωνης ως κύριο επιχείρημά του έχει ακόμη αυτό που επαναλάμβανε που επί μήνες « ότι πρώτα τους καλέσαμε τους πρόσφυγες-μετανάστες να έρθουν στη χώρα μας, ως χώρα ανοικτών συνόρων κ.λπ. και τώρα βάλαμε το ΝΑΤΟ “να βγάλει τα κάστανα απ’τη φωτιά”». Μια προσέγγιση που φαίνεται ικανοποιεί κάποιους από το κομματικό του ακροατήριο που του έδωσε 12% στις πρόσφατες εκλογές Προέδρου της Ν.Δ. Προσέγγιση αντίληψης πολύ περιορισμένων ορίων, αντίστοιχης προς την αντίληψη βατράχου  που ζει σ’ένα πηγάδι.
Βέβαια η λογική των πραγμάτων που διδάσκει στην περίπτωση μας ξεκάθαρα η Ιστορική Κοινωνιολογία, ο «μέγας»  Άδωνις, ο  ξερόλας, την εξοβελίζει.
Είναι δεδομένο ότι όταν Λαός ενδοχώρας βρίσκεται κάτω από κατάσταση καταναγκασμού, λιμού, πολέμου, διώξεων, κ.λπ. τότε ο Λαός αυτός παίρνει των οματιών του. Φεύγει όπου φύγει – φύγει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση προκειμένου να σώσει την ίδια του τη ζωή. Αν δε στο δρόμο τους βρεθεί θάλασσα τότε τα παράλια της  γίνονται υποδοχείς των ελπίδων των ανθρώπων του και τα όποια πλεούμενα της διεκπεραίωσής τους στην απέναντι ακτή,  «εφαλτήρια» της σωτηρία τους . Αυτό ακριβώς έγινε στην περίπτωση των δύσμοιρων Σύρων. Το ίδιο ακριβώς δηλ. που έγινε περίπου αιώνα πριν και στη δική μας ράτσα με την Μικρασιατική καταστροφή. Αυτά τα γνωρίζει καλά ο «πολύς» Άδωνις. Όμως τα ξεχνά γιατί αλλιώς δεν  κερδίζει αυτά που εκείνος νομίζει κατά πως προανέφερα. Έτσι συνεχίζει ανερυθρίαστα  τα φληναφήματά του     

Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης …….16.02. 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: