Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Ο Τρόμος Πάνω απ’ την … Ευρώπη



Ο Τρόμος  Πάνω απ’ την … Ευρώπη

Χθές το πρωί, χτυπήματα τυφλής βίας στις Βρυξέλλες αιματοκύλισαν την πρωτεύουσα της Ευρώπης. Το ένα στο αεροδρόμιο, όπου ο καμικάζι ανατινάχθηκε «παίρνοντας» μαζί του δεκατρείς αθώους ταξιδιώτες. Το δεύτερο μέσα στο μετρό όπου έχασαν τη ζωή τους άλλοι είκοσι αθώοι. Τραυματίες, δυστυχώς αμέτρητοι. Ο Ιερός Πόλεμος από Μωαμεθανούς ( Τζιχάντ) μαχητές του Αλλάχ έχει πιά μεταφερθεί στη καρδιά της Ευρώπης.  
Τυφλή βία που οι ιστορικοί του μέλλοντος με ιδιαίτερη απορία θα προσπαθούν να καταλάβουν πώς τον 21ο αιώνα θα μπορούσε θρησκευτική πίστη, να κάνει να σκορπά το θάνατο τόσο  βίαια, τόσο αδιάκριτα  και τόσο απάνθρωπα. Οι καμικάζι δύο νέα παιδιά κάτω από τα 30, γέννημα θρέμμα Βέλγοι. Αλλά τρίτης γενεάς ΒορειοΑφρικάνοι.
Η Ευρώπη δυστυχώς  σκαλωτά και ολοένα χωρίς καμμία ανακοπή ανεβαίνει βασανιστικά του κακού την σκάλα. Τα χτυπήματα τέτοιου είδους το ένα μετά το άλλο διαδοχικά γίνονται όπως πέρυσι στην εφημερίδα Σαρλί Εμπντό στο Παρίσι και προ μηνών στην πόλη του Φωτός στο κέντρο του Μπατακλάν με εκατοντάδες θύματα, δίνουν τροφή στα κάθε λογής φοβικά αισθήματα  Ευρωπαίων. Τέτοια που δίνουν αέρα στα πανιά στα κάθε λογής  «λουλούδια» ακροδεξιών  τάσεων που φτάνουν μεχρι στο να εκλέγονται πιά και Χιτλερικοί σε Κοινοβούλια της Ευρώπης. Τέτοια που κάνουν, να κλείνουν τα σύνορα τους κράτη που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως  κράτη που ήταν καταπιεσμένα μέσα στα όρια της πρώην Σοβιετικής Ενώσεως. Ακόμη τέτοια που κάνουν ελευθερίες που απέκτησε ο Ευρωπαίος πολίτης με μεγάλες θυσίες στο διάβα των αιώνων με αγώνες, επαναστάσεις και εν τέλει τον διαφωτισμό, σιγά-σιγά να περιστέλλονται, μέσα από μέτρα αστυνομικής φύσεως που παίρνονται  ώστε κατά το δυνατόν να προλαμβάνονται τέτοια χτυπήματα.
Η Ευρώπη μ’ όλα τούτα, είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν θα είναι ποτέ πιά, όπως πριν.
Το χτύπημα στις Βρυξέλλες έχει τεράστια σημειολογική αξία. Χτυπήθηκε η Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Το ένα απ’ τα δυο χτυπήματα, αυτό στο μετρό, ήταν λίγα μέτρα από το κτίριο της Κομισιόν. Της ηγέτιδας ομάδας που κυβερνά την Ευρώπη. Οι αντίπαλοι δε θριαμβολογούν για την επιτυχία τους.
Και όλα αυτά κάνουν ώστε ο κόσμος της Ευρώπης να αισθάνεται τον τρόμο να επικρέμεται πάνω απ’ την κεφαλή του ως Δαμόκλειος σπάθη.
Μέσα σ΄αυτό το ζόφο εμείς οι Έλληνες που βρισκόμαστε;;;  Ατυχώς σε κατάσταση ασφυξίας. Πέραν της τραγικής οικονομικής θηλιάς που μας σφίγγει καθημερινά στο λαιμό η «αγάπη» των Θεσμών, έχουμε και ένα καθημερινά αναπτυσσόμενο αδιέξοδο τύπου Ειδομένης. Ένα βρόχι ΄δηλ. ακόμη στο λαιμό μας που πάει να μας αποτελειώσει. Τούτο μάλιστα, μία μόνο εβδομάδα μετά την επιτευχθείσα συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. των 28 και της Τουρκίας. Αυτή που μας έδωσε την ελπίδα ότι επί τέλους το προσφυγικό λύθηκε. Μέσα σ’ αυτή την αναμπαμπούλα η εφαρμογή της συμφωνίας αυτής μέχρι στιγμής ουδεμία εκτόνωση του προβλήματος έχει δώσει. Αντίθετα οι προσφυγικές ροές απ’τα Τουρκικά παράλια που ατυχώς συνεχίζονται, έχουν το αποτέλεσμα να μας «στοιβάζουν» δυστυχείς υπάρξεις «ξένων» και από 40.000 χιλιάδες παγιδευμένων που ήταν, μέσα λίγες μέρες τώρα να φθάνουν τους 50.000 χιλιάδες. Με αυτή την άμεση ένδειξη και με το δεδομένο ότι η προαναφερθείσα  συμφωνία προβλέπει την εθελοντική από την όποια χώρα της Ε.Ε.  μετεγκατάσταση «ξένων» στην επικράτειά της, πολύ φοβούμαι όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα μείνουν αμανάτι στην δύσμοιρη χώρα μας.
Αυτό που λέει ο ποιητής « βλέπω το μέλλον μου θολό, το παρελθόν θλιμμένο» άραγε θα μπορούσε να έχει  πιο ρεαλιστική αντιστοίχιση από αυτά που ζούμε σήμερα ως Ελλάδα αλλά και ως Ευρώπη;;!!     

Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης …….23.03. 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: