Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Αιώνιοι Συμβολισμοί.



Αιώνιοι   Συμβολισμοί.

Η επίσκεψη των προκαθημένων της Χριστιανοσύνης, χθες 16.04.2016 στη Λέσβο, το νησί μας,  την έκανε ΚΕΝΤΡΟ της Γής, αφού ~ 400 δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο και  τηλεοράσεις από την Ευρώπη, την Αμερική ακόμη και την μακρινή Ιαπωνία μετέδιδαν οτιδήποτε σχετικό όλη την ημέρα.
 Η επίσκεψη αυτή,  με πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος  Ιερωνύμου, έγινε αφ’ ενός μεν για τη στήριξη των  «ξένων» μας, αφ’ ετέρου δε  για  την προς το νησί μας και τους κατοίκους του απότιση τιμής και ευχαριστιών εν αναφορά  προς τη στάση , τη διάσωση, υποδοχή, ένδυση, σίτιση αλλά και την  περίθαλψη και εν γένει τη φιλοξενία  προς τους  «ξένους» μας που το 2015 έφθασαν  ούτε λίγο ούτε πολύ τις 650.000 ψυχές, 6,5 περίπου φορές τον πληθυσμό μας!.
Τούτη η επίσκεψη, αναμφίβολα αποτελεί Ιστορικό γεγονός στο οποίο θα γίνονται  αναφορές ανά τους αιώνες.
Ο Δήμαρχος Λέσβου  Σπύρος Γαληνός έχοντας επίγνωση της ιστορικότητας των  πραγμάτων και  ασφαλώς τιμώντας αυτό καθ΄αυτό το ιστορικό τούτο γεγονός, φρόντισε να του δώσει προοπτική μέλλοντος και αιωνιότητας. Έτσι είχε φέρει στο χώρο όπου βρίσκονταν η εξέδρα ένα δέντρο ελιάς το οποίο ευλόγησαν ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Το δέντρο αυτό θα μεταφυτευθεί στο Δημοτικό Κήπο, δίπλα στο Παλαιό Δημαρχείο.
Παράλληλα ο Δήμαρχος μας εξέφρασε την πρόθεσή του να ανεγερθεί Μνημείο Ειρήνης, στο χώρο όπου μίλησαν ο Πάπας, ο Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος.

Εύγε κ. Δήμαρχε. Μπράβο  Σπύρο.

Δρ.Τάκης Χαραλ.Ιορδάνης(Ph.D.) ……… 17.4.2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: