Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΑΝΤΗΧΗΣΗ , μετά «ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ»!!!

ΑΝΤΗΧΗΣΗ , μετά «ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ»!!!
Η Επιτυχία της Επιτροπής Αγώνα, για το «Λιμάνι του Σιγρίου» έκανε πολλούς «ευ φρονούντες» Λέσβιους, από όλα τα μέρη του νησιού μας και από όλο το φάσμα της κοινωνικής διαστρωμάτωσης τους, εκφράζοντες έτσι το «κοινό αίσθημα», να μου γράψουν τα καλά τους λόγια και τα συγχαρητήρια τους.
--- Ξεκινώ από το προβεβλημένο μέλος της Επιτροπής μας τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής ¨Λιμένων, τον π. Πρύτανη και Καθηγητή Λιμενικών έργων του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και προβεβλημένο μέλος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου μας «ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ» αλλά και εξέχον μέλος της Επιτροπής Αγώνα για το Λιμάνι μας, καλό φίλο Κώστα Μουτζούρη που τόσο με βοήθησε σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα μας και γνωρίζει από πρώτο χέρι το τι κάναμε σ’ όλη τη διάρκειά του και ακόμη που χωρίς τη δική του στήριξη ίσως να μη είχαμε την μεγάλη αυτή επιτυχία, είχε την καλοσύνη να μου γράψει
<< ΙΟΡΔΑΝΗΣ, Ο ΟΡΜΗΤΙΚΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ
Διαβάζοντας για τα τελευταία επιτυχή αποτελέσματα (λιμένας Σιγρίου κ.α.) από τις μακροχρόνιες και επίπονες προσπάθειες της ομάδας Λεσβίων ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ συνειρμικώς κάνω τους εξής παραλληλισμούς:
• Ο ποταμός Ιορδάνης (ετυμ. εκ του εβραϊκού Yarden, εκροή, Μπαμπινιώτης,1998) πηγάζει στο όρος Ερμών και εκβάλλει στη Νεκρή Θάλασσα. Ο πρόεδρος Ιορδάνης πηγάζει σε υψίπεδα, της Άντισσας, αλλά δεν απονεκρούται. Ρέει αδιαλείπτως.
• Τα "Ιορδάνεια είδη" είναι μερικά φυτικά στοιχεία μελετηθέντα από τον Γάλλο βοτανολόγο Jordan (Σταματάκος, 1971). Το Ιορδάνειο είδος ηγεσίας στον ΠΙΤΤΑΚΟ βασίζεται στη συστράτευση μερικών εμβίων στοιχείων, για την επίτευξη αποτελεσμάτων προς όφελος της Λέσβου .
Καθ. Κ. Ι. Μουτζούρης
Πρόεδρος Ρ.Α.Λ.>>
Η γνώμη του καθ΄ ύλη ειδήμονος !!
Αυτό, τα λέει όλα.
---- Ο καλός φίλος Πρόεδρος των Επιμελητηρίων Νήσων Αιγαίου Θράσος Καλογρίδης, που επί Προεδρίας του στο Επιμελητήριο Λέσβου είχε κάνει σχετική παρέμβαση προς το γραφείο του Πρωθυπουργού και που από κοντά έχει παρακολουθήσει την όλη προπάθειά μας έγραψε : «Θράσος Καλογρίδης <thrasoskal@gmail.com> Τάκη χαιρομαι πολυ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ,!! Ο φίλος σου ΘΡΑΣΟΣ
Στάλθηκε από το iPad μου 13 Μαΐ 2016, 4:11 μμ, Προς takis iordanis »
--- Ο εκ Χιδήρων ορμώμενος και πάντα υποστηρικτής των δράσεων μου, φίλος Αχιλλέας Γιαλαντζή ήταν από τους πρώτους που έστειλε τα καλά του λόγια γράφοντας μου
« Achilleas Gialangis Συγχαρητήρια κ. Ιορδάνη! Τα καταφέραμε με εσένα πρωτοστάτη, Η Δυτική Λέσβος σε ευγνωμωνεί ! »
--- Η καλή φίλη, ποιήτρια κ. Κική Σαραντάκου, σύζυγος του αξέχαστου συνάδελφού μου Χημικού Μηχανικού και συγγραφέως Δημήτρη Σαραντάκου μέλους του του Αναπτυξιακού Συνδέσμου μας «ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ» έγγραψε «D. Sarantakos <d.sarand@gmail.com>
Προς takis iordanis
Σήμερα στις 5:50 μ.μ.
Αγαπητέ κ Ιορδάνη
χαίρομαι ιδιαίτερα για την τόσο ευχάριστη είδηση που μου στείλατε!
Εύχομαι οι υποσχέσεις να γίνουν έγκαιρα έργα, γιατί πρέπει κι εμείς οι παλιοί να προλάβουμε...
Νάστε πάντα καλά και μάχιμος!
Φιλικά
Α.Σ. »
--- Ο πρ.Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μηθύμνης, φίλος Ιγνάτης Χατζηχρίστου μας έγγραψε :
« Ignatis Hatzihristou Molyvos Κύριε Τάκη , γνωρίζω ότι ο πολύχρονος σας αγώνας αν και πέρασε από σαράντα κύματα, δικαιώνεται. Το λιμάνι αυτό θα δώσει άλλη προοπτική στη Λέσβο και ιδιαίτερα στη δυτική Λέσβο. Δυστυχώς εμείς στο Βορρά δεν είχαμε την ίδια επιτυχία ούτε στον οδικό άξονα Καλλονής -Πέτρας, και η πύλη εισόδου της Πέτρας υπολειτουργεί, για να μη πω την αλήθεια, ότι χθες σαν χώρα αλλά και σας νησί γίναμε ρεζίλι σε μια ομάδα Τούρκων με ιστιοπλοϊκά που έφτασαν στην πύλη εισόδου της Πέτρας την βρήκαν κλειστή και έφυγαν πίσω στη χώρα τους με τις χειρότερες εντυπώσεις, συν την δυσφήμηση που θα κάνουν εκεί.»
--- Ο συγχωριανός μου και στήριγμα πάντα των προσπαθειών μου, καλός φίλος Θεόφραστος Καραγεώργης, π. Πρόεδρος του Συλλόγου Αντισσαίων στην Αθήνα , που τόσο πολύ κοπίασε και στην προσπάθειά μας αυτή , κατέθεσε τα :
Theophrastos Karageorgis Μπράβο σου Τάκη σε σένα και σε ολους όσους στήριξαν και πίστεψαν την προσπάθεια της επιτροπής αγώνα η οποία εξέθεσε μακροχρόνια όσο πιο ηχηρά μπορούσε την ζωτική αναγκαιότητα της κατασκευής του λιμένα Σιγρίου ως δεύτερης πύλης του νησιου μας. Εγινε πολύ και συστηματική δουλειά απο μέρους σου και αυτό το γνωρίζει κάθε σκεπτόμενος Λέσβιος που αγαπάει ανιδιοτελως την πατρίδα του!
Η Ερέσια καλή φίλή, π. μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Ερεσίων «ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ», Maria K. Athanasiadou «Θερμά συγχαρητήρια σε σας κ. Ιορδάνη και σε όλους όσους συνέβαλαν στις ενέργειες για τη χρηματοδότηση του λιμανιού του Σιγρίου!!! Σας ευχαριστούμε και εύχομαι σύντομα να ολοκληρωθεί το έργο και να λειτουργήσει το λιμάνι!!!!
--- Το μέλος του Συνδέσμου μας για την Ανάπτυξη της Λέσβου «ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΙΛΗΝΑΙΟΣ», Μαθηματικός και Ιστοριοδίφης, Καλλονιάτης, καλός φίλος Αριστείδης Κυριατζής επίσης μου έγραψε :
«Aristeidis Kyriazis Συγχαρητήρια! Προσβλέπω στο πρώτο ταξίδι μας από τη Ραφήνα στο Σίγρι σε λιγότερες από πέντε ώρες! »
--- Ο Μυτιληνιός φίλος Μπάμπης Πετρέλλης ο οποίος θέλοντας να συμμετάσχει στη προσπάθειά μας έγινε ενεργό μέλος μας , και συνεργαζόμενος στενά μαζί μας, βρέθηκε να μας δίνει μεγάλη βοήθεια, αφού μάζεψε εκατοντάδες υπογραφές στην πρώτη Διακήρυξή μας μέσα στο 2013, κατοίκων της Πρωτεύουσας Μυτιλήνης και έχοντας πλήρη γνώση των πραγμάτων έγγραψε:
xaralampos petrellis <haral55@windowslive.com>
Προς takis iordanis
Σήμερα στις 5:31 μ.μ.
<< ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΑΛΛΑ ΤΟ « ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ » ΦΙΛΕ ΤΑΚΗ !!!!!! ΚΑΙ ΠΑΝΥΓΙΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ...>>
--- Η Άντζελα Κοντού η δραστήρια Μεσοτοπίτισσα φίλη, μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Μεσοτοπιτων στην Αθήνα, που είχε πρωτοστατήσει στη συγκέντρωση υπογραφών στη διακήρυξή μας, συμπατριωτών της έγγραψε :
«Άντζελα Κοντού
13 Μαΐου στις 11:29 μ.μ
Συγχαρητήρια κ. Iordanis για την επιμονή και το πείσμα σας! Οι ακούραστες προσπάθειές σας επιτέλους φαίνεται να βαίνουν προς την επιθυμητή κατάληξη!!! Ως μία από τους υπογράφοντες τη διακήρυξή σας επιτρέψτε μου να σας απευθύνω ενα μεγάλο μπράβο!»
--- Ο καλός συμπατριώτης συνάδελφος Μηχανικός (Πολιτικός), π. Γεν. Γραμματέας Υπουργείου Παναγιώτης Μαϊστρος μου έγραψε
«Παναγιώτης Μαΐστρος <panos.maistros@...>
Προς takis iordanis
Σήμερα στις 7:13 μ.μ.
Παναγιώτη, συγχαρητήρια.
Πάνος Μαΐστρος »
--- Ο καλός φίλος εκ της πρωτευούσης μας ορμώμενιος, μέλος της επιτροπής αγώνα Μάριος Γιαννάκας; Έγραψε :
<< Marios Giannakas
ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΤΑΞΕΙΔΙ.>>
--- Ο συναγωνιστής για χρόνια στα πλαίσια της ΟΛΣΑ (ως εκπρόσωποι Αντισσαίων και Ερεσίων αντιστοίχως), πρ. Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Ερεσίων “ΘΕΟΦΡΑΣΤΟ”, ενεργότατο μέλος της Επιτροπής Αγώνα φίλος Κώστας Αχλώπτας, σε τηλεφώνημά του με πολύ θερμά λόγια για την επιτυχία μας, έκλεισε την κουβέντα μας λέγοντάς μου ότι :
«Θα κάνω τα αδύνατα δυνατά Τάκη στο Δ.Σ. της ΑΝΕΚ, ώστε το πρώτο πλοίο που θα κάνει την παρθενική είσοδο στο Λιμάνι μας να είναι της εταιρείας αυτής και ει δυνατόν να διατεθεί δωρεάν».
--- Στα Μ.Κ.Δικτύωσης ο καθένας αποκτά φίλους. Μάλιστα πολλούς. Ευτύχησα να γνωρίσω πολλούς επίσης. Ένας έκ των πλέον εξαιρετικών για μένα φίλων τον έχοντα καταγωγή την όμορφη Πελόπη Στέφανος Βαλαβάνης, μου έγραψε
«Στέφανος Βαλαβάνης Εδώ το σύνθημα * ο αγώνας τώρα δικαιώνεται * ταριάζει απόλυτα Τάκη.!!!!!!!!! »
π--- Ο Γενικός Γραμματεας του Συλλόγου Σκαλοχωριτών, μέλος της Επιτροπής μας παιδικός μου φίλος, Νίκος Καρίπης έγραψε :
«Nikos Karipis
Επι τελους να κι ενα ευχαριστο ΝΕΟ , σ ευχαριστω Τακη!!!!»

--- Ο εξάδελφος μου και βέβαια φίλος μου Τρίφωνας Σιδερόγλου, έγραψε :
<sidiroglouantonia@gmail.com>
Προς takis iordanis
Σήμερα στις 9:40 μ.μ.
«Συγχαρητήρια εξάδελφε, αυτά είναι πολύ- πολύ καλά νέα ότι χρειαστείς είμαι πάντα στο πλευρό σου
χαιρετισμούς
Τρύφων Σιδηρόγλου »
--- Ο Ερέσιος καλός φίλος, συναγωνιστής και σύντροφος από τα χρόνια εκείνα των κοινών πολιτικών οραματισμών μας και κοινών αγώνων Μιχάλης Δεμερτζής, μου έγραψε :
«Mixalis Demertzis
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ »
--- Ο Σκαλοχωρίτης φίλος Φραγκούλης Μέγας, με τον οποίο η μέσω f.b. γνωριμία μας αλλά και η δική μου καταγωγή (από παππού) εκ Σκαλοχωρίου, μας κάνει να αλλάζουμε απόψεις και κατά καιρούς διάφορους προβληματισμούς. Στην περίπτωση μας αυτή έγγραψε :
«Φραγκούλης Μέγας ΤΑΚΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΔΙΟΤΙ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ »
--- Από τον φίλο Σπύρο Πιπερά τον π. Πρόεδρο του Συλλόγου Απανταχού Ερεσίων «ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ» με τον οποίο συνδεόμαστε με κοινούς αγώνες στα πλαίσια της ΟΛΣΑ, έλαβα το ακόλουθο μήνυμα :
Μakar Eresios (ΣΠ) Έτσι είναι Τάκη! το μάθαμε πια καλά... Όταν δεν κάνεις τίποτα δεν πετυχαίνεις τίποτα. Όταν κάνεις κάτι ίσως πετύχεις κάτι... Εύχομαι να ζήσουμε να χαρούμε το πρώτο μόνιμο δρομολόγιο σύνδεσης του Σιγρίου με λιμάνι της Αττικής (ας είναι και η Κύμη)...
---- Ο Μεσοτοπίτης, καλός φίλος που γνώρισα επίσης μέσω F.B., Ευθύμης Βασίλογλου έγραψε :
« Ευθύμης Βασίλογλου. κ. Ιορδάνη συγχαρητήρια για τον όμορφο αγώνα και καλά αποτελέσματα να έχει.!!!!!!! »
Πλέον αυτών όλων αναμφίβολα η έκφραση της ευαρέσκειας πλείστων όσων με τον τρόπο που έχει καθιερωθεί στο fb δηλ. τo like έδωσαν το τόνο της ευχαρίστησης που οι Λέσβιοι στο σύνολό τους αισθάνθηκαν με την πληροφόρηση του ευχάριστου γεγονότος μας.
Βέβαια, σ’ ένα έκαστο εξ αυτών απήντησα αντευχαριστώντας τον και τόνισα αυτό που είναι πρόδηλο. Ότι Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Συνεχίζεται ως να δούμε το Λιμάνι μας να κατασκευάζεται και εν τέλει να μπούμε όλοι μαζί σ’αυτό με το πρώτο πλοίο, που με την είσοδο του θα κάνει την παρθενική αρχή της λειτουργίας της ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΥΛΗΣ του νησιού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: