Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

« Κράτος εν κράτει» στη Γερμανία η SIEMΕNS, κατά βουλευτή μας, μέλους της επιτροπής διερεύνησης των σκανδάλων της στην Ελλάδα.

« Κράτος εν κράτει» στη Γερμανία  η SIEMΕNS, κατά βουλευτή μας, μέλους της επιτροπής διερεύνησης των σκανδάλων της στην Ελλάδα.

Όταν ακούς από Βουλευτή της νυν ελάσσονος αξιωματικής αντιπολίτευσης (που ων μέλος της διακομματικής επιτροπής η οποία έψαξε το θέμα των δωροδοκιών της Siemens στη χώρα μας, και που επίσης πήγε στη Γερμανία για να συλλέξει στοιχεία, να πάρει καταθέσεις εμπλεκομένων, αρμοδίων κ.άλ. γενικά να διερευνήσει τα σχετικά με τα σκάνδαλα της  SIEMΕNS στην Ελλάδα), να λέει από τηλεοράσεως  ότι η εταιρεία αυτή « είναι κράτος εν κράτει» στη Γερμανία, τότε τι μπορεί ο απλός Έλληνας πολίτης να σκεφθεί και να  ελπίσει για το δίκιο του, για το  «είναι» του, για  το μέλλον του, στην εποχή που βρισκόμαστε υπό Γερμανική οικονομική (αυτή τη φορά) κατοχή.
Τούτο που έλεγε ο κ. Βουλευτής ήταν άκρως εντυπωσιακό, ότι δηλ. για να καταθέσει ο όποιος Γερμανός Πολίτης στην Ελληνική κοινοβουλευτική  Επιτροπή, τούτο έγινε παρουσία εισαγγελέως ο οποίος υπέβαλε κατά την δική του αρέσκεια τις ερωτήσεις των Ελλήνων Βουλευτών. Δηλ. όποιες κατά την γνώμη του ήταν «προσβλητικές» για την SIEMENS και  κατ’ επέκταση της Γερμανικής Πολιτείας δεν επέτρεπε ο κ. εισαγγελέας να απαντηθούν.
Έγγραφα σε σχετικό σημείωμα μου τον Αύγουστο του 2012 τα ακόλουθα:
« Η βουλή των Ελλήνων δημιούργησε προ ετών διακομματική επιτροπή η οποία έψαξε το θέμα των δωροδοκιών της Siemens στη χώρα μας. Αφού λοιπόν επί μεγάλο χρονικό διάστημα και σε βάθος έγινε η εξέταση της υποθέσεως, τελικά προέκυψε ότι η Ελληνική Πολιτεία με τις δωροδοκίες της Siemens ζημιώθηκε με το ποσό των δύο δις (2.000.000.000) Ευρώ και το σχετικό πόρισμα υπεγράφη διακομματικά.»
Κι αν αυτό έβγαλε επιτροπή του ελληνικού κοινοβουλίου και οι όποιοι κακόπιστοι είχαν τις όποιες αμφιβολίες, αμφισβητήσεις κ.λπ. είναι αξιοπρόσεκτη η απόφαση Ελβετικού δικαστηρίου που είχε να εξετάσει σχετικές με την SIEMENS υποθέσεις,  απ’ ότι  ακούστηκε χθες βράδυ σε εκπομπή στην TV, να λέει ότι από τη εταιρεία αυτή δίδονταν μίζες ύψους 2 % επί του ύψους των εκάστοτε συμβάσεων στη χώρα μας, στα κόμματα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.!! 

«Εξ όνυχος τον λέοντα» έλεγαν οι Αρχαίοι μας. Ο λέων, ατυχώς, της σαπίλας, της αποφοράς , της διαφθοράς που έφθασε η Ελληνική Πολιτεία, φανερώνεται στα μάτια μας με όνυχες του τύπου της πιο πάνω αποφάσεως του Ελβετικού δικαστηρίου.
Βέβαια δεν ξεχνούμε το ένα εκατομμύριο μάρκα που μετέφερε με βαλίτσα από την SIEMENS, ο πολύς «στρατηγός» του Κ. Σημίτη, Τσουκάτος στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.
Εν πάσει περιπτώσει για την ζημία αυτή των 2.000.000.000 Ευρώ έγινε εξωδικαστικός συμβιβασμός μετταξύ SIEMENS και Ελληνικής Πολιτείας και έγινε για ένα ποσό του περίπου 10 % της από την επιτροπή της Βουλής προσδιορισθείσας ζημίας. Τα ποσό αυτό κατά το 1/3  περίπου θα χρησιμοποιείτο για τη δημιουργία κάποιας μονάδας ηλεκτρολογικού υλικού στη χώρα ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, κατά το 1/3 σε καταβολές χρήματος και κατά το 1/3 να κάνουν στους Έλληνες άκουσον, άκουσον!! εκπαίδευση, διαλέξεις, σεμινάρια κ.λπ. κατά της διαφθοράς.
Ο λύκος, που φυλάει τα πρόβατα…
Η εταιρεία SIMENS, η εταιρεία που έχει το παγκόσμιο ρεκόρ της διαφθοράς, που έχει διαφθείρει γενεές γενεών αξιωματούχων,  Κυβερνήσεων ανά τον κόσμο, θα διδάξει του Έλληνες τα  κατά της διαφθοράς … Και μη χειρότερα!!!
Εκτός και αν εφαρμόσει τα άκρως αντίθετα απ’ αυτά που εξ ιδίας πείρας απέκτησε ως σχετικό know how  στο «θεάριστο έργο της»,  επί δεκαετίες τώρα σ’ όλη τα πλάτη και μήκη της Γης

Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης …….13.06. 2016


Δεν υπάρχουν σχόλια: