Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

220.000.000 Ευρώ για τη Ν.Δ. και 198.000.000 Ευρώ για το ΠΑΣΟΚ τα δάνεια τους, απ’ τις Τράπεζες.



220.000.000 Ευρώ για τη Ν.Δ. και  198.000.000 Ευρώ για το ΠΑΣΟΚ τα δάνεια τους, απ’ τις Τράπεζες.

«Εάν οι ιερείς ημών δαιμονίζονται τις αγιάσει ημάς;;» λένε τα θρησκευτικά κείμενα.

Σύνολο 418.000.000 Ευρώ και για τους δύο μεγάλους κραταιούς  μονομάχους του δικομματισμού της μεταπολίτευσης.

Αυτή την τραγική περίοδο της ατέλειωτης μνημονιακής λαίλαπας που έχει συνθλίψει το Λαό μας, ένα θέμα που κάθε τόσο ακούγεται, προβάλλεται κατά περίπτωση  αλλά κατά βάση  ταλανίζει άτομα, νοικοκυριά,  εταιρείες, κ.λπ. κοντολογίς όλο τον Ελληνικό Λαό, είναι τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια». 
Δηλ. τα δάνεια αυτά τα οποία δεν εξυπηρετούνται από τους δανειολήπτες τους και μένουν στις τράπεζες ακάλυπτα από εμπράγματες εγγυήσεις και τελικά  απλήρωτα. Αυτά που εν τέλει πληρώνει ο δύσμοιρος λαός μας με τις ανακεφαλαιοποιήσεις των Τραπεζών μας.  
Τέτοια απλήρωτα δάνεια, «θαλασσοδάνεια» καθώς τα ονομάζει πολύ εύστοχα ο θυμόσοφος  Λαός μας, ατυχώς υπάρχουν και  για  πολιτικούς φορείς, που άσκησαν εξουσία απ’ τη μεταπολίτευση και μετά για σαράντα περίπου χρόνια και μας κυβέρνησαν. Τα κόμματα  του δικομματισμού και της εξουσίας που εναλλάσσονταν στο θώκο της Κυβέρνησης , το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ.

Η «εμπράγματη εγγύηση» που εκλαμβάνονταν ως βάση, πάνω στην οποία στηριζόταν, κατά τις από τις Τράπεζες απαιτούμενες προϋποθέσεις η δανειοδότησή τους, ήταν η Κρατική χρηματοδότηση  που αφορά στη  λειτουργία των κομμάτων.
Είναι γνωστό, ότι όσο πιο μεγάλο είναι το ποσοστό του όποιου κόμματος στις εκλογές τόσο αναλογικά μεγαλύτερο είναι  και το  ποσοστό της χρηματοδότησης αυτής για το συγκεκριμένο κόμμα.
Με δεδομένο λοιπόν τα ποσοστά του 35% - 48 % που ελάμβαναν συνήθως  οι μονομάχοι του δικομματισμού πριν από την περίοδο της οικονομικής κρίσεως, των μνημονίων, κ.λπ., αντίστοιχο ήταν και το ύψος των δανείων που του έδιναν οι Τράπεζες. Και όλα φαινόταν καλά ως τότε, γιατί απλά δεν είχαν υπάρξει σχετικές πληροφορίες.
Μετά με την εξάχνωση του ΠΑΣΟΚ απ’ τα 40 - 48% στο μόνο ένα δέκατο αυτών δηλ στο ~ 4 -5 %  στις εκλογές τις μετά το 2012 η κρατική χρηματοδότηση του. έπεσε όπως ήταν φυσικό σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Και έτσι άρχισαν τα τράβαλα. Αδυναμία καταβολής των δόσεων και διόγκωση του σχετικού χρέους και τελικά  «κόκκινα δάνεια» . Το ίδιο ακριβώς έγινε και με τη Ν.Δ. Και πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς αφού ακόμη και τους εργαζόμενους τους τα κόμματα αυτά τους άφησαν πολλές φορές απλήρωτους. Τώρα τελική συνέπεια;;  Τίποτα για τους πολιτικούς αυτούς σχηματισμούς, καμμία συνέπεια ούτε στους εκάστοτε αρχηγούς τους. Είναι άξιο λόγο να αναφερθεί ότι προ δύο ετών οι τότε Κυβερνώντες με Πρωθυπουργό τον Α.Σαμαρά, με μία μεταμεσονύκτιο τροπολογία «απάλλαξαν» τις Τράπεζες και τις Διοικήσεις τους απ’ τις όποιες συνέπειες για την δανειοδότηση των κομμάτων τους κατά τα προαναφερθέντα.
Έτσι τα δάνεια της μεν Ν.Δ. (220 εκατ. Ευρώ) και του δε ΠΑΣΟΚ (198 εκατ. Ευρώ) έχουν καταστεί κατακόκκινα. Αφού δε τελικά δεν έχουν κάτι το εμπράγματο να τους πάρουν οι Τράπεζες για να εξοφλήσουν τα οφειλόμενα, τι θα γίνει τελικά;   
Απλό. Το λογαριασμό θα τον πληρώσει ο ξενοδόχος. Και ξενοδόχος δεν είναι άλλος απ’ τον  τάλανα Ελληνικό Λαό. Το ωραίο είναι ότι η Ν.Δ. είναι εν δυνάμει η επόμενη Κυβέρνηση. Και θα έρθει να μας ξανασώσει.!! Αναλογίζομαι ότι ο από το 1920 ο ισχύων νόμος περί Ανωνύμων Εταιρειών μη μπορώντας να αποδώσει το πώς  ο Πρόεδρος της θα πρέπει να ασκεί την εξουσία του, αναφέρει ότι πρέπει  να την διοικεί «δίκην καλού οικογενειάρχου». Μπορεί να αναλογιστεί κανείς ότι αν τούτο  ισχύει για μία Α.Ε., τι θα έπρεπε να ιχύει για ένα ολόκληρο Κράτος.
Αλλά εδώ είναι  Ελλάδα … και αυτό εξηγεί τα πάντα.   

Δρ.Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.) ....... 13.07.2016 

Δεν υπάρχουν σχόλια: