Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Καλλονής - Σιγρίου : Όταν το κοινό περί αληθείας αίσθημα, δικαιώνει την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ.

Καλλονής - Σιγρίου : Όταν το κοινό περί αληθείας αίσθημα, δικαιώνει την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ, αυτή που δημιούργησα το 2003..

KAΛΟ MHNΑ με ένα ΚΑΛΟ ΝΕΟ.
Παρακολουθώντας όλους αυτούς του μήνες από κοντά την υπόθεση ξέραμε ότι το απενταχθέν από το ΕΣΠΑ 2006 -2014 έργο μας θα επανεντασσόταν στο νέο ΕΣΠΑ 2014 - 2020, δηλ. δεν θα παθαίναμε ότι είχαμε πάθει με το άλλο μεγάλο έργο μας "ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ",  που ευτυχώς σώσαμε την τελευταία στιγμή, εντάσσοντάς το στιε Εθνικές Επενδύσεις. Όμως υπήρχε η αδημονία το πότε θα λήξει η εκκρεμότητα αυτή. Φαίνεται από το πιο κάτω δημοσίευμα ότι βρισκόμστε στην αρχή του τέλους.
Και μία παρατήρηση. Θα διαβάσετε στο κείμενο αυτό ότι για το νεοανοιχθέν τμήμα " Σκλοχωρίου - Βατούσης" θα γίνει τσιμεντόστρωση. Τούτο είναι λάθος. Το σωστό είναι ασφλτόστρωση
Το πιο κάτω δημοσίευμα στο site ypodomes com..
http://www.ypodomes.com/…/35464-mytilini-ksekinoyn-kai-pali…
<< Μυτιλήνη: Ξεκινούν και πάλι τα έργα στο δρόμο Καλλονή-Σίγρι
Παρασκευή, 01 Ιούλιος 2016 08:29
Μυτιλήνη: Ξεκινούν και πάλι τα έργα στο δρόμο Καλλονή-Σίγρι
Ξεκινά και πάλι μετά από 1,5 χρόνο η «Εγνατία οδός της Λέσβου» το έργο κατασκευής του δρόμου Καλλονής – Σιγρίου, με προϋπολογισμό 41,5 εκατομμύρια ευρώ.
Το έργο που είχε δημοπρατηθεί το 2012 , είχε απενταχθεί από το προηγούμενο ΕΣΠΑ καθώς δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί στο συμβατικό χρόνο μέχρι τέλος του 2015 και οι εργασίες είχαν σταματήσει. Το Υπουργείο Υποδομών, αρμοδιότητα του οποίου ήταν η κατασκευή του, ξεκίνησε τις διαδικασίες προκειμένου το έργο να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ ενώ και η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με έγγραφό της ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ ο αντιπεριφερειάρχης υποδομών Θοδωρής Βαλσαμίδης τόνισε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από το αρμόδιο Υπουργείο, η διαδικασία επανένταξης ολοκληρώνεται και σύντομα οι εργασίες θα ξεκινήσουν με εντατικούς ρυθμούς, τοποθετώντας μάλιστα την έναρξη στα μέσα Ιουλίου με τσιμεντόστρωση του τμήματος που έχει γίνει η διάνοιξη από Σκαλοχώρι μέχρι Βατούσσα».
Με το σταμάτημα μάλιστα των εργασιών είχαν μείνει απλήρωτοι και εργαζόμενοι στο έργο , οι οποίοι θα πάρουν το επόμενο διάστημα τα χρήματά τους.
Η επιτροπή αγώνα των κατοίκων της Δυτικής Λέσβου επί δεκαετίες αγωνίζεται για την ολοκλήρωση του έργου πνοής για το κομμάτι αυτό του νησιού που θα μειώσει στο μισό το χρόνο σύνδεσης της Καλλονής με το Σίγρι, εξυπηρετώντας τόσο την τοπική κοινωνία αλλά και τους επισκέπτες που θέλουν να βρεθούν στο απολιθωμένο δάσος και ακόμα περισσότερο να απολαύσουν το «δάσος κάτω από το δρόμο» , τις απολιθωματοφόρες θέσεις που ήρθαν στο φως με τις εργασίες των προηγούμενων ετών.
Πηγή:ert.gr >>


Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης ……. 1.7.2016
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: