Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Μπράβο!! Συγχαρητήρια σ΄όλα τα παιδιά που επέτυχαν στiς εισαγωγικές εξετάσειςς ΑΕΙ/ΤΕΙ.



Μπράβο!! Συγχαρητήρια σ΄όλα τα παιδιά που επέτυχαν στiς εισαγωγικές εξετάσειςς  ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Η αγωνία των παιδιών μας για τα αποτελέσματα τους και τελικά την εισαγωγή τους ή μη στην Ανωτέρα και Ανατάτη Εκαπίδευση έλειξε αυτές τις μέρες. Κατά πως ανακοινώθηκε απ’ το Υπουργείο, δύο στους τρεις πέρασαν. Ένας στους τρεις δεν έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Συγχαρητήρια ανήκουν σ’ όλους όσους επέτυχαν και τώρα μπαίνουν στο στοίβο της Ακαδημαϊκής τους ζωής. Βέβαια τούτος οδηγεί σε λίγα χρόνια στο στοίβο της ζωής, του καθαυτού στοίβου του αγώνα και της  βιοπάλης. Αυτού που ατυχώς δεν είναι τρεχόντως σπαρμένος με ροδοπέταλα. Ποτέ δεν ήταν. Σήμερα όμως που βρισκόμαστε μέσα στη Μνημονιακή στενότητα και οικονομική ανέχεια τα πράγματα τη ζωής μας είναι δυστυχώς χείριστα. Παρ’ όλα αυτά η παιδεία και η απόκτηση της όποιας μόρφωσης στα θρανία, στα βιβλία και τα συγγράμματα, στους εργαστηριακούς πάγκους,  στα αμφιθέατρα κ.λπ. των ΤΕΙ και ΑΕΙ, εξακολουθούν να αποτελούν  ατομικό κεκτημένο και προσωπικό κεφάλαιο του κάθε φοιτητή/ σπουδαστή. Για τους μη επιτυχόντες που θα δώσουν εξετάσεις και του χρόνου απλώς υπάρχει παράταση εμμέσως της μαθητικής τους ζωής. Για τους άλλους που σταματούν κάθε επαφή με τα γράμματα  εκ των πραγμάτων μπαίνουν στο στοίβο της ζωής μικροί και ασφαλώς θα χαράξουν άλλη ρότα που με τη πολλή δουλειά, συνέπεια και επαγγελματισμό θα μπορέσουν να διεκδικήσουν αυτό  που τους ανήκει, κατακτώντας τους στόχους τους , επιτυγχάνοντας και εν τέλει ευτυχώντας στη ζωή. Σ΄αυτά τα παιδιά τους ανήκει η ευχή: Καλό κουράγιο.
Ας μου συγχωρεθεί για το ότι θα συνεχίσω γράφοντας δύο αράδες για τους μαθητές του Λυκείου του χωριού μου, Άντισσας.Παρατηρώντας λοιπόν  τα ποσοστά επιτυχίας των μαθητών των διαφόρων Γυμνασίων- Λυκείων του νησιού μας, αυτό που διεπίστωσα ήταν ότι τα παιδιά του χωριού μου είχαν επιτυχία εισαγωγής στα ΑΕΙ /ΤΕΙ σε ποσοστό 67 %. Αυτό το ποσοστό είναι στο περίπου μέσο όρο του αντίστοιχου σε εθνικό επίπεδο και ασφαλώς είναι μεγάλη επιτυχία ως εκ της ακριτικότητας και του απομεμακρισμένου του Λυκείου μας απ’ το όποια αστικό κέντρο. Βρίσκεται δε στο μέσο όρο των επιτυχιών όλων των Λυκείων του νησιού μας. Ασφαλώς δε σε σύγκριση με το 44% Λυκείου χωριού δίπλα στην πρωτεύουσα, των παιδιών η επιτυχία είναι ιδιαίτερα σημαντική. Μπράβο λοιπόν στα παιδιά μας για την επιτυχία τους. Τους αξίζουν διπλά συγχαρητήρια. Στους δε γονείς τους ανήκει η κάθε υπερηφάνεια  για την επιτυχία των παιδιών τους.

Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.) …….. 26.08.2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: