Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ για τον ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ απ' το ΕΜΠΡΟΣ Μυτιλήνης



ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ  για τον ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ απ' το ΕΜΠΡΟΣ Μυτιλήνης

Πληρώνεται το ανταποδοτικό τέλος για τις ΑΠΕ
«Κι ο άγιος φοβέρα θέλει»
Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016


Προ ημερών ο Σύνδεσμος «Πιττακός ο Μυτιληναίος», διά του προέδρου του Τάκη Ιορδάνη, δημοσιοποίησε την απαράδεκτη καθυστέρηση στην καταβολή του ανταποδοτικού τέλους για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στους κατοίκους των χωριών της δυτικής Λέσβου. Ήταν η δεύτερη φορά που ο Σύνδεσμος είχε αναδείξει το θέμα. Χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος υπέγραψε την απόφαση για την καταβολή του τέλους, που ανέρχεται στα 17,6 εκατ. ευρώ. 

Το παραπάνω ποσό αφορά την περίοδο 2010 ως 2014 και θα δοθεί στους κατοίκους των 274 χωριών της χώρας. Η καταβολή των ποσών θα γίνει μέσω των λογαριασμών ρεύματος των οικιακών καταναλωτών κάθε χωριού. Δηλαδή στην ουσία αυτό που θα γίνει είναι συμψηφισμός του ανταποδοτικού τέλους με την αξία του ρεύματος σε έναν από τους προσεχείς λογαριασμούς της ΔΕΗ. 

Σύμφωνα με την κατανομή, το ποσό που δικαιούνται οι κάτοικοι της Άντισσας είναι 93.427,23 ευρώ, της Μυτιλήνης 276,24 ευρώ, του Σκαλοχωρίου 17.897,16 ευρώ, των Χιδήρων 22.150,99 ευρώ, της Φισίνης Λήμνου 13.438,69 ευρώ, του Σιγρίου 17.833,82 ευρώ, των Σαρδών - Λήμνου 1.409,37 ευρώ. 

Το συνολικό ποσό που θα λάβουν οι κάτοικοι των προαναφερόμενων χωριών της Λέσβου ανέρχεται στα 166.433,5 ευρώ. Το εξαιρετικά μικρό ποσό που δίνεται στους κατοίκους της Μυτιλήνης οφείλεται στη μη λειτουργία των ανεμογεννητριών στο αιολικό πάρκο στην περιοχή της Κουτσουμπάρας της Μυτιλήνης. Στην υπουργική απόφαση περιλαμβάνεται η κατανομή και για τους κατοίκους των χωριών που φιλοξενούν ΑΠΕ στα άλλα νησιά του Αιγαίου..>>


Το πιο πάνω είχα αναρτήσει τόσο εδώ στο lapsarniotis ;oso kai σε διάφορα sites δικά μου και  άλλων  στι; 11.08.2016  με τον ΥΠΕΡΤΙΤΛΟ
«ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ για το Σύνδεσμό μας.

Στις 18.8 τα βρήκα να τα έχουν κατεβάσει από άλλων όπως « ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ» αλλά και δικάμου ( Λάψαρνα. ΟΧΙ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΨΝ ΧΩΡΙΩΝ ΜΑΣ< ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ. Έτσι το ξαναέβαλα  με το πιο κάτω σχόλιο.

Τούτο το ξαναέβαλα γιατί αν και είμαι ο διαχειριστής του παρόντος, και το είχα αναρτήσει στις 11.8.2016, κάποιος το κατέβασε. Το ίδιο έγινε και στο άλλο site μου ΟΧΙ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΜΑΣ κ.λπ. Τυχαίο;;;!

Δεν υπάρχουν σχόλια: