Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΡΑΣ ΛΕΣΒΟΥ. 2η Επιστολή μας



 Με ~ 300 υπογραφές στη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μας, προχθές 27/09/2016, πρωτοκολλήσαμε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού την 2η Επιστολή μας για το '' ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ΛΕΣΒΟΥ'' . Παρατίθεται ως ακολουθεί αυτούσια:

<<……………………………………………………Αξιότιμο

Δρ Παναγ. Χ. Ιορδάνης( Ph. D.) …..……………… Πρόεδρο της Ελληνικής 

- Επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα ….… ...Κυβερνήσεως και Πρωθυπουργό

-  Πρόεδρος του Συνδέσμου για……… ………………… κ. Αλέξη Τσίπρα

    την Ανάπτυξη της  Λέσβου………………………...……Μέγαρο Μαξίμου

    « ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ »……………….…………...ΑΘΗΝΑ

 - π. Διευθύνων Σύμβουλος της

    Ελληνική Βιομηχανίας Όπλων….…….…….…Κοιν.:Ως Πίνακα Παραληπτών

 - Αγησιλάου 9   - Ηλιούπολη 163 46 …… 

Τηλ.- Fax 210 9737053 κιν. 6977503461….…….Αθήνα,  26  Σεπτεμβρίου 2016


ΘΕΜΑ :  ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ  ΕΙΝΑΙ  ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΡΑΣ …………ΛΕΣΒΟΥ 

Σχετ.: 1) Το έγγραφό μας της 25ης  Ιουλίου 2016, υπ΄αριθ, πρωτ 3795/ …………/25.072016

……...2) Το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής …………Μεταρρύθμισης, υπ’ αριθ.πρωτ. οικ.27460/31.08.2016.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

Η καμπάνια μας στο να «Σπάσει ο  Δήμος Τέρας Λέσβου» η οποία άρχισε αρχές του θέρους μετά το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τίτλο «Ρυθμίσεις Θεμάτων ΟΤΑ και άλλες διατάξεις» που δεν εμπεριείχε κάτι σχετικό,  αγγίζει με την πάροδο του χρόνου όλους τους Λέσβιους, τους στο νησί και όχι μόνο,  η δε επιτροπή γι΄αυτό τον αγώνα, οσημέραι  ογκούται .
 Σε συνέχεια της από 25/7/2016 προς υμάς επιστολής μας, λάβαμε την απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης την κατά το σχετ.2  (Συνημ.1) που υπογράφεται από την ιεραρχικά επικεφαλής της διοίκησής του, τη Γενική του Διευθύντρια. 
Τούτη, ατυχώς όχι μόνο δεν μας καθησύχασε αλλά τουναντίον προεκάλεσε αγανάκτηση σ’ όλη την έκταση της Λέσβου και σ’ όλες τις τάξεις των συμπατριωτών μας.
Το σ΄ αυτήν αναφερόμενο  «… μόνο αν προκύπτει σχετική αναγκαιότητα  (για το σπάσιμο του Δήμου Λέσβου) βάσει αντικειμενικών κριτηρίων…» !! από την 25μελή  επιτροπή μελέτη του ανά την επικράτεια σχετικού προβλήματος, που μόνο ως απόρριψη του δικού μας αιτήματος μπορεί να εκληφθεί, ασφαλώς και «ερέθισε»  έτι περαιτέρω τον κάθε Λέσβιο, αφού μόνο εκείνος γνωρίζει από την εξαετή ήδη εμπειρία του, τις  τραγικές συνέπειες της εκτρωματικής καταστάσεως της εκ της υπάρξεως / λειτουργίας του Δήμου Τέρατος Λέσβου που ατυχώς έχει βιώσει βαθειά στο πετσί του.  Το κατά τον πρώτο Δήμαρχο του ( Δημ. Βουνάτσο), όχι απλά  κακοδιοίκητο αλλά αδιοίκητο του εκτρωματικού αυτού Δήμου, βίωσαν οι κάτοικοι σ’όλο το νησί μας, με αποτέλεσμα  κοινή πιά να είναι η πεποίθηση ότι τούτος πρέπει να σπάσει, πράγμα το οποίο επιτείνεται  με τέτοιου είδους απαντήσεις.
Έτσι, ευθύς ως κοινολογήσαμε την εν λόγω επιστολή- απάντηση, άμεση υπήρξε η αντίδραση τους και κατά προτεραιότητα καταθέτουμε σήμερα δια της παρούσης τα σχετικά με  αυτή, των  κατοίκων  της Ιστορικής  Ερεσού, της μιας εκ των πόλεων - κράτη της αρχαίας Λεσβιακής πεντάπολης (Συνημ.2 ). Δηλ. τη διακήρυξή μας που υπογράφουν  κάτοικοι του πρώην Δήμου Ερεσού (του από το 1948 δημιουργηθέντος), που τους χωρίζουν 90 ολόκληρα χιλιόμετρα από το με τον «Καλλικράτη» δημιουργηθέντα απόλυτο «Μυτιληνοκεντρισμό», στην πρωτεύουσα Μυτιλήνη. Εκεί που κρίνεται, αποφασίζεται και λύνεται ακόμη και το ελάχιστο πρόβλημά της καθημερινότητά τους ( ύδρευση, φωτισμός, καθαριότητα, κ.λπ.), πολύ δε περισσότερα άλλα πιο σημαντικά. Το νέο αυτό σύνδρομο, που ατυχώς ευδοκίμησε στον τόπο μας, ελέω «Καλλικρατείου Αρχιτεκτονικής», βασανίζει όλους τους  συμπατριώτες μας σε όλες τις  κωμοπόλεις και τα χωριά του νησιού μας αλλά ειδικότερα τους σ’αυτά της απομεμακρυσμένης και ιδιαίτερα ακριτικής χερσονήσου του Ορδύμνου (Άντισσα, Σίγρι, Βατούσα, Μεσότοπο,  κ.άλ.). Έτσι εισπράττουν με την εξ αιτίας του νόμου αυτού επιταχυνθείσα ερήμωσή τους τα σχετικά επίχειρα.  Αντιδρώντας λοιπόν απαντούν αποστέλλοντας τη Διακήρυξή μας υπογεγραμμένη από  τριακοσίους (300) περίπου  ενεργούς πολίτες της, κατά το επισυναπτόμενο (Συνημ. 2) έγγραφο.

Περαίνοντας, επαναλαμβάνουμε το στην πρώτη μας επιστολή αναφερόμενο, ότι
ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ
είναι το σπάσιμο του Δήμου Τέρατος Λέσβου, χωρίς άλλη πιά καθυστέρηση.

Προκειμένου δε να γίνει .αυτό,  χρειάζεται απόφαση που θα υπερβαίνει τα της δικαιοδοσίας υπηρεσιακών παραγόντων (που είναι θεράποντες των υπαρχόντων νόμων) και θα δημιουργεί το νέο εκείνο θεσμικό πλαίσιο  που θα ορίζει με ξεκάθαρο τρόπο ότι ο τυραννικός για του Λέσβιους νόμος της «Καλλικρατείου Αρχιτεκτονικής» θα πάψει να υφίσταται, ορίζοντας παράλληλα και τον αριθμό των νέων Δήμων που θα αντικαταστήσουν τον Δήμο Λέσβου.    

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Τούτο απαιτεί  και μόνο Πολιτική Βούληση, της Κυβέρνησής.
Πολιτική Βούληση της τότε Κυβέρνησης (2010) τον επέβαλε. Πολιτική Βούληση της δικής σας Κυβέρνησης  και ειδικότερα υμών του ιδίου θα τον καταργήσει.
Έτσι προσβλέπουμε στη δική σας διορατικότητα, τον ορθολογισμό ως και την  πολιτική κρίση σας, ώστε να αποφασίσετε σχετικά, πράγμα που θα μας λυτρώσει από τα δεσμά μιάς τυραννικής καταστάσεως που βιώνουμε εντός της Ελληνικής Πολιτείας, έξι ολόκληρα τώρα χρόνια. Έτσι θα αποκατασταθούν  τα  της ισοπολιτείας και της ισονομίας ελλείμματα σε βάρος μας, σε συσχετισμό προς άλλους συνέλληνες νησιώτες( Ευβοαίων, Κρητιικών - των από τους Νομούς  Λασιθίου και Ρεθύμνης -), κατά τα αναφερόμενά στην πρώτη προς υμάς επιστολή  μας, ως σχετ. 1, αλλά και άλλων νομών της Ηπειρωτικής Ελλάδας (Γρεβενών, κ.άλ.)  .
.…………………………………………………………………………Συνημ :2
   Με την πρέπουσα τιμή 


 

Πίνακας Παραληπτών

1) Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Χρ. Καλογήρου     
2)  Οι Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Ν. Λέσβου
…κ.κ. Γ. Πάλλης, Χ. Αθανασίου, Σ. Τάσσος   
3)  Δήμαρχος της Λέσβου κ. Σπ. Γαληνός
 4 Δημοτικές, Τοπικές Κοινότητες Λέσβου
 5) Μέλη της Επιτροπής της Ερεσού
6)Τα ΜΜΕ Λέσβου και ο Παροικιακός τύπος.
7) ΟΛΣΑ και πρωτοβάθμιοι Παροικιακοί Σύλλογοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: