Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Απάλειψη της βεβήλωσης της μνήμης του Λαψαρνιώτη ήρωα Αριστ. Φ. Μαραγκού.



Απάλειψη της βεβήλωσης της μνήμης του Λαψαρνιώτη ήρωα  Αριστ. Φ. Μαραγκού.

« … Ως εκ τούτου οφείλετε να σεβαστείτε  τη μνήμη του Ήρωα και να προβείτε στις νόμιμες ενέργειες να έχει εφαρμογή η προαναφερόμενη απόφαση (44/2017) και να εξαλειφθεί η αυθαιρεσία.» 
Αυτό είναι, η ακροτελεύτιος παράγραφος του εγγράφου της 24.10.2016 που εστάλη στη Δημοτική Κοινότητα Αντίσσης και την Αντιδημαρχία Ερεσού – Αντίσσης από το ΔΗΜΟ ΛΕΣΒΟΥ, δια της θεσμικά υπεύθυνης Διεύθυνσης του.
Παραθέτω το έγγραφο αυτό που υπήρξε η απάντηση στη σχετική αίτησή μου της 11.10.2016, την οποία επίσης θα διαβάσετε πιό κάτω. 

«  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ……………….Μυτιλήνη 24-10-2016
ΔΗΜΠΣ ΛΕΣΒΟΥ……………………………….Αριθμ. Πρωτ. 60205
ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
(Στοιχεία Διεύθυνσης) ………………… ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Τ.Κ. Αντίσσης 
……………………………………………………κ. Δουρουδή Γεώργιο
……………………………………………Κοιν: α) Αντιδήμαρχο Ερεσού
………………………………………………………….– Αντίσσης
……………………………………………………….κ. Ρούσση Μιχαήλ

 ……………………………………………………….β) Τάκη Χ.Ιορδάνη
…………………………………………………….(Στοιχεία Διεύθυνσης)

Σχετ.: α) Το υπ’ αρ.56847/11.10.2016 έγγραφο του κ. Τάκη Ιορδάνη. 

Σε συνέχεια του παραπάνω σχετικού το οποίο σας έχει κοινοποιηθεί σας γνωρίζουμε ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέσβου, συμφωνεί στην αφαίρεση των λίθινων στοιχείων –γραμμάτων που αυθαίρετα τοποθετήθηκαν και σχηματίζουν την ένδειξη «Πλατεία Πέρα» αφού με με την υπ’ αρ. 44/2007 απόφαση του πρώην Δήμου Ερεσού .– Αντίσσης  έχει ονομαστεί «Πλατεία Ήρωα Αριστείδη Φ. Μαραγκού».
Ως εκ τούτου οφείλετε να σεβαστείτε  τη μνήμη του Ήρωα και να προβείτε στις νόμιμες ενέργειες να έχει εφαρμογή η προαναφερόμενη απόφαση (44/2017) και να εξαλειφθεί η αυθαιρεσία.

Η Διευθύντρια
Ονοματεπώνυμο , υπογραφή»

Η από 11.10.2016 επί του θέματος προαναφερομένη  ΑΙΤΗΣΗ μου έχει ως ακολουθεί:

«  Δρ. Τάκης  Χ. Ιορδάνης ................................................   Προς τον 

- Πρόεδρος του Αναπτυξιακού ........................................................   Δήμαρχο Λέσβου 

  Συνδέσμου «Πιττακός ο Μυτιληναιος» ......................................    κ.  Σπύρο  Γαληνό  

- π. Διευθύνων Σύμβουλος ΕΒΟ  …………………………………………  Δήμος Λέσβου

Αγησιλάου 9 - Ηλιούπολη 163 46  ……………………………………..Παλαιό  Δημαρχείο

Τηλ. Fax 210 9737053                      

κιν.6977503461   ........................................................Μυτιλήνη 81100                                                                                 

Αθήνα,   11  Οκτωβρίου  201 6 ........................     Κοιν.: 1) Δημοτική Κοινότητα Αντίσσης
…………………………………………………………2) Αστυνομικό Τμήμα Αντίισης Λέσβου.

.......................................................................Α Ι Τ Η Σ Η

Υποβάλλω την παρούσα, αιτούμενος όπως μου δοθεί η σχετική  άδεια,  ώστε  με δικά μου έξοδα, μηχάνημα, προσωπικό και ότι άλλο απαιτηθεί,  προχωρήσω  στην αφαίρεση των επί της επιφανείας της «ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΗΡΩΑ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ Φ. ΜΑΡΑΓΚΟΥ», χωρίς καμμία σχετική απόφαση κάποιου αρμοδίου θεσμικού φορέα και τελείως αυθαίρετα, εμφυτευθέντων λίθινων στοιχείων/γραμμάτων τα οποία σχηματίζουν την ένδειξη «Πλατεία Πέρα».   
 Έτσι θα υπάρξει  αποκατάσταση των πραγμάτων στην προτέρα κατάσταση, εξαλείφοντας την γενόμενη αποκλίνουσα της  νομιμότητος πράξη, την κατά τον αυθαίρετο τρόπο γενομένη .
Ακόμη, θα εξαλειφθεί η ασχήμια, η εν λόγω πλατεία να φέρει ονομασία με  δύο διαφορετικές ενδείξεις, την του Ηρωα ( σε μαρμάρινη  εντοιχισμένη πλάκα) και την παλιά της ονομασία (με τα εμφυτευμένα στην επιφάνειά της γράμματα, κατά τα προλεχθέντα).   
 Η Πλατεία αυτή μετονομάστηκε το 2008, προς τιμή του Αντισσαίου αυτού ΗΡΩΑ  (εκτελέστηκε στα «Τσαμάκια» Μυτιλήνης το 1942 από τους Χιτλερικούς  κατά τη Γερμανοκατοχή), βάσει ομοφώνου αποφάσεως του Δ,Σ, του τότε Δήμου Ερεσού – Αντίσσης, το 2007 και εν συνεχεία εντοιχίσεως σε επίσημο τελετή των δύο σχετικών μαρμαρίνων πλακών το 2008.  .
Μόνο εκείνοι που διέπραξαν την παράνομη και αυθαίρετη πράξη της εμφύτευσης της προαναφερθείσης ενδείξεως το 2010, γνωρίζουν  το λόγο που  έπραξαν αυτό, που πλέον των άλλων αποτελεί βεβήλωση της μνήμης του από το Δήμο Ερεσού Αντίσσης ομοφώνως τιμηθέντος ήρωα μας και κατ΄επέκταση  βεβήλωση της Εθνικής Αντίστασης.  
Ας σημειωθεί ότι με την απόφαση του 2007 του Δήμου Ερεσού Αντίσσης υπήρξε κάλυψη του Ιστορικού ελλείμματος 65 ολοκλήρων χρόνων, να τιμηθεί ο ΗΡΩΑΣ αυτός από την γεννέτειρά του ΑΝΤΙΣΣΑ, όταν αντιθέτως  από το 1948 είχε τιμηθεί αυτός από την Πατρίδα διά του Αρχηγείου της τότε Χωροφυλακής στην οποία εν ζωή υπηρετούσε «για την Εθνική του δράση».
Θέτω στη διάθεσή σας το υπό του προκατόχου Δήμου (Μυτιλήνης) εκδοθέντος το 2010 βιβλίο του κ. Γεωργίου Γαλέτσα, «στο σημάδι…», όπου η αναφερόμενη 6η εκτέλεση περιλαμβάνει και τον αείμνηστο Αριστ. Φ.Μαραγκό.
Πλέον αυτού διατίθεμαι να σας στείλω, εφ΄όσον απαιτείται, οποιοδήποτε στοιχείο, έγγραφο, παραστατικό έχω στην διάθεσή μου απ΄το 1984 ( όταν  πρωτοδημοσίευσα σχετικά για τον Αντισσαίο αυτό ήρωα) ως και όλα εκείνα τα σχετικά με την υπόθεση για την οποία υποβάλλω την παρούσα αίτηση. 
Παρακαλώ τέλος όπως η Αστυνομία στην οποία κοινοποιείται η παρούσα, περιφρουρήσει τις εργασίες αφαίρεσης των εμφυτευθέντων στοιχείων / γραμμάτων όταν θα γίνουν αυτές μετά τηνκατά την παρούσα αίτηση σχετική άδεια .

Με τιμή  »

Δεν υπάρχουν σχόλια: