Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ (Άντισσα Λέσβου).

ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ (Άντισσα Λέσβου).
Τελικά το f.b. και να θέλεις να ξεχάσεις κάτι άξιο λόγου, έρχεται και σου το ξαναθυμίζει εις δόξα του scripta manent των Λατίνων. Προ ημερών ήμουν στο νησί και βέβαια είχα την ευκαιρία να μιλήσω με σημαίνον πρόσωπο της κοινωνίας της Άντισσας και γνώστη των πραγμάτων για το ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ μας . Ειδικότερα το εάν κατά την απάντηση του Δήμου προς το Υπουργείο ότι φροντίζουν να το αξιοποιήσουν κατά το σκοπό της δημιουργίας του, έχει γίνει κάτι το χρόνο που μας πέρασε . Αυτό που μου ελέχθη σχετικά είναι ότι η μόνη ενέργεια που ο Δήμος έκανε για το κτίριο του ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ήταν η βολιδοσκόπηση της τοπικής κοινωνίας να χρησιμοποιηθεί τούτο ως χώρος υποδοχής "ξένων", των εκ του προβλήματος του μεταναστευτικού- προσφυγικού. Μετά την αντίδραση των Αντισσαίων δια των σχετικώς αρμοδίων του, ουδεμία περαιτέρω ενέργεια / δράση από μεριάς του Δήμου μας. Πάντως ο φθοροποιός χρόνος συνεχίζει αμείλικτα το έργο του και η εξ αυτού "επιβάρυνση" και ή παντελής έλλειψη συντηρήσεως του κτιρίου του είναι τουλάχιστο 100.000 Ευρώ για την αποκατάσταση των φθορών μόνο εξωτερικά. Εσωτερικά;;; Αν πάντως έτσι συνεχιστεί η όλη κατάσταση, το άρθρο μου στο ΕΜΠΡΟΣ "Ερειπιώνας εκ δευτέρου το Γηροκομείο Αντίσσης" θα επιβεβαιωθεί πολύ γρήγορα .
Κρίμα ...
ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΤΙΣΣΗΣ ;;;!!
Μετά τη σχετική απάντηση του Δήμου Λέσβου, το αρμόδιο Υπουργείο μου έστειλε την ακόλουθη επιστολή.
<<ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ………………….. Αθήνα 29-02-2016
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ &…. ……Αρ. πρωτ. ΓΠ/Δ2/οικ. 9290/291
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ……….. Προς 
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ …….κ. Παναγιώτη Ιορδάνη 
( Στοιχεία Διεύθυνσης, ………………………… ( Στοιχεία Διεύθυνσης)
τηλ./να, e-mail)…………………
Θέμα : Απάντηση σε επιστολή αναναφορικά με το Γηροκομείου Άντισσας
Σχετ. Η από 19.08.2015 επιστολή σας
Σε απάντηση της από 19.08.2015 επιστολή σας αναφορικά με την χρηματοδότηση και λειτουργία του Γηροκομείου Άντισσας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα . 
Ο Δήμος Λέσβου, με το υπ’ σριθμ. Πρωτ. 5953/ 10.02.2016 έγγραφό του, μας ενημέρωσε ότι το δημοτικό ακίνητο που κατασκευάστηκε στην Άντισσα δε λειτούργησε ως Γηροκομείο, λόγω διαφόρων προβλημάτων και παρόλο που, έγινε διερεύνηση από κοινού με Φιλανθρωπικά Καταστήματα της Μητρόπολης κρίθηκε οικονομικά προβληματική η λειτουργία του είτε από το Δήμο ή από το Δημοτικό Νομικό Πρόσωπο. 
……..Επίσης λόγω οικονομικής κρίσης δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από οικογένειες ηλικιωμένων για φιλοξενία με οικονομική συνεισφορά ενώ, η κίνηση κάποιων ιδιωτών, καταγομένων από την Άντισσα, να αναλάβουν την λειτουργία του Γηροκομείου δεν είχε συνέχεια.
Ο Δήμος Λέσβου συνεχίζει να διερευνά κάθε δυνατότητα λειτουργίας του Γηροκομείου ώστε να αξιοποιηθεί το ως άνω δημοτικό ακίνητο προς όφελος των ηλικιωμένων δημοτών του.
……………….. Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ .>>
Παραθέτω αυτή τη φορά την απάντηση του Υπουργείου, χωρίς κανένα σχόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: