Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Παραπομπή και του έργου «Οδικός Άξονας Καλλονής - Σιγρίου» στη Λέσβο, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.



ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ  ΤΟ  ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΜΑΣ,  Ο ΟΔΙΚΟΣ  ΑΞΟΝΑΣ  ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΣΙΓΡΙΟΥ   ΝΑ  ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ  ΓΙΑ  ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.

Σήμερα  πρωτοκολλήσαμε στο Γραφείο του Προέδρου της Βουλής την πιό κάτω επιστολή. :

<<  ………………………………………………………………Αξιότιμο

Δρ Παναγ. Χ. Ιορδάνης( Ph. D.) …..……………… Πρόεδρο του Ελληνικού   

- Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα ….     ...                    Κοινοβουλίου

-  Πρόεδρος του Συνδέσμου για……… ………………κ. Νικόλαο  Βούτση

    την Ανάπτυξη της  Λέσβου………………………...…   Μέγαρο Βουλής

    « ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ »……………….…….…      .ΑΘΗΝΑ

 - π. Διευθύνων Σύμβουλος της

    Ελληνική Βιομηχανίας Όπλων….…….…….…Κοιν.:Ως Πίνακα Παραληπτών

 - Αγησιλάου 9   - Ηλιούπολη 163 46  

Τηλ.- Fax 210 9737053 κιν. 6977503461…….……..Αθήνα, 27  Μαΐου 2017



Θέμα :   Παραπομπή και του έργου «Οδικός Άξονας   Καλλονής  -  Σιγρίου» στη Λέσβο, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.  

 Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

 Το νησί μας, η πολλαπλώς αγνοημένη από την Πολιτεία, εδώ και εκατοδύο χρόνια από της απελευθερώσεως της, Λέσβος, που ατυχώς έχει χάσει πλέον του 30 % του πληθυσμού της, φοβούμαστε ότι θα χάσει ακόμη περισσότερο, κυρίως τη νεολαία της μετατρεπόμενη σιγά –σιγά σ’ ένα απέραντο γηροκομείο. Η ύπαιθρος της θα ερημωθεί πλήρως. Κυρίως  τα χωριά, της πλέον υπανάπτυκτης περιοχής της Ε.Ε., της  χερσονήσου Ορδύμνου, στην επαρχία Μηθύμνης. Η επί έτη μαστιζόμενη από εγκατάλειψη, μιζέρια και ερήμωση αυτή περιοχή (από το 1961, στα τελευταία 50 χρόνια, έχασε το 46,31% του πληθυσμού της), ύστερα από πολλούς αγώνες αξιώθηκε να έχει ενταγμένο στο ΕΣΠΑ το έργο «οδικός άξονας Καλλονής – Σιγρίου», που άρχισε να κατασκευάζεται το Σεπτέμβριο του 2013.
Το μοναδικό αυτό αναπτυξιακό οδικό έργο μεγάλης κλίμακας που ελπίζαμε,  μαζί με το Λιμάνι του Σιγρίου (τη Δυτική Πύλη της Λέσβου) να αποτελέσουν τον παράγοντα ανάπτυξης, προόδου και ευημερίας που θα ξαναέδινε ζωή στα ήδη νεκρά χωριά της περιοχής, βρίσκεται σε πλήρη στασιμότητα για δεκαοκτώ περίπου μήνες.
Και ενώ περιμέναμε να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες σ’αυτό, αυτές τις μέρες δόθηκε ευρεία δημοσιότητα αρνητικής θα έλεγα προσεγγίσεως από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τον εν λόγω δρόμο μας. Σε αντιπαράθεση με το Βουλευτή Ηλείας κ. Τζαβάρα, ο Υπουργός κ. Χρ. Σπίρτζης που τον ερωτούσε στο Κοινοβούλιο, γιατί ακόμη δεν έχει αρχίσει το έργο, οδικός άξονας Πατρών - Πύργου που υπεγράφη το 2015, παρέπεμψε το θέμα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής συμπεριλαμβάνοντας και τον οδικό άξονα Καλλονής – Σιγρίου. Πώς και γιατί, ασφαλώς δεν γνωρίζουμε.
Αυτό που ξέρουμε, είναι ότι τα δύο αυτά  έργα είναι από πλείστες όσες απόψεις, παντελώς ανόμοια :
Το δικό μας είναι με υπογεγραμμένη σύμβαση από εργολάβο, κοινοπραξία τριών εταιρειών, το 2012. Το δικό μας άρχισε να κατασκευάζεται το 2013 και ήδη έχει  εκτελεσθεί έργο της τάξεως του 20%. Το δικό μας είναι ένα μικρό σχετικά έργο των ~ 50 εκατομ. Ευρώ Το δικό μας αποτελεί  μία μόνο εργολαβία. Το δικό μας, τέλος είναι ενιαίο έργο των ~ 50  μόνο χιλιομέτρων.
Το άλλο έργο, όσο από τα ΜΜΕ μπορούμε να πληροφορηθούμε, υπεγράφη το 2015, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, είναι σπασμένο σε ένα αριθμό εργολαβιών (τέσσερις;;), είναι κάποιων εκατοντάδων χιλιομέτρων, είναι κάποιων εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρώ. 
Αυτών λεχθέντων και με δεδομένο ότι όλοι οι Λέσβιοι αγωνιούν για την τύχη και την περαιτέρω πορεία του θεμελιώδους αυτού αναπτυξιακού έργου του νησιού μας (που ύστερα από 150 χρόνια θα αντικαταστήσει τον επί Αβδούλ Χαμίτ του αιμοσταγούς, δημιουργηθέντα δρόμο) και φυσικά εξ ίσου ή και περισσότερο αγωνιούν τα μέλη της από το 2003 δημιουργηθείσης γι αυτόν Επιτροπής Αγώνας, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να μείνουμε αδρανείς στην παρούσα φάση.
Έτσι απευθυνόμαστε σε σας και σας παρακαλούμε να μας επιτραπεί να παρέμβουμε στην διαδικασία, εγγράφως αλλά και προφορικώς, εφ’ όσον τελικά το θέμα συζητηθεί στην σχετική Επιτροπή του Κοινοβουλίου. Βεβαίως  πρέπει να πούμε ότι ελπίζουμε πως για τα ανωτέρω, υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη στον σχετικό κανονισμό. Κοντολογίς ότι  θεσμικά επιτρέπεται η παρέμβασή μας. Η παρέμβαση δηλ. της Επιτροπής Αγώνα.
Ευελπιστούμε τέλος, να τύχουμε της αμέσου απαντήσεως σας ώστε εγκαίρως να πράξουμε αναλόγως.
Με τιμή


Ο Πρόεδρος
της Επιτροπής Αγώνα

 Πίνακας Παραληπτών

1) Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Χρ. Καλογήρου     
2)  Οι Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Ν. Λέσβου κ.κ. Γ. Πάλλης, Χ.      
      Αθανασίου, Σ. Τάσσος   
3) Δήμαρχο Λέσβου κ. Σπ. Γαληνό
4) Αντιδήμαρχο Καλλονής  κ.Ταξιάρχη Βέρο
5) Αντιδήμαρχο Ερεσού – Αντίσσης κ. Μιχ. Ρούσση
6) Δημοτικές Κοινότητες Καλλονής, Αντίσσης, Ερεσού
7) Τοπικές Κοινότητες Σιγρίου, Χιδήρων, Πτερούντας,
    Βατούσας, Μεσοτόπου, Σκαλοχωρίου,Ανεμώτιας, Φίλιας 
 8) Μέλη  της Επιτροπής Αγώνα
9)  ΟΛΣΑ και πρωτοβάθμιοι Παροικιακοί Σύλλογοι Αττικής
10) Τα ΜΜΕ Λέσβου και ο Παροικιακός τύπος >>.

Δεν υπάρχουν σχόλια: