Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Από «αμνό σε ιχθύ» το Νοσοκομείο Ντυνάν για να εκπλειστηριασθεί!



Από «αμνό σε ιχθύ» το Νοσοκομείο Ντυνάν για να εκπλειστηριασθεί!



Η μετονομασία του αρνιού σε ψάρι, σε λόγια γλώσσα του αμνού σε ιχθύ είναι γνωστή από τον μεσαίωνα, που για λόγους θρησκευτικούς όταν δεν επιτρεπόταν η ανάλωση κρέατος αλλά επιτρεπόταν αυτή των ψαριών (κατάλυση), απλά καλόγεροι ή άλλοι περιβεβλημένοι με το σχήμα κληρικού, προέβαιναν στην μετονομασία κατά τα προλεχθέντα και μάλιστα τούτο γινόταν με σχετικές ευλογίες τους.

Τούτο το τέχνασμα της απόλυτης σκοπιμότητας μετέρχονται κάποιοι στην κοινωνικοοικονομικοπολιτική ζωή προκειμένου να εξυπηρετήσουν καταστάσεις, σκοπιμότητες ή και άτομα.

Κάτι τέτοιο έγινε και στην περίπτωση της μεταβιβάσεως του Νοσοκομείου Ντυνάν στον Τραπεζίτη Σάλα. Επειδή κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει ως Νοσοκομείο, το "Ντυνάν" θεσμικός φορέας που ενείχε και τα χαρακτηριστικά του φιλανθρωπικού Ιδρύματος, τέσσερις μέρες προ του εκπλειστηριασμού του τον Σεπτέμβριο του 2014, με μεταμεσονύχτιο τροπολογία ο τότε αρμόδιος Υπουργός Μ.Βορίδης, το μετονόμασε σε κλινική. Έτσι πιά και με το νόμο έγινε η διαδικασία του εκπλειστηριασμού και το κόσμημα αυτό που έγινε με νόμο από τον τότε Υπουργό της ΝΔ  Γ. Σούρλα μαζί με τα άλλα δύο Νοσοκομεία «Ωνάσειο» στην Αθήνα και «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη πέρασε στα χέρια του Τραπεζίτη Σάλα. Βέβαια πλείστα όσα έγιναν από το 2012 έως και το 2014 με τις παρεμβολές και επιβολές των τότε Υπουργών (Γεωργιάδη, Λοβέρδου, Βορίδη)  προς το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Ντυνάν και τελικά έχοντας τούτο σωρεύσει χρέη της τάξεως των 300.000.000 Ευρώ και με «πάτημα» αυτά,  να προχωρήσουν σε εκπλειστηριασμό του. Πράξη που δεν είναι σύννομη για Νοσοκομεία Δημόσια ή και φορείς ανήκοντες στα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα. Τούτα όλα ερευνόνται από την εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή της Βουλής, των περί την υγεία σκανδάλων. Αυτών όλων που όπως λέγεται συσσώρευσαν χρέη των τάξεως των ογδόντα δισ. Ευρώ στη δύσμοιρη πατρίδα. Όλα τούτα ακούστηκαν  στην προαναφερθείσα επιτροπή, που μεταδίδεται από την τηλεόραση της Βουλής, αυτής που κάποιοι θα την ήθελα «μαύρη» για προφανείς λόγους  κατά πως είχαν κάνει προ δύο χρόνων, με τη δημόσια τηλεόραση την ΕΡΤ.

Θα ήθελα να σταθώ σε μία πρωτοφανή παρέμβαση Υπουργού. Του Άδώνιδος Γεωργιάδη, τότε Υγείας και νυν αντιπροέδρου της Ν.Δ.

 Σ’ αυτή, που έστειλε προς το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Ντυνάν, με έγγραφο του που αναγνώστηκε στην προαναφερθείσα επιτροπή και με το οποίο διεμήνυε στα μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Ντυνάν ότι επιθυμία του κ.Σάλα ( του Τραπεζίτη και του μοναδικού συμμετέξαντος στον πλειστηριασμό)  είναι, αυτά να παραιτηθούν!

O tempora !  O mores!





Δρ Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης...25.06.2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: