Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Θετικές οι εξελίξεις για τον «οδικό άξονα Καλλονής – Σιγρίου» μετά την παραπομπή και εξέταση αυτού στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.



Θετικές οι εξελίξεις για τον «οδικό άξονα  Καλλονής – Σιγρίου» μετά την παραπομπή και εξέταση αυτού στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

<< Δρ. Τάκης Χ. Ιορδάνης (Ph.D.)………………………..  Προς  

- Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα για .............. α) Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου 

  τον «οδικό άξονα ΚΑΛΛΟΝΗΣ - ΣΙΓΡΙΟΥ»               β) Επιμελητήριο Λέσβου


- π. Δ/ύνων Σύμβουλος της Ελληνικής………………… ……. Μ υ τ ι λ ή ν η

  Βιομηχανίας Όπλων                        

Αγησιλάου 9 - Ηλιούπολη 163                                           γ) ΟΛΣΑ΄

Fax - Τηλ. 210 9737053                                                  Α θ ή ν α

κιν. 6977 503461      46 …………………   ………

Αγησιλάου 9 - Ηλιούπολη 163                      Κοιν : Ως Πίνακας Παραληπτών



                                                                                 Αθήνα, 19  Αουγούστου 2017



Θέμα : Θετικές οι εξελίξεις για τον «οδικό άξονα  Καλλονής – Σιγρίου» μετά την παραπομπή και εξέταση αυτού στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.



Αγαπητοί φίλοι,



Η συλλογική και σύντονη δράση, όπως πάντα συμβαίνει, είχε και αυτή τη φορά τα αποτελέσματά της και βέβαια θετικά. Θεωρώ. ότι η ανταπόκρισή σας στο κάλεσμα μου το με την ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ μου  της  6ης Ιουνίου 2017, είχε καταλυτική δράση στην όλη υπόθεση. Έτσι με την παρούσα, θα ήθελα να σας απευθύνω τις δέουσες ευχαριστίες της Επιτροπής Αγώνα και παράλληλα να σας πληροφορήσω για την εξέλιξη των πραγμάτων κατά τα πιο κάτω αναφερόμενα.



Πιστεύω, ότι οι παρεμβάσεις όλων  μας  προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ν. Βούτση εν όψει της συζητήσεως του θέματός μας στην αρμόδια επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου, σηματοδότησαν στα μέλη αυτής, το ενδιαφέρον και μάλιστα στο μέγιστο δυνατό όλων των Λεσβίων ( του νησιού, των Αθηνών) για το θεμελιώδη, νευραλγικής σημασίας και άκρως αναπτυξιακό αυτόν παράγοντα  για το νησί μας, τον οδικό άξονα «Καλλονής -  Σιγρίου».



Αναμφίβολα τούτες, με αυτές  όλων των θεσμικά αρμοδίων και φορέων του νησιού, αποτέλεσαν την κρίσιμη εκείνη μάζα που απαιτείτο ώστε να καμφθούν οι όποιες επιφυλάξεις,  αναστολές και  προβληματισμοί πολιτικών σκοπιμοτήτων (;) του αρμόδιου Υπουργού Χρ. Σπίρτζη.



Αυτό, αφού μετά τη σχετική διαδικασία των αρχών του μηνός στην επιτροπή αυτή της Βουλής, ο σχετικός φάκελος του έργου διαβιβάστηκε ήδη στο Ελεγκτικό Συνέδριο  πλήρης πιά,  περιλαμβάνων και τον Αναθεωρημένο Πίνακα  Έργου δεόντως υπογεγραμμένο αυτή τη φορά από τον Υπουργό Χρ. Σπίρτζη.



Εκτιμάται, ότι τα διαδικαστικά, (συμπεριλαμβανομένης και της επί πλέον χρηματοδότησης του έργου μας  εκ ~ 12,50 εκατομ. Ευρώ)  θα ολοκληρωθούν τώρα άμεσα  και έτσι το εδώ και δύο κοντά χρόνια σταματημένο  αυτό  έργο,  θα ξαναξεκινήσει αρχές του Φθινοπώρου και απρόσκοπτα πιά θα προχωρήσει μέχρι  της ολοκληρώσεως του.



Περαίνων, με την παρούσα επικαιροποιώ την από ετών γενομένη αυτοδέσμευσή μου στο να τον «περιπατήσω» αυτόν τον 46.664 m. οδικό άξονα όταν θα έχει  ασφαλτοστρωθεί και το τελευταίο του εκατοστό και σας καλώ τούτο να  το πραγματοποιήσουμε  μαζί,  όλοι.



Με ξεχωριστή τιμή

και πατριωτική αγάπη



Πίνακας  Παραληπτών
1) Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα»
    για τον οδικό άξονα «Καλλονής – Σιγρίου
2) . Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Χρ. Καλογήρου     
3.  Βουλευτές του Ν. Λέσβου κ.κ. Γ. Πάλλης, Χ. Αθανασίου, Σ. Τάσσος   
4. Δήμαρχος Λέσβου κ. Σπ. Γαληνός
5. Αντιδήμαρχος Καλλονής  κ.Ταξιάρχης Βέρος
6. Αντιδήμαρχος Ερεσού – Αντίσσης κ. Μιχ. Ρούσσης
7. Δημοτικές Κοινότητες Καλλονής, Αντίσσης, Ερεσού
8. Τοπικές Κοινότητες Σιγρίου, Χιδήρων, Πτερούντας, Βατούσας, Μεσοτόπου, Σκαλοχωρίου, Ανεμώτιας, Φίλιας 
9. Επιμελητήριο Λέσβου

10. Σύνδεσμος για την Ανάπτυξη της  Λέσβου  «Πιττακός ο Μυτιληναίος»

11. Λεσβιακοί Σύλλογοι Αττικής

12. ΜΜΕ Λέσβου

Δεν υπάρχουν σχόλια: