Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ «ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ / ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΘΕΜΑ & ΤΟ HOT SPOT TOY ΝΗΣΙΟ ΜΑΣ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ «ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ / ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΘΕΜΑ & ΤΟ HOT SPOT TOY ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ
<< ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ …........……Προς το
& ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ….....… Δήμαρχο
ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ( Σ.Π.Π.Α.ΛΕΣΒ.) .............κ.Σπύρο Μ. Γαληνό
«ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ»……...… ΔΗΜΟ ΛΕΣΒΟΥ
Αγησιλάου 9 - ΑΘΗΝΑ 163 46……......... Μ Υ Τ Ι Λ Η Ν Η
Τηλ. – Φαξ 210 9737053,
κ. 6977503461 ……… ………...,,..............., Κοιν. ΜΜΕ

……….................................. Αθήνα 10 Νοεμβρίου 2017

ΘΕΜΑ Συμπαράστασή μας για το οξύ πρόβλημα το γύρω …….….από το hot spot του νησιού μας. και τους εκεί .............«ξένους» μας.

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, αγαπητέ Σπύρο,

Ο Σύνδεσμός μας έκανε την παρθενική εμφάνιση του το Μάιο του 2010, εν όψει της εκ μέρους της Πολιτείας σκοπούμενης δημιουργίας του μέγιστου ανοσιουργήματος κατά της γενέτειράς μας νήσου. Τότε βγήκαμε και με παρρησία κάναμε παρέμβασή (πολυσέλιδη) στην Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, που κοινοποιήσαμε στα ΜΜΕ κ.λπ. όπου απερίφραστα διατρανώσαμε την αντίθεσή μας στην κυοφορούμενη τερατογένεση, βροντοφωνάζοντας «ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΟΛΗ Η ΛΕΣΒΟΣ». Έκτοτε, πιστοί σ’ αυτή τη θέση μας και ατυχώς εκ των πραγμάτων δικαιωμένοι με τη δημιουργία αλλά και τα έργα του ΔΗΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ΛΕΣΒΟΥ, συνεχίζουμε αταλάντευτοι το αγώνα μας για το ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ
Σήμερα που προβάλλει ένα άλλο οξύ πρόβλημα μη επιδεχόμενο της όποιας αναβολής στο να λυθεί, το σχετικό με το προσφυγικό/μεταναστευτικό, αυτό που έκανε το νησί μας εκ των πραγμάτων να καταστεί φορέας της Ιστορίας, ο Σύνδεσμός μας έχει την υποχρέωση αλλά και το καθήκον να πάρει θέση. Τούτο δε γιατί διαπιστώνουμε ότι δρομολογείται άλλη μία τερατογένεση σε βάρος της Λέσβου, της ιδιαίτερης μας πατρίδας; με όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν σε σχέση προς τους πρόσφυγες / μετανάστες και το hot spot στη Μόρια. Ένα χώρο καταγραφής όπως κατ’ ευφημισμό έχουν ονομάσει, χωρητικότητας/δυναμικότητας 4.000, που σήμερα ατυχώς υπερκορεσμένος έχει φθάσει να φιλοξενεί περί τα 8.000 άτομα. Ασφαλώς και δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς, αδιάφοροι και άφωνοι, αφού χωρίς εφαρμογή των συμπεφωνημένων (βλέπε συνθήκη ΕΕ- Τουρκίας), αλλά και χωρίς καθορισμένο πλάνο και προοπτική λύσεως του εν δυνάμει πιά αυτού προβλήματος, δεν μπορούμε να προβλέψουμε τον αριθμό των «ξένων» μας που θα πρέπει να τους θεωρούμε εφεξής ως μόνιμους κατοίκους της Λέσβου. Άφωνοι, στο ότι σε μακροπρόθεσμη προοπτική τούτο θα μπορούσε να οδηγήσει σε δημογραφική στρέβλωση το καλύτερο , για να μη σκεφθούμε ακόμη κάτι το χειρότερο. ( Ας αναλογιστούμε ότι ότι ο τότε Πρόεδρος της Τουρκίας Ντεμιρέλ αναφερόμενος στα νησιά μας τα χαρακτήριζε ως τα ακροδάκτυλα της παλάμης της Ανατολίας, ή η αναφορά του νυν Προέδρου της Ερντογαν περί συνόρων της καρδιάς τους, ή ακόμη χειρότερο την επιχειρούμενη αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης).
Δηλώνουμε με την παρούσα ότι θα υπάρξουμε , σ’ ότι φυσικά μας ανήκει, εμπόδιο και ανάχωμα σ’ όποιους απεργάζονται ακόμη και στη σκέψη για αμφισβήτηση της Ελληνικότητας της γενέτειράς μας.
Ας μη μας διαφεύγει ότι η «Δουβλίνο ΙΙ» έτσι κι αλλιώς έχει τάξει τη δύσμοιρη χώρα μας ως χώρο αποθήκευσης ψυχών και ατυχώς με την προ μηνών σχετική υπογραφή του Υπουργού, συμπατριώτη μας Γιάννη Μουζάλα δρομολογήθηκε το σχετικώς προβλεπόμενο ήτοι η έναρξη των επαναπροωθήσεων στη χώρα της αρχικής εισόδου στην Ε.Ε., δηλ στη χώρα μας των μη δικαιουμένων ασύλου «ξένων» στην Ευρώπη. Ας μη επιτρέψουμε να γίνει το νησί μας τόπος μεγιστοποίησης αυτού , στην κυριολεξία «στοιβάματος» ψυχών.
Στην κρίση του προσφυγικού/ μεταναστευτικού το 2015 όλοι οι Λέσβιοι σταθήκαμε γενναιόφρονα. Σταθήκαμε αλτρουιστικά. Ανθρώπινα. Στάση, με την οποία η Παγκόσμια κοινότητα έμεινε έκθαμβη. Στάση, που ασφαλώς έκαναν αυθόρμητα και αυτενεργώντας όλοι οι Λέσβιοι, αλλά βέβαια και με την αρωγή και συμπαράσταση του Δήμου και των δομών του.
Έτσι δηλώνουμε με την παρούσα ότι στο νέο αυτό πρόβλημα στεκόμαστε αλληλέγγυοι δίπλα στο Δήμο, δίπλα σε σένα

κ. Δήμαρχε,

στο να διεκδικήσετε το αυτονόητο. Ότι θέλουμε την ιδιαίτερη πατρίδα μας ολόκληρη, όπως μας την κληροδότησε η Ιστορία, οι στάχτες της Μικρασιατικής Καταστροφής και το σπινθηροβόλο βλέμμα του Εθνάρχη Βενιζέλου. Δεν τη θέλουμε κατ’ ουδένα τρόπο κολοβωμένη. Θέλουμε να προβάλλετε στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων ότι απαιτούμε λύση και μάλιστα άμεσα.
Θέλουμε να διεκδικήσετε από την Ε.Ε., από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον «φιλέλληνα» Ζ.Κ.Γιούγκερ, τον καθ΄ύλη αρμόδιο για τα θέματα μεταναστών/προσφύγων Επίτροπο - που τυχαίνει να είναι Έλληνας, τον Δ.Αβραμόπουλο -, από τον καθ’ ύλη Υπουργό Γ. Μουζάλα, εν τέλει από την Κυβέρνηση τη λύση του οσημέραι άλυτου και συνεχώς ογκούμενου αυτού προβλήματος.
Δεν πάει άλλο.!
Η όποια δημογραφική αλλοίωση της γενέτειράς μας οδηγεί σε σκολιους ατραπούς, που είμαστε υποχρεωμένοι να αποτρέψουμε εν τη γενέσει της.

Αυτό που βλέπουμε να εξυφαίνεται μπροστά στα μάτια μας και το νησί μας προοδευτικά να μετατρέπεται κατά τις ορέξεις και στοχεύσεις άνομων σκέψεων, δεν θα επιτρέψουμε στρουθοκαμηλίζοντες.
Σου ευχόμαστε καλό κουράγιο και καλή δύναμη

Με πατριωτική αγάπη
αλλά και εκτίμηση

Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης
Π ρ ό ε δ ρ ο ς

Δεν υπάρχουν σχόλια: