Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017

Συνειρμοί … Απ’ τα ονόματα στα Paradise PapersΣυνειρμοί …
Απ’ τα ονόματα στα Paradise Papers

Πρωί πρωϊ με ιντριγκάρει  το σχετικό δημοσίευμα του «Αλ Τσαντίρι», όλα τα ονόματα των Ελλήνων στα Paradise Papers. Βλέπεις μετά τη Λίστα Λαγκάρντ, τη Λίστα Μπόργκενς, τα Panama Pares ο εθισμός οδηγεί στην αναπόφευκτη περιέργεια. Ανοίγω και αρχίζω να διαβάζω ονόματα στα Paradise Papers.  Ονόματα γνωστών εφοπλιστικών οικογενειών πλείστα όσα . Ονόματα γνωστά διαφόρων οικογενειών αστών επίσης. Άλλα τόσα και περισσότερα άγνωστά μου. Μέχρι και ένα όνομα - που καθορίζεται όσον αφορά τον τόπο  Australia Greece , και που το επώνυμο του υπάρχει, «ενδημεί» στο χωριό μου. (Πάντως αν όντως έτσι είναι, ο άνθρωπος – πρώτη, δεύτερη , tρίτη γενεά;  Αντισσαίος της Αυστραλίας- πρόκοψε και πρόκοψε πολύ οικονομικά για να έχει λεφτά στους φορολογικούς παραδείσους κατά τα Paradise Papers. Μπράβο του, αν είναι έτσι ! Να ζεί και τα χαίρεται, ο άνθρωπος.
Ένα όνομα που αν είναι αυτός που σκέφτομαι και είναι όνομα παλιού βουλευτού, μου δημιουργεί απορία !  Ο λόγος γιατί τα λεφτά του εκεί κατά τα Paradise Papers δεν είναι ασφαλώς απ’ τα αμπελοχώραφα του παππού του (γιατί αν ήταν θα ήταν πολύ λίγα ως ελάχιστα γνωρίζοντας την καταγωγή του και κανένας παράδεισος δεν θα χρειαζόταν να τα χωρέσει).
Θλίβομαι πάντως γιατί βλέπω το όνομα ενός ακόμη που αμφιμονοσήμαντα ταυτοποιείται με μεγάλη πιθανότητα αν όχι 100 % ως γόνος επωνύμων ( πατέρα και θείων) που αν είναι ο π. βουλευτής (κι όχι ξάδερφός συνώνυμός του), αναρωτιέμαι για μια ακόμη φορά  λέγοντας γιατί χαράμισα τα νιάτα μου υπηρετώντας την ουτοπία;; Ένα κόμμα φενάκη, καταστροφέα της Πατρίδας (μαζί με το κόμμα καθρέφτη του – ο άλλος πόλος του καταστροφικού για την Ελλάδα διπόλου ). Αυτό  το γόνος, μοιραία με οδηγεί στο καταγραφόμενο όνομα ως :   PavlosCrown Prince , Greece United Kingdom. Ελληνιστί Παύλος – Διάδοχος του Θρόνου, Ελλάς Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτουνού τα λεφτά να είναι άραγε απ’ του παππού του τα αμπελοχώραφα;; ή είναι λεφτά εκ της ζάμπλουτης οικογένειας των πεθερικών του. Αλλά πάλι τότε δεν θα έπρεπε να έχει μαζί και το όνομα της συζύγου ή τέλος πάντων κάποιου άλλου της οικογένειάς της; Ρητορική ερώτηση;;
Και φθάνουμε στο όνομα Grabowski Maria  Eva Virginia , Greece, που αν δεν είχε γίνει τόσο θόρυβος γύρω απ’ αυτό αφ’ ότου «έσκασαν μύτη» τα Paradise Papers, ομολογώ δεν θα ήξερα ποια ήταν η κυρία με το ξενικό αυτό όνομα. Αλλά όλα αυτά «περί νομίμου και ηθικού» που επικαλούνται όλοι αυτοί οι κήνσορες του κόμματος στα διάφορα  παράθυρα, ραδιόφωνα κ.λπ.,  κόμματος του οποίου ηγείται ο σύζυγος της κυρίας (πώς στο καλό αυτό το τσιτάτο ‘‘νόμιμο και ηθικό’’ να  το επικαλούνται κατά περίπτωση οι του κόμματος αυτού;!!!), μ’ έκαναν να μάθω ότι είναι η κα Κυριάκου Κ. Μητσοτάκη..
Και εδώ αρχίζουν οι συνειρμοί.
PavlosCrown Prince  , Grabowski Maria  Eva Virginia.  Διάδοχος του Θρόνου – κα Μητσοτάκη, σήμερα στα . Paradise Papers. Πρωθυπουργός Κων/νος Μητσοτάκης, δεκαετία του ‘90  – αμέτρητα κοντέϊνερς με την κινητή περιουσία των Γκλίγκσπουργκ  φυγαδεύονται νύκτωρ από το Τατόϊ, Μητσοτάκης – Κοκκός μέγας βασιλεύς δεκαετία του’60 , αρχιαποστάτης κατά της λαϊκής βολήσεως του 53 % , βοηθά τον  Κοκκό μέχρι που το καταφέρνει να διώξει το Γέρο της Δημοκρατίας και να δημιουργήσει βασιλικές Κυβερνήσεις. Η «τρίτη  και καλή» έγινε το εφαλτήριο της Χούντας των συνταγματαρχών του ‘67.
 Τι κάθομαι τώρα και σκέπτομαι. Συνειρμοί…
Τα  Paradise Papers  βλέπεις. Τυχαίο γεγονός θα πει ο άλλος.
Και αν ο Crown Prince που κατά το πάντα επίκαιρο λαϊκό άσμα to προ 100 χρόνων «της αμύνης τα παιδιά» σαφώς καθορίζει αυτό λέγοντας « διώξανε το βασιλιά …τον περίδρομο να τρώει με το ξένο του το σόι» δύναται όπως λένε οι λόγιοι, να είναι στα Paradise Papers, η σύζυγος του εν δυνάμει πρωθυπουργού δύναται;;!!
 Το  « ηγυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει είναι τίμια αλλά και να φαίνεται τίμια » πάει τόσο πίσω !! 2.000 χρόνια πίσω κι όμως …! Τόσο επίκαιρο και το 2017!!.  

Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης …….18.11. 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: