Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Χαρά της δημιουργίας των φίλων μου Βρισαγωτών Αθήνας.

Χαρά της δημιουργίας των φίλων μου Βρισαγωτών Αθήνας.
Είναι ευχάριστο να παραβρίσκεσαι σε εορταστική εκδήλωση άλλων, όταν αυτοί εισπράττουν τα θετικά επίχειρά δράσεως τους και απολαμβάνουν τη χαρά της δημιουργίας τους 
Χθες Κυριακή ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του ΔΣ και ιδιαίτερα του Προέδρου των Βρισαγωτών Αθηνών, φίλου Κωνσταντίνου Σταυρινού παραβρέθηκα στα εγκαίνια της αίθουσας του Συλλόγου τους «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΠΟΛΥΖΟΥ» 
Η αίθουσα αυτή είναι στο κέντρο της Αθήνας (Γ! Σεπτεμβρίου 144), ένας ολόκληρος όροφος, που αγοράσθηκε με δωρεά του αειμνήστου Αλέξανδρου Πολύζου . Τέλος η άοκνη προσπάθεια των μελών του ΔΣ και πολλών Βρισαγωτών της Αθήνας (τους ανέφερε ένα ένα στην ομιλία του ο Πρόεδρος), μεταμόρφωσε τα οκτώ παλιά γραφεία του ορόφου σ’ ένα πολυτελή, ευρύχωρο με ξεχωριστή καλαισθησία διακοσμημένο και περιποιημένο με Βραγώτικο μεράκι χώρο. Το σήμα κατατεθέν της Βρίσας «Ο Πλάτανος» δεσπόζει στον τοίχο, όπου ήταν η μουσική και έγιναν οι ομιλίες και ο αγιασμός. Η αθρόα προσέλευση των μελών και φίλων του Συλλόγου, πολύβουο μελίσσι στα αλήθεια, είχε δημιουργήσει μια πανηγυρική ατμόσφαιρα κατά πως αρμόζει στην περίσταση της εορταστικής εκδήλωσης των εγκαινίων της νεότευκτης αυτής αίθουσάς τους. 
Έγινε ο αγιασμός, ακολούθησαν οι ομιλίες εγκαινίων του Προέδρου και άλλων που πάντα γίνονται σε παρόμοιες περιπτώσεις και ακολούθησαν, τα όργανα, τα τραγούδια και οι χοροί. Τέλος άφθονο έρρεε το κρασί και το ρακί που πλαισίωναν το πλούσιο γεύμα για όλους τους υπερ200 παραβρεθέντες στην ξεχωριστή αυτή μέρα των φίλων Βρισαγωτών. 
Εκτός των μελών του Συλλόγου, εκπρόσωποι του παροικιακού δυναμικού με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΟΛΣΑ Παναγ. Λασκαρίδη ως και προέδρους και μέλη άλλων ΔΣ Συλλόγων μας συμμετείχαν στην αντάξια του γεγονότος τελετή, των εγκαινίων αυτών. Παντού έβλεπες χαρούμενα πρόσωπα και ασφαλώς ξεχώριζαν αυτά των μελών του ΔΣ και βέβαια του φίλου Προέδρου Κώστα, που δικαιωματικά απολάμβαναν τους καρπούς των κόπων τους, τη χαρά της δημιουργίας τους.
Η αίθουσα αυτή όπως είπε ο Πρόεδρος στο λόγο του, θα είναι φυσικά στη διάθεση των μελών του Συλλόγου όπου θα μπορούν να βρίσκονται να συζητούν, να μαθαίνουν τα νέα απ΄ το χωριό, να γλεντούν, να κάνουν διάφορες εκδηλώσεις, Γ.Σ., ομιλίες κ.λπ. Θα είναι ακόμη στη διάθεση και άλλων Λέσβιων που θα τους τη ζητήσουν για σχετικές διαδικασίες. Ήδη, αναγγέλθηκε ότι δύο φορές το μήνα το νυν ΔΣ θα έχει ανοικτή την αίθουσα για ρακί, μεζέδες, μουσική και χορό και συζήτηση. 
Άξιο λόγου να αναφερθεί είναι ότι η αίθουσα αυτή, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος, ήταν τα γραφεία της ΑΕΚ. (Σημαδιακή σύμπτωση, ημέρα των εγκαινίων της , αφού χθες η ΑΕΚ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος στο ποδόσφαιρο του 2018, αλλά και πιο σημαδιακό κυπελλούχος Ευρώπης στο μπάσκετ).
Χάρηκα κι εγώ με τη χαρά των φίλων μου Βρισαγωτών. Τους συγχαίρω από καρδιάς για το ξεχωριστό αυτό επίτευγμά τους. Εύχομαι δε το όμορφο αυτό δημιούργημα τους να γίνει το σημείο αναφοράς του Συλλόγου που θα συμβάλει στην πλαισίωσή του από τη δεύτερη και τρίτη γενιά Βρισαγωτών της Αθήνας για να μακροημερεύσει. Κατ’ αυτό τον τρόπο η αίθουσα αυτή θα ανταποκρίνεται στο σκοπό της δημιουργίας της χρησιμοποιούμενη πάντα επ’ ωφελεία των μελών του Συλλόγου αλλά και άλλων Λέσβιων .
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΗ !
Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης …….07.05. 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: