Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Για την ΟΛΣΑ : ΠανΟμοσπονδιακή Σύγκληση/Συνέλευση

Για την ΟΛΣΑ :
ΠανΟμοσπονδιακή Σύγκληση/Συνέλευση

Χριστόφορε , ( αναφέρομαι στο Χριστοφορο Τσιργιαννη που σε ανάρτησή του σχετική με την ΟΛΣΑ και τα σ’ αυτήν συμβαίνοντα αναφέρετο μεταξύ άλλων και σε μένα ) θέλω να πιστεύω ότι διάβασες τη δική θέση όπως αυτή απεικονίζεται πιο πάνω στο κείμενό μου των τριών αναρτήσεων μου (αναγκάστηκα να σπάσω το κείμενό μου αυτό, αφού το f.b. κείμενα με πάνω από 8000 χαρακτήρες δεν τα ανεβάζει).
Όπως θα είδες δεν αντιπαρατίθεμαι με κανένα. 
Κάνω μια πρόταση λυσιτελή, που ξεφεύγει από τα εδώ και 30 χρόνια ισχύοντα στα της ΟΛΣΑ πράγματα και ασφαλώς στηρίζεται στην 40χρονη περί τα ομοσπονδιακά μας πράγματα εμπειρία μου (όπως εξηγώ στο κείμενο μου των αναρτήσεων μου).
Το πρόβλημα της ΟΛΣΑ, επαναλαμβάνω και εδώ, είναι εγγενές. Το από συστάσεως της στρεβλό καταστατικό της. Αυτό που προβλέπει την εκλογή της Διοίκησής της μέσω αντιπροσώπων. Τούτο δίνει τη δυνατότητα εκλέγοντας στους πρωτοβάθμιους συλλόγους, τους αντιπροσώπους που θέλεις (πράγμα σχετικά εύκολο) , να καταφέρνεις να έχεις στο ΔΣ της ομοσπονδίας αυτούς που εσύ προκρίνεις. Αυτή ακριβώς η μεθόδευση είναι γνωστή στα συνδικαλιστικά πράγματα αλλά και στα κομματικά. Το κόμμα δε εκείνο που είχε κάνει αυτοσκοπό από πολλά-πολλά χρόνια, το να ελέγχει φορείς ακόμη και σε εθνικοτοπικό επίπεδο όπως η ομοσπονδία μας και εμμέσως να κρατά τη σφραγίδα του συγκεκριμένου φορέα, το κατάφερε διάνα στην περίπτωσή μας. (Το 1978, ξέραμε ότι με ένα τέτοιο καταστατικό θα γίνουν έτσι τα πράγματα, γι’αυτό δεν δεχθήκαμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία της ομοσπονδίας και αποχωρήσαμε από την τότε σχετική διαδικασία. Ήμασταν, οι πρόεδροι των εδώ συλλόγων ( Αντίσσης, Ερεσού, Πολυχνίτου, Πλωμαρίου, Γέρας, Καλλονής. Έγινε τελικά αυτό, δέκα χρόνια μετά, το 1988 και για τριάντα χρόνια λειτούργησε όπως λειτούργησε με αποτέλεσμα τα σημερινά ατυχή γεγονότα που αφορμή έχουν γίνει για όλη την σχετική αντιπαράθεση ). 
Υπάρχουν πλείστα όσα σχετικά στοιχεία που αποδεικνύουν τα πιο πάνω. Θα αναφέρω εδώ, ένα, το χαρακτηριστικότερο. Οι εκάστοτε Πρόεδροι της ΟΛΣΑ είναι μέλη του κόμματος ή είναι της εγκρίσεως αυτού. 
Αν θέλουμε να υπάρχει η ομοσπονδία που θα μπορεί να προσφέρει στο Λεσβιακό παροικιακό δυναμικό της Αττικής αλλά και στο γενέθλιο μας τόπο και στις ερχόμενες γενεές, μία μόνο λύση υπάρχει . Η αλλαγή του καταστατικού της. Αντί της μέσω αντιπροσώπων εκλογής του Δ.Σ. της, τούτο να γίνεται διά άμεσης καθολικής ψηφοφορίας όπως κάνουν άλλοι, π.χ. οι Κρήτες (Παγκρήτια). 
Αν δεν γίνει το προτεινόμενο και να σωθεί το κτίριο “Μ.Παρασκευαϊδη” (πράγμα που εύχομαι, ελπίζω αλλά και πιστεύω, αφού είναι σε καλά χέρια, αυτά του νυν Προέδρου Παναγ. Λασκαρίδη ο οποίος προ μηνός περίπου με διαβεβαίωνε ότι το θέμα το σχετικό με το ΕΝΦΙΑ του το έχει δρομολογήσει προς την σωστή κατεύθυνση) αναπόδραστα η πορεία της ομοσπονδίας θα είναι ατυχής. Όπως είναι τα πράγματα νομοτελειακά να εξαϋλωθεί. ( Ας λάβουμε υπ’ όψη τα δεδομένα : μέσα σε δυόμισι χρόνια άλλαξε τέσσερις Προέδρους, δεν έχει στέγη/γραφεία, δεν έχει τηλ/νο &fax, δεν έχει εφημερίδα/περιοδικό, δεν έχει μέλη, οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοί που την απαρτίζουν σήμερα έχουν φυλλορροήσει (από ~40 τη δεκαετία του ’90). 
Η πρότασή μου αυτή για να δρομολογηθεί, χρειάζεται άμεσα πρακτικά βήματα. 
Κύριο και βασικό να γίνει πανΟμοσπονδιακή σύγκληση/συνέλευση με προσκλήσεις ατομικές, πέραν των νυν αντιπροσώπων της, προς όποιον Λέσβιο της Αθήνας θα μπορούσε και θα ήθελε να συμβάλλει προς την σκοπούμενη κατεύθυνση. Τούτο να δρομολογηθεί για μέσα στο Φθινόπωρο ώστε να υπάρξει χρόνος επαρκής για να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία. 
Περαίνω λέγοντας, ότι σε μια τέτοια διαδικασία, δεσμεύομαι με τούτη μου τη γραφή ότι στρατεύομαι για να συνεισφέρω το εκ πείρας μου περίσσευμα.


25.06.2018



Δεν υπάρχουν σχόλια: