Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

«Σωτήριος, για μας των έξι χωριών (Σίγρι, Ερεσό, Άντισσα, Φτερούντα, Χίδηρα, Βατούσα), ο νέος δρόμος απ’ τον Κουρατσώνα ».

«Σωτήριος, για μας των έξι χωριών (Σίγρι, Ερεσό, Άντισσα, Φτερούντα, Χίδηρα, Βατούσα), ο νέος δρόμος απ’ τον Κουρατσώνα ».
Έντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί στον κόσμο των χωριών μας για το τι μέλλει γενέσθαι με τον «οδικό άξονα Καλλονής – Σιγρίου». Ουσιαστικά, το έργο μας έχει μείνει εκεί που τέλη του 2014 απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ 2006 -2013, με εκτελεσμένο έργο λιγότερο του 15 %. Οι της εταιρείας αρμόδιοι ομιλούν περί 12%. Η επανένταξή του στο νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2015 ως και η πρόσθετη χρηματοδότηση του έργου μας με 12,50 ακόμη εκατομμύρια Ευρώ, ατυχώς δεν έφεραν καλή τύχη σ’ αυτό. Τούτο δε μετά τις οικονομικές περιπέτειες, κ.άλ. που είχε ο ιδιοκτήτης της εργολαβικής εταιρείας («Τοξότης Α.Ε.») που εκτελούσε το έργο.
Προ μηνών είχαμε χαιρετήσει την είδηση ότι το έργο αναλαμβάνει η εταιρεία ΑΚΤΩΡ Α.Ε. Όμως τα όποια ενδοεταιρικά προβλήματά της τελευταίας με κορύφωση αυτά τα προ δύο περίπου εβδομάδων στη Γ.Σ. των μετόχων της, που είχαν ως συνέπεια να εκπέσει η επί χρόνια διοίκηση Μπόμπολα και να αναλάβει νέα με πρόεδρο τον άλλοτε διοικητή της ΤτΕ κ. Προβόπουλο επέφεραν περαιτέρω καθυστέρηση στην πράξη της έναρξης των εργασιών στο έργο μας από την ΑΚΤΩΡ Α.Ε.
Πάντως φίλος, ενεργός πολίτης και ορθολογιστής σε σχετική συζήτησή μας αυτές τις μέρες που ήμουν στο νησί, μου έλεγε : 
« Τάκη, πάντως να ξέρεις ότι οι προσπάθειες της Επιτροπής Αγώνα και ειδικότερα ο δικός σου αγώνας για μας τα έξι χωριά απ’το Σίγρι ως τη Βατούσα , ο νέος δρόμος απ’ τον Κουρατσώνα υπήρξε σωτήριος. Ξέρεις τι πάει να πει ότι απ’ τη Βατούσα στην Ανεμώτια να βρισκόμαστε σε 5- 6 λεπτά ; » 
Αντιλόγησα ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο όταν θα γίνει και η παράκαμψη της Φίλιας και των ατέλειωτων στροφών πάνω απ’ τον Άγιο Ιγνάτιο, και θα γίνουν εξαιρετικά καλύτερα ως τα τέλη του 2021 που λήγει η χρηματοδότηση του νέου ΕΣΠΑ και θα έχει ολοκληρωθεί ο σωτήριος αυτός άξονας όχι μόνο για τη Δυτική Λέσβο αλλά και για όλο το νησί μας. Εχέγγυο αυτού αποτελεί το έργο «Λιμάνι Σιγρίου» στο οποίο οι εργασίες προχωρούν κανονικά αφ’ ότου άρχισαν απ’ το περασμένο Φθινόπωρο.
Ευελπιστώ ότι και τα δύο αυτά έργα θα τεθούν σε λειτουργία παράλληλα και θα δώσουν πνοή ανάπτυξης για τον τόπο μας.
16.08.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: