Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΕΙΨΗ ΒΕΒΗΛΩΣΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΗΡΩΑ, ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΣΑ

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΕΙΨΗ ΒΕΒΗΛΩΣΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΗΡΩΑ, ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΣΑ
<< Δρ.Τάκης Χ.Ιορδάνης (Ph.D.)...Προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ
- Πρόεδρος του Αναπτυξισακού Συνδέ- .......του Τ.Σ. της Δ.Κ. 
΄σμου «ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ»................. Αντίσσης 
................................................................ κ. Θεολ. Ροδ. Ψωμά
- π. Διευθύνων Σύμβουλος της .................. & τα μέλη του Τ.Σ.
Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων ...................... Α Ν Τ Ι Σ Σ Α. 
- π.Πρόεδρος του Συλλόγου Αντισσαίων..... ΛΕΣΒΟΥ 81103
« Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος» 
Αγησιλάου 9-Ηλιούπολη ....... Κοιν.: 1.) Το Δήμαρχο Λέσβου 
................................................................ κ. Σπύρο Γαληνό 
................................................ 2.) Τους Συλλόγους Αντίσσης 
Αθήνα, 17 Αυγούστου 2018 ..................... 3) ΜΜΕ Λέσβου , 
............................................................« ΗΧΩ της Άντισσας».

Θέμα: Απάλειψη της βεβήλωσης της μνήμης του ήρωα Αρ. Φ. Μαραγκού.
Αγαπητέ κ Πρόεδρε,
Αγαπητοί μου φίλοι, Μέλη του Τ.Σ.
.
Ύστερα από το, από 6/2/2018 συγχαρητήριο προς υμάς έγγραφο μου (Α.Π. 14/7.2.2018) για την απορριπτική απόφασή σας, της αλλαγής της ονομασίας της «Πλατεία του ήρωα Αριστ. Φ. Μαραγκού» κατά την δια του τότε Αντιδημάρχου της περιοχής υποβληθείσα σχετική αίτηση κάποιων κατοίκων του χωριού, και την στην συνέχεια επικύρωση της απόφασής σας αυτής από την Επιτροπή Ονομασίας και Μετονομασίας συνοικιών-οδών-πλατειών ΟΤΑ στη Μυτιλήνη, η αφαίρεση των αυθαιρέτως και παρανόμως «φυτευθέντων» μαρμάρινων στοιχείων σχηματιζόντων σε περιφερειακή διάταξη επί της επιφανείας της Πλατείας αυτής, την ένδειξη «ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΡΑ» που κάνατε, ήρθε στην πράξη να απαλείψει πιά την από το 2010 γενομένη βεβήλωση της μνήμης του ήρωα Αρ. Φ. Μαραγκού. 
Του ήρωα αυτού ο οποίος ανταποκρινόμενος στη μέγιστη κατά Σωκράτη επιταγή ως προς την ιερότητα, σεμνότητα και αγιότητα της Πατρίδος, προσέφερε το αίμα του, ως μη όφειλε, για να βλαστήσει το πάνσεπτο της λευτεριάς δενδρί. 
Δια των πιο πάνω, μετά οκτώ ολόκληρα χρόνια αποδείξατε ότι η κοινότητα μας σέβεται την ηθική τάξη, την πατριωτική πίστη και την εθνική σημασία/σπουδαιότητα των πραγμάτων, αυτό δηλ. που δεν έκαναν επί σκοπό εκείνοι που ως αυτουργοί αλλά και ως ηθικοί αυτουργοί ενήργησαν, βεβηλώνοντας την ιερά μνήμη του ήρωά μας. Ασφαλώς οι δεύτεροι, ως έχοντες την παιδεία, μόρφωση και πλήρη συνείδηση της θυσίας του ήρωά, φέρουν την πλήρη ευθύνη της ανιέρου αυτής πράξεως. 
Μετά τα προεκτεθέντα θα ήθελα με το παρόν να σας συγχαρώ αφ’ ενός για το γενναίο της αποφάσεως σας αφ΄ ετέρου δε για την στην πράξη σχετική απάλειψη της προαναφερθείσης βεβηλώσεως 
................................................. Με τιμή και πατριωτική αγάπη

Υ.Γ. Προς πλήρη αποκατάσταση της σχετικής ομόφωνης απόφασης υπ’αρ.44 της 14.2.2007 του Δ.Σ. του πρώην Δήμου Ερεσού – Αντίσσης για την ονομασία της πλατείας, χρειάζεται η επανατοποθέτηση των δύο μαρμάρινων πλακών με την ένδειξη. «ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΑ ΑΡΙΣΤ. Φ. ΜΑΡΑΓΚΟΥ». Η μία εξ αυτών, όπως αναφέρεται στο Πρακτικό 8/2011 // 13.06.2011, του Τ.Σ. της Δ.Κ. Αντίσσης «βγήκε από της βρύση για την αρμολόγηση της από τον κ. Λεόντιο Ιωάννη». 
Επίσης, ο τότε αντιδήμαρχος Μ.Ρούσσης  απαντούσε  σχετικά στο ΕΜΠΡΟΣ την 16η Μαρτίου 2017 : «… Ήδη από τη Δημοτική Ενότητα Ερεσού – Αντίσσης έχουν κινηθεί οι σχετικές διαδικασίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για την επανατοποθέτηση των πινακίδων με το όνομα του Ήρωα Αριστείδη Μαραγκού στην εν λόγω πλατεία της Άντισσας.» 
Πιστεύω ότι οι πληροφορίες αυτές, θα σας διευκολύνουν στο να εντοπίσετε το πού και ποιός έχει τις δύο αυτές πλάκες. Υπ’ όψιν, ότι τούτες δωρίσθηκαν από εμένα στον τότε Δήμο Ερεσού- Αντίσσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: