Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΤΙΣΣΑΣ : Η προς την Υπουργό κ.Αχτσιόγλου επιστολή μας


ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΤΙΣΣΑΣ: 
Στις 16 Οκτωβρίου 2018, πρωτοκολλήθηκε στο γραφείο της Υπουργού κ.Αχτσιόγλου η επιστολή μας, που διαβάζετε παρακάτω η οποία συνοδεύει το κείμενο <<ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ>> που έχουν υπογράψει 228 Αντισσαίοι.



<< ……….…..……..…………………………………………..…………..……Αξιότιμο
Δρ Παναγ. Χ. Ιορδάνης( Ph. D.) …..…...........…… Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής
  Πρόεδρος του Συνδέσμου για …......… .........Ασφάλισης & Κοινωνικής  Αλληλεγγύης

    την Ανάπτυξη της  Λέσβου ……..………………. κα Έφη  Αχτσιόγλου

    « ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ »..…………………… Σταδίου 29,

 - π. Διευθύνων Σύμβουλος της …..…………………….Αθήνα, -10110

    Ελληνική Βιομηχανίας Όπλων

 - Αγησιλάου 9   - Ηλιούπολη 163 46..…………. Κοιν :: 1) Υπουργό Ενέργειας

Τηλ.- Fax 210 9737053 κιν. 6977503461..…………….…και Περιβάλλοντος

……………………………………………….……….2) Περιφερειάρχη Βορ. Αιγαίου ……………………………………………….…………..3) Δήμαρχο  Λέσβου

……………………………………………….……………4)Δημοτική Κοινότητα

……………………………………………….…………….…… Αντίσσης

.Αθήνα, 15. Οκτωβρίου  2018…………….…….…….…… …5) ΜΜΕ


ΘΕΜΑ : Το «ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ» στην Άντισσα Λέσβου.
Σχετ: 1) Το έγγραφό του καθ΄υμάς Υπουργείου με αρ.πρωτ.ΓΠ/Δ2/οικ..9290/291 .………….της 29-02-2016.
2) Η επιστολή μας προς  υμάς της 17ης Ιουλίου  2017 με αριθμ.πρωτ ..…………31660/2358//19.07.2017.

Αξιότιμη  κ. Υπουργέ, 

Σε  συνέχεια  της  προς υμάς από  το θέρος του 2017 επιστολή μας (σχετ. 2) και με δεδομένο ότι στη διαρρεύσασα έκτοτε περίοδο των 15 ήδη μηνών ουδέν το θετικό υπήρξε όσον αναφορά το «ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ» Αντίσσης – του οποίου τα σημάδια της παλαίωσης και απαξίωσής τα περιγραφόμενα στην επιστολή μας αυτή ατυχώς επιτείνονται με επιταχυνόμενους ρυθμούς -, οι κάτοικοι της Δυτικής Λέσβου ανησυχούντες, ενεργοποιούμαστε και ξεκινούμε αγώνα ώστε μετά 13 ήδη χρόνια από της ολοκληρώσεως του, να δρομολογηθεί και εν τέλει να αρχίσει η λειτουργία του ευαγούς αυτού ιδρύματος.
Την έναρξη του αγώνα μας, επιβάλλει ακόμη το έτι χειρότερο δεδομένο. Αυτό, της εξ αντικειμένου ατυχώς κενού πιά περιεχομένου απάντησης του Δήμου Λέσβου των αρχών 2016, που επί λέξει ήταν: «Ο Δήμος  Λέσβου συνεχίζει να διερευνά κάθε δυνατότητα λειτουργίας του Γηροκομείου ώστε να αξιοποιηθεί το ως άνω δημοτικό ακίνητο προς όφελος των ηλικιωμένων δημοτών του» ( μας δόθηκε δι’ εγγράφου της, απ’ τη Γενική Διεύθυνση  Πρόνοιας / Διεύθυνση Προστασίας Οικογένειας, του καθ’ υμάς  Υπουργείου). Τα δυόμισι και πλέον χρόνια που παρήλθαν έκτοτε υπήρξαν απολύτως στείρα και προφανώς δεν μπορούμε πιά να προσβλέπουμε σε τίποτα σχετικό από την παρούσα Δημοτική αρχή, λαμβανομένου υπ’ όψη το ότι σε λίγους μήνες επίκεινται οι Δημοτικές εκλογές (Μαΐος 2019).  
Ο αγώνας τον οποίο ξεκινούμε με την παρούσα, κατά πρώτο εμείς οι Αντισσαίοι και ακολουθούν μαζί μας κάτοικοι άλλων χωριών της περιοχής, στηρίζεται στην πεποίθησή μας που σε αδρές γραμμές αποδίδεται στο συνημμένο κείμενο, το φέρον επικεφαλίδα «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΝΤΙΣΣΗΣ ΛΕΣΒΟΥ», το περιεχόμενο του οποίου ενστερνιζόμαστε και  υπογράφουμε.
Πίστη μας είναι ότι η όποια επί πλέον δαπάνη απαιτηθεί (εν σχέσει προς τα ποσά που αναγράφονται στο προαναφερόμενο κείμενο) για τη λειτουργία επί τέλους του ιδρύματος αυτού  είναι δικαιολογημένη από απόψεως κοινωνικής συνεισφοράς προς την παραμελημένη Λέσβο και ειδικότερα προς το υπανάπτυκτο, ακριτικό και γηρασμένου πληθυσμού δυτικό της τμήμα (χερσόνησος του Ορδύμνου), για την προστασία και περίθαλψη πενήντα περίπου αναξιοπαθούντων γερόντων της, που στερούνται τέκνων, αμέσων συγγενών, κ.λπ.
Ας ληφθεί υπ’ όψη ότι το αίτημα στο να  λειτουργήσει το ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ Αντίσσης είναι πάνδημο και τούτο αποδεικνύεται από τις κατατιθέμενες με την παρούσα υπογραφές μας, ως και αυτές που  ακολουθούν, αλλά και από την απόφαση της Γ.Σ. των Αντισσαίων της Αθήνας (συνημμένη στην επιστολή μας προς υμάς της 17/07/2017, συνημ.2). Δεδομένου δε ότι η επιτροπή αγώνα αυξάνεται καθημερινά κατ’ αριθμό με μέλη απ’ τα άλλα χωριά της Δυτικής Λέσβου και όχι μόνο, - που αποδεχόμενα συνυπογράφουν το προαναφερθέν κείμενο -, οι  ούτως συγκεντρωνόμενες  υπογραφές τους θα κατατίθενται προοδευτικά στο γραφείο σας, αφού προσβλέπουμε στη δική σας πιά παρέμβασή ώστε να ξεπεραστούν οι όποιες επί του θέματος γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και τελικά λειτουργήσει το για την αντίστοιχη κοινωνική στήριξη των γερόντων μας πολυαναμενόμενο από τους κατοίκους της Δυτικής Λέσβου αυτό ίδρυμα.  

Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

Περαίνοντας, επαναλαμβάνουμε την ακροτελεύτια παράγραφο της από το θέρος του 2017 (σχετ.2) επιστολής μας « Ευελπιστούμε ότι η γραφειοκρατική αντιμετώπιση του νευραλγικής σημασίας αυτού Γηροκομείου κατά την προηγηθείσα ανάλυση, θα πάψει πιά να υφίσταται μετά την δική σας ενεργή παρέμβαση και αντίστοιχες οδηγίες, ώστε τούτο να  λειτουργήσει και  να παράσχει τις αναμφισβήτητα  αναγκαίες σχετικές υπηρεσίες σε μία ακριτική περιοχή, υπανάπτυκτη όπου ο πληθυσμός της είναι γηρασμένος και οι υπέργηροι που χρειάζονται τις υπηρεσίες αυτές ατυχώς περισσεύουν.»

Με τιμή

………………………………………………………………….Συνημ. Το κείμενο της δημιουργίας …………………………………………………………………..της Επιτροπής Αγώνα που …………………………………………………………………..υπογράφουν 228 Αντισσαίοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: