Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

2ο πακέτο υπογραφών με την συνοδευτική επιστολή στο γραφείο της Υπουργού


ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΤΙΣΣΑΣ : Αυτές τις μέρες έλαβα το πακέτο υπογραφών Αντισσαίων και άλλων από τη Δυτική Λέσβο της Μυτιλήνης, που μου έστειλε από ο καλός φίλος Χρήστος Καλέμης. Έτσι μαζί με τις άλλες  των κατοίκων του χωριού που μου ενεχείρισε όταν ήμουν εκεί προ ημερών ο πρωτοπόρος στην προσπάθεια, φίλος  Γρηγόρης Τζιμής  κατατίθενται με την συνοδευτική επιστολή μου που διαβάζετε πιο κάτω αύριο στο γραφείο της Υπουργού κ. Αχτσιόγλου    

<<…….…..……..…………………………………………..………….…Αξιότιμο
Δρ Παναγ. Χ. Ιορδάνης( Ph. D.) …..………...... Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής
  Πρόεδρος του Συνδέσμου για ….........… Ασφάλισης & Κοινωνικής  Αλληλεγγύης

    την Ανάπτυξη της  Λέσβου ……..………………. κα Έφη  Αχτσιόγλου

    « ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ »..……………………… Σταδίου 29,

 - π. Διευθύνων Σύμβουλος της …..…………………….Αθήνα, -10110

    Ελληνική Βιομηχανίας Όπλων

 - Αγησιλάου 9   - Ηλιούπολη 163 46..…………. Κοιν :: 1) Υπουργό Ενέργει;ας

Τηλ.- Fax 210 9737053 κιν. 6977503461..…………….…και Περιβάλλοντος

……………………………………………….……….2) Περιφερειάρχη Βορ. Αιγαίου ………………………………………….………3) Κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπους

…………………………………….……… Λέσβου κ.κ. Πάλλη,Αθανασίου, Τάσσο

……………………………………………….………4) Δήμαρχο  Λέσβου

……………………………………………….……… 5)Δημοτική Κοινότητα

……………………………………………….…………….…… Αντίσσης

.Αθήνα, 12. Νοεμβρίου  2018…………….…….…….…… …6) ΜΜΕ


ΘΕΜΑ : Το «ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ» στην Άντισσα Λέσβου.
Σχετ: 1). Το έγγραφό του καθ΄υμάς Υπουργείου με αρ.πρωτ.ΓΠ/Δ2/οικ..9290/291 .………….της 29-02-2016.
2). Η επιστολή μας προς  υμάς της 17ης Ιουλίου  2017 με αριθμ.πρωτ ..…………31660/2358//19.07.2017.
3). Η επιστολή μας προς  υμάς της 15ης Οκτωβρίου  2018 με αριθμ. πρωτ ..…………54062./3356./16.10.2018.

Αξιότιμη  κ. Υπουργέ, 

Η  προς υμάς επιστολή μας της 15ης Οκτωβρίου  2018  (σχετ.3) αποτέλεσε την απαρχή του αγώνα  των κατοίκων της Αντίσσης Λέσβου αλλά και όλων των  άλλων χωριών της Δυτικής Χερσονήσου (Ορδύμνου), για τη δρομολόγηση της λειτουργίας, του στην Άντισσα από πολλών πιά ετών ολοκληρωμένου «ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ».
Στα πρώτα 228 μέλη της εν δυνάμει δημιουργουμένης Επιτροπής Αγώνα, οι υπογραφές των οποίων φαίνονται στο έγγραφο που συνόδευε την επιστολή μας αυτή, σήμερα  προστίθενται  239. νέα μέλη, των οποίων οι υπογραφές τους  φαίνονται στα στην παρούσα δύο συνημμένα (Συνημ.1, Συνημ.2) Έτσι, ήδη το μισό σχεδόν των μονίμων κατοίκων της Αντίσσης αποτελούν μέλη της Επιτροπής Αγώνα, σηματοδοτώντας  κατ’ αυτό τον τρόπο  την ομοθυμία όλων μας στο να δούμε να λειτουργεί το ευαγές αυτό ίδρυμα και να προσφέρει τις θεσμικώς προβλεπόμενες υπηρεσίες, φροντίδας, προστασίας και περίθαλψης σε πενήντα περίπου αναξιοπαθούντες γέροντες της Δυτικής Λέσβου, που μένουν εκεί μόνοι, είτε γιατί στερούνται τέκνων και αμέσων συγγενών, είτε γιατί τα παιδιά τους έχουν μεταναστεύσει,  κ.λπ.
Παρακαλούμε λάβετε υπ’ όψη σας  ότι πέραν των μονίμων κατοίκων του χωριού κινητοποιούνται και συστρατεύονται στην Επιτροπή Αγώνα, Αντισσαίοι της Μυτιλήνης, και ήδη 55 εξ αυτών  συμμετέχουν στην Επιτροπή, ως φαίνεται στο συνημμένο έγγραφο 2, ως και πολλοί άλλοι. Πληροφορούμαστε ότι και στο εξωτερικό (Καναδάς, Αυστραλία ) ήδη κινητοποιούνται Αντισσαίοι  και άλλοι που προέρχονται γενικά από τη Δυτική Λέσβο για να συστρατευτούν μαζί μας και να αποτελέσουν μέλη της επιτροπής αγώνα. Το ίδιο συνεχίζεται στην πρωτεύουσα Μυτιλήνη αλλά και ήδη γίνεται  στα χωριά όπως Ερεσό, Σίγρι, Σκαλοχώρι και  γενικά  χωριά της Δυτικής Χερσονήσου.   
Απ’ ότι λέγεται, δεν λειτούργησε ποτέ το Γηροκομείο Αντίσσης κατά το σκοπό της δημιουργίας του,  παρ’ όλο ότι πέραν του από ετών ολοκληρωμένου κτιρίου του, τούτο έχει εξοπλιστεί με όλο το ξενοδοχειακό εξοπλισμό ( κρεβάτια, κομοδίνα κ.λπ), μαγειρείο (κουζίνα, ψυγεία κλ.π) ως και τα απαραίτητα είδη εστιατορίου και ότι άλλο σχετικώς  απαιτούμενο, διότι δεν είχε τη μορφή νομικού προσώπου που να διαθέτει τους απαιτούμενους κανονισμούς ( προσωπικού, εργασίας κ.λπ.). Προς την κατεύθυνση αυτή θεωρούμε, ότι η συμβολή των υπηρεσιών του καθ’ υμάς Υπουργείου θα είναι καθοριστικής σημασίας στο να ξεπεραστεί το  δύσκολο αυτό  τυπικής κι όχι μόνο μορφής εμπόδιο, ώστε το ευαγές αυτό ίδρυμα να λειτουργήσει αυτόνομο.
Βεβαίως η ευκολότερη λύση θα ήταν να  λειτουργήσει αυτό ως Παράρτημα ενός εκ των ομοίας μορφής ιδρυμάτων που υπάρχουν και λειτουργούν σήμερα στη Λέσβο.      
 
Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

Περαίνοντας, επαναλαμβάνουμε την ακροτελεύτια παράγραφο της από το θέρος του 2017 (σχετ.2) επιστολής μας « Ευελπιστούμε ότι η γραφειοκρατική αντιμετώπιση του νευραλγικής σημασίας αυτού Γηροκομείου κατά την προηγηθείσα ανάλυση, θα πάψει πιά να υφίσταται μετά την δική σας ενεργή παρέμβαση και αντίστοιχες οδηγίες, ώστε τούτο να  λειτουργήσει και  να παράσχει τις αναμφισβήτητα  αναγκαίες σχετικές υπηρεσίες σε μία ακριτική περιοχή, υπανάπτυκτη όπου ο πληθυσμός της είναι γηρασμένος και οι υπέργηροι που χρειάζονται τις υπηρεσίες αυτές ατυχώς περισσεύουν.»

Με τιμή

……………………………………………………………….Συνημ. Το κείμενο της δημιουργίας ………………………………………………………………..της Επιτροπής Αγώνα που ……………..…………………………………………………υπογράφουν 184 Αντισσαίοι (συνημ 1) ………………………………………………………………..ως και 55 κάτοικοι της Μυτιλήνης εξ  …………………………………………………………Αντίσσης και Δυτικής Λέσβου (συνημ 2)  >>

Δεν υπάρχουν σχόλια: