Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Ο Δρ.Αριστείδης Γιαπαλής αναγορεύθηκε σε επίτιμο Διδάκτορα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ)

 Κυρ, 8 Δεκ 2019
Ιδιαίτερη τιμή για το νησί μας, αφού ένα εκλεκτό τέκνο της ο ευπατρίδης Δρ.Αριστείδης Γιαπαλής αναγορεύθηκε σε επίτιμο Διδάκτορα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ). Αν αναλογιστούμε ότι στα 180 χρόνια υπάρξεως της Σχολής  είναι η δεύτερη μόνο φορά που γίνεται μιά τέτοια αναγόρευση (η πρώτη στην Πρύτανη κ. Γλύκατζη - Αλβελέρ) είναι αντιληπτό το μέγεθος της τιμής προς τον άνδρα.
 Τούτο έλαβε χώρα στο μεγάλο αμφιθέατρο της σχολής στη Βάρη Αττικής το απόγευμα της Πέμπτης 5ης τ.μ., παρουσία του Προέδρου της Βουλής κ. Κ.Τασούλα, του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστρατήγου Γ.Καμπά, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης , ανωτάτων αξιωματικών, επιτίμων μελών Α΄ΣΣ, πρώην Διοικητών της Σχολής και όλου του προσωπικού αυτής (στρατιωτικού, διοικητικού και ακαδημαϊκού), προσκεκλημένων,ως και όλων των ευέλπιδων. 
Η όλη διαδικασία, της αναγόρευσης του φίλου Αριστείδη στην ανωτάτη αυτή ακαδημαϊκή διάκριση της ΣΣΕ ήταν δομημένη κατά τα αυστηρά στρατιωτικά πλαίσια και με απέριττα δωρική τελετουργική οργάνωση.  Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αρχηγός ΓΕΣ, Προσφώνηση από τον Διοικητή της Σχολής, παρουσία του έργου του από τον κοσμήτορα της Σχολής, ανάγνωση επαίνου και τέλος η απονομή του Τίτλου. 
Η ομιλία του τιμωμένου με θέμα "Είναι χρήσιμη η Γενική Παιδεία?" ιδιαίτατης εμβρίθειας, εμπεριστατωμένη και βαθυστόχαστη ήταν απευθυνόμενη προς τους ευέλπιδες που τους έδιδε παραινέσεις και υποθήκες για την μελλοντική τους πορεία ως ηγητόρων της ενόπλου τμήματος του Λαού μας.
Είχα την χαρά να παραβρεθώ ως προσκεκλημένος του τιμωμένου και πρέπει να ομολογήσω ότι συγκινήθηκα όταν άκουσα την καθηγήτρια της Ελληνικής γλώσσας της Σχολής κατά την ανάγνωση του επαίνου, απευθυνόμενη στους ευέλπιδες να τους λέει ότι την σημερινή μέρα θα τη θυμόσαστε για την τιμή που γίνεται στο δάσκαλό σας και θα το λέτε με υπερηφάνεια όταν θα γίνετε στρατηγοί ότι υπήρξατε μάθητές του Λέσβιου πνευματικού ανθρώπου Αριστείδη Γιαπαλή , όπως έκαναν  σε προηγούμενη γενιά άλλοι στρατηγοί λέγοντας με υπερηφάνεια ότι είχαν δάσκαλό τους έναν άλλο Λέσβιο μεγάλο λογοτέχνη τον Στρατή Μυριβήλη. 
Κλείνοντας θα ήθελα να απευθυνθώ στον τιμηθέντα και να του πώ : 
Αριστείδη Θερμά Συγχαρητήρια. Nα ξέρεις ότι η πορεία σου στα γράμματα στην επιστήμη και η εν γένει πορεία της ζωής σου, θα αποτελούν φάρο προσανατολισμού, καθοδήγησης και παραδειγματισμού των νέων της αγαπημένης γενέτειρας μας.
Με ειλικρινή φιλία, εκτίμηση & πατριωτική αγάπη 
Τάκης


       

Δεν υπάρχουν σχόλια: