Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

2ο ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ καταφυγίου πνευματικών ανθρώπων στην Περιβολή.

2ο ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ  καταφυγίου πνευματικών ανθρώπων στην Περιβολή.

Σε συνέχεια της τελευταία μου σχετικής ανάρτησης για την ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ  του καταφυγίου πνευματικών ανθρώπων στην Περιβολή της 11ης  Φεβρουαρίου 2012 και αφού πολλοί συμπατριώτες μας όπως μας πληροφορούν με διάφορα μέσα έχουν βρει την ιδέα μας αρκετά καλή δηλώνοντάς μας ότι θα συνδράμουν όπως ο καθένας  μπορεί, ήδη αρχίζουμε να προχωρούμε επί συγκεκριμένου προγραμματισμού. Τούτο δε μετά την συσστράτευσή του στην προσπάθειά μας, του νεαρού Αντισσαίου  Πολιτικού Μηχανικού, Κώστα  Φ. Βατούση. Έτσι με την πρώτη ευκαιρία που θα ανέβει αυτός απ’ την Μυτιλήνη στο χωριό, θα μεταβεί  στην Περιβολή και αφού προβεί στις απαραίτητες κατά τη γνώμη του ενέργειες θα προχωρήσει όπως γράφαμε στο προηγούμενο σημείωμά μας «στην εκτίμηση του κόστους που θα απαιτηθεί σε πρώτη φάση για να ολοκληρωθεί το  υπάρχον  κτίριο ως τέτοιο και να παραδοθεί λειτουργικά έτοιμο». Θα σας ενημερώσουμε επί τούτου σχετικά.
Πλέον του Κώστα, βεβαίως και η αδερφή του η Μαρία, Αρχιτέκτονας Μηχανικός η ίδια πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει πολύτιμο συνεργάτη αφού θα παράσχει τη βοήθειά της στο να καλύψει την όλη προσπάθεια κατά τον καλύτερο τρόπο και από αρχιτεκτονικής απόψεως (τόσο του κτιρίου αυτού καθ’ αυτού όσο και του περιβάλλοντος χώρου).
Ασφαλώς στη φάση της εφαρμογής πολλοί θα μας συνδράμουν πέραν των χρημάτων, είτε με προσωπική εργασία, είτε με υλικά. Έτσι ένας από τους πάντα πρωτοπόρους σε συλλογικές προσπάθειες αυτού του είδους, που προσέτρεξε να υπογράψει τη  ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μας ήταν ο γνωστός Έμπορος Ειδών Υγιεινής  στην Αθήνα, ο  Ερέσιος Στράτος Ψαραδέλλης, ο οποίος μας δήλωσε ότι θα συνδράμει την προσπάθειά μας με προσφέροντας  τα απαιτούμενα  σχετικά  είδη. Όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις θα ανοίξουμε κατάλογο στον οποίο θα αναγράφει ο καθένας την σχετική προσφορά του που θα είναι οτιδήποτε κατά την θέλησή αλλά και τη δυνατότητά του.
Εκείνο πάντως που θα πρέπει να γίνει γνωστό είναι ότι η προσπάθειά μας στην πράξη δεν θα συμπέσει με την ήδη ολοκληρούμενη προσπάθεια που γίνεται μέσα στο ίδιο του Μοναστήρι (κελιά κ.λπ). Θα προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε στην πράξη μετά την ολοκλήρωση της πρώτης. Βεβαίως τα απαιτούμενα εν αναφορά προς τα όποια διαδικαστικά θέματα για το δικό μας έργο, θα τα ξεκινήσουμε κατά το δυνατό άμεσα.
Πλέον των 45 αρχικά υπογραψάντων που ήδη δημοσιεύθηκαν στον τύπο (ΕΜΠΡΟΣ  9 & 10 .2. 2012) και  άλλων  επτά κατά πως αναφέραμε στις προηγούμενες αναρτήσεις μας  αυτή τη φορά θα αναφέρουμε τους :
               1 )   Γεώργιος Καμβυσέλλης  Λογοτέχνης Συγγραφέας
               2)    Φωτεινή  Καμβυσέλλη   Οικοκυρά
               3)    Ευρυδίκη Γεωργ. Καμβυσέλλη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου (ΗΠΑ)
               4)    Ανδρομάχη Γεωρ. Καμβυσέλλη Καλλιτεχνικός Δ/ντής (ΗΠΑ)
              5)       Στρατής Ψαραδέλλης Έμπορος
              6)       Ευάγγ.Ντογραματζής Συντ/χος Δ/ντης ΙΚΑ
              7)       Κώστας Φ. Βατούσης Πολιτικός Μηχανικός
              8)       Δημήτρης Στεφάνου Λυρικός  Καλλιτέχνης ( Τενόρος Πρωταγωνιστής ).

 Κλείνοντας το παρόν πρέπει να τονίσουμε ότι το momentum της προσπάθειας μας ενισχύεται με τη συνυπογραφή της Διακήρυξη μας από όλους όσους θέλουν να το κάνουν. Βέβαια υπογραφές όπως του συγχωριανού μου και φίλου μου Λογοτέχνη Συγγραφέα Γιώργου Καμβυσέλλη και των μελών της οικογένειάς του, δίνουν ιδιαίτερη αξία στην προσπάθειά μας. Τέλος η αξιοσύνη μας αυτή γιγαντώνεται, με παρουσίες όπως του Μυτιληνιού μεγάλου καλλιτέχνη του είδους, του Τενόρου Πρωταγωνιστή  Δημήτρη Στεφάνου.

22.2.2012                                                                Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης ( Ph.D.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: