Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΣΗΦΟΥΝΑΚΕΙΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ II α

                                 Το Λιμάνι του Σιγρίου, « όνειρο ήταν και πάει» ;
Πριν στεγνώσει  το μελάνι  στο ΣΗΦΟΥΝΑΚΕΙΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ II της 05.02.2012 διαβάζω σήμερα στην Εφημερίδα «τα ΝΕΑ της Λέσβου» της 02.02.2012 ( που λόγω της ……. επάρκειας των Ελληνικών Ταχυδρομείων, παρέλαβα καθυστερημένα πακέτο μαζί με τον λοιπό Λεσβιακό τύπο μόλις χθες), το πιο κάτω :
«  Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας
Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας εξακολουθούν να είναι μπλεγμένα τα δύο μεγάλα έργα των Λιμανιών του Σιγρίου και της Μυτιλήνης όπως μας ενημέρωσε χθες ο  Αντιπεριφερειάρχης, Ηρακλής Βερβέρης. Για  το μεν  λιμάνι της Μυτιλήνης   ……………. . Σε ότι αφορά το πολύπαθο έργο του λιμανιού του Σιγρίου, η Περιφέρεια περιμένει να λάβει από το Λιμενικό Ταμείο τον φάκελο της μελέτης για να εγκριθεί από την Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας, Αφροδίτη Κουρογένη και να σταλεί στη συνέχεια στην ¨ Εγνατία Α.Ε¨. Δηλαδή έχουμε ακόμη δρόμο μέχρι τις εντάξεις (των δύο αυτών έργων) στο ΕΣΠΑ ……Ν.Β.» .  

Και όλα αυτά, γιατί ο με ύφος περισπούδαστο, ύφος του μοναδικού κατέχοντος την απόλυτη γνώση στη λογική αυθεντίας του τύπου «αυτός έφα» και με ο σχετική έπαρση διακηρύσσων, την εκ μέρους του διαπιστωθείδα δυσαρμονία και δυσαναλογία της εκτάσεως του χερσαίου χώρου του νέου λιμανιού με αυτό καθ΄ αυτό το λιμάνι, πολιτικός μέτοικος Κρητικός  Βουλευτής  Λέσβου Ν. Σηφουνάκης, καθυστέρησε την υπόθεσή μας κατά 2,50 τουλάχιστον χρόνια.
Αν ο Ν. Σηφουνάκης, δεν επέβαλε τις αλλαγές που τώρα γίνονται στις μελέτες, το Λιμάνι του Σιγρίου θα μπορούσε να είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από το 2009.
Τώρα γιατί το 2004 ως Υπουργός Αιγαίου που είχε αυτός παραλάβει τότε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Λιμανιού του Σιγρίου δεν διαπίστωσε τότε ο Ν. Σηφουνάκης τα της δυσαρμονίας κ.λπ. κατά τα ως άνω, ώστε στο μεσοδιάστημα ως το 2009 που ξαναμπήκε στην Κυβέρνηση, να τα έχει προβάλλει και να έχει διεκδικήσει τις αλλαγές που αυτός επέβαλε το 2010 να γίνουν (με όλες τις καθυστερήσεις τις κατά το σχόλιο της εφημερίδος), είναι κάτι που οφείλει  κάποτε να  εξηγήσει στο Λεσβιακό Λαό.  
Πάντως με όλα αυτά, ως Ενεργός Λέσβιος Πολίτης, έχω όλο το δικαίωμα να ρωτώ : Θα προκάμουμε; (κατά Χ.Φλωράκη) ή τελικά θα λέμε σε λίγο καιρό και για αυτό το  μεγάλο έργο του νησιού μας «όνειρο ήταν  και πάει ; »

07.02.2012                                                                            Τάκης Χαραλ. Ιορδάνη (Ph.D.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: