Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013


Tα Θυρανοίξια  του Αγίου Δημητρίου στο Μαντένι.

 

Όταν έχεις βιώσει από κοντά την αγωνία ενός ανθρώπου για την επίτευξη και ολοκλήρωση ενός  στόχου του, που διακαώς επιθυμεί, τότε μπορείς να καταλάβεις τη χαρά του όταν αυτό το επιτυγχάνει.
Αναφέρομαι στο αγαπητό φίλο Τάκη Ψωμαδέλλη που αφού ολοκλήρωσε την καριέρα του επιτυχώς ως ο Γραμματέας της Κοινότητάς μας ( Άντισσα Λέσβου), τον Κοινωνικό του ρόλο ως ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αντίσσης, ικανοποίησε τα  οικογενειακά του κατά πως αυτός ήξερε, εβδομηκονταπεντούτης πιά, σκέφθηκε σε ότι τον αφορά να ολοκληρώσει τα κατά το «τα του Καίσαρος των Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ» , κατά την επιθυμία του και τις δυνάμεις του.
Συγκεκριμένα να γίνει μαζί με τη γυναίκα του Δέσποινα, ο κτήτωρ ενός ναού. Του προστάτη τους Αγίου Δημητρίου. Πράγματι ανέθεσε την υπόθεση σε γνωστό Πολιτικό Μηχανικό της Μυτιλήνης και πράγματι στο κτήμα του στο Μαντένι (επί του δρόμου Αντίσσης – Γαβαθά, κάτω απ’ του Ματαρά τα ντάμια) κατασκεύασε το καλαίσθητο πράγματι ναϊδριό του. Όμως ατύχησε για λόγους γραφειοκρατίας να μη μπορεί να κάνει κατά πως ονειρευόταν τα Θυρανοίξια του Αγίου του Δημητρίου. Έγγραφα επί εγγράφων, σχέδια επί σχεδίων, αποφάσεις επί αποφάσεων, διαδικασίες επί διαδικασιών και ενώ το Φθινόπωρο του 2012 ήμασταν έτοιμοι να πάρουμε από την ως τότε καθ’ ύλη αρμοδία υπηρεσία τη Ναοδομίας της Ιεράς Συνόδου της Ελλάδος πολυπόθητη Άδεια , μετά την ακαριαία απόφαση της Κυβέρνησης να καταργηθεί η Ναοδομία , αρχίζουν  τα νέα βάσανα του φίλου μου. Αϊντε πάλι άλλα έγγραφα επί εγγράφων, σχέδια επί σχεδίων, αποφάσεις επί αποφάσεων, διαδικασίες επί διαδικασιών αυτή τη φορά στην Πολεοδομία Μυτιλήνης. Κι’ εκεί που θα τελείωνε το θέμα μας, καταργείται από Σ.τ.Ε. η σχετική θεσμική διάταξη αφού νόμος εκρίθη αντισυνταγματικός. ;Και ξανά μανά μ’ αναμονή και ξανά αγωνίες και ξανά ταλαιπωρίες το ζεύγος Ψωμαδέλλη.

Ευδόκησε τελικά να επιστεί ο χρόνος και με το νέο σχετικό  νόμο που τέθηκε σε εφαρμογή αρχές του μηνός και την αρωγή βεβαίως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομου και των όποιων άλλων εκκλησιαστικών παραγόντων μας απαιτείτο να υποβληθούν τα κατά νόμο προβλεπόμενα και τελικά  να εκδοθεί η πολυπόθητη άδεια.

Έτσι αναγγέλλοντάς μου τη χαρά του ο Τάκης μου είπε « Δόξα το Θεό τα φέραμε βόλτα, Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ». Πράγματι έτσι είναι φίλε  Τάκη. Εύχομαι σε σένα και την αγαπητή μου Δέσποινα  να χαρείτε την τελετή των Θυρανοιξίων του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Δημητρίου, προστάτου σας και  σας εύχομαι από καρδιάς να σας χαρίσει χρόνια για να τον υπηρετείτε και σεις να απολαμβάνετε τα της χάρης του ευεργετήματα.

Σ’ ευχαριστώ τέλος για την τιμητική πρόσκλησή σας να παρευρεθώ στην τελετή των θυρανοιξίων, αλλά το εξαιρετικά σύντομο της ενημέρωσής μου και οι  ανειλημμένες υποχρεώσεις μου δεν κάνουν εύκολο να ταξιδεύσω από Αθήνα για να παραβρεθώ. ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ  ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ  σας στέλλονται από καρδιάς

Με εκτίμηση

Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης ( Ph.D.)

 

To κείμενο πιο κάτω, το ανήρτησα χθες σε διάφορα site ως Σύλλογος Αντισσαίων, Λάψαρνα, Το Λιμάνι του Σιγρίου, κ.αλ.

<<Ο καλός φίλος Τάκης Ψωμαδέλλης  λίγο πριν το μεσημέρι, μου τηλεφώνησε όλος χαρά για να μου αναγγείλει το καλό νέο που περίμενε τόσο καιρό. Ότι, τα  Θυρανοίξια  του Αγίου Δημητρίου στο Μαντένι (επί του δρόμου Αντίσσης – Γαβαθά, κάτω απ’ του Ματαρά τα ντάμια) που έχτισαν αυτός και η γυναίκα του Δέσποινα στη μνήμη των γονέων τους Θ και Σ. Ψωμαδέλλη και Τ.και Γ. Τσαβδάρη, θα γίνουν το Σάββατο μεθαύριο.
 Την χαρούμενη αυτή είδηση του την έδωσε  ο ίδιος ο Μητροπολίτης Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος, σήμερα 26.9.2013 στη Φτερούντα, όπου γιόρταζε η εκεί εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και την λειτουργία έκανε ο Μητροπολίτης μας.
Με παρεκάλεσε δε να ανακοινώσω για λογαριασμό του κατά πως κάνω εδώ, ότι ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΣΑΙΟΥΣ  ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗΣ  στην τελετή των θυρανοιξίων τοτ Αγίου Δημητρίου που θα γίνει από τον ίδιο το Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 6.00 μ.μ. το απόγευμα. >> 

Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης ( Ph.D.)…….. 27.09.2013  

Δεν υπάρχουν σχόλια: