Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΣΒΟΥ Δ.Φ.ΒΟΥΝΑΤΣΟΥ


Δρ. Τάκης Χ. Ιορδάνης ......................................................................... Προς  το

- Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου ...........................Δήμαρχο  Λέσβου

   Λέσβου «ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ» ........................κ. Δημήτρη Βουνάτσο

- π. Διευθύνων  Σύμβουλος της ........................................................ Μυτιλήνη

   Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων ................................................. Λέσβος 811 00

- Αγησιλάου 9

   Ηλιούπολη 163 46   ..............  Κοιν..1) Περ. Ενότητα Λέσβου, Περ. Βορ. Αιγαίου  

   6977503461  ...............................   2) Δημοτική Κοινότητα Λέσου
    .............................................................................3)  ΜΜΕ Λέσβου

   Αθήνα   29 Οκτωβρίου 2013

....................................................ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

Καταγγέλλω, με υστέρηση ενός ολοκλήρου χρόνου, την ψοφοδεή, μικρόψυχη και μικροπολιτική στάση του ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΣΒΟΥ κ. Δ.Φ.Βουνάτσου, εν αναφορά προς θέμα που άπτεται της ηθικής τάξης, της εθνικής  διάστασης ως και της πατριωτικής στάσης, για ένα ΗΡΩΑ, τον ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ Φ. ΜΑΡΑΓΚΟ, που τυφεκίσθηκε για την Εθνική του δράση, από τους Χιτλερικούς στα ΤΣΑΜΑΚΙΑ στις 4.Μαϊου 1942.
Ο ήρωας αυτός ανασυρθείς από την Ιστορική αφάνεια, τιμήθηκε με καθυστέρηση  65 περίπου χρόνων από τη γενέτειρά του Άντισσα με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του τότε Δήμου Ερεσού – Αντίσσης το 2007, με το να μετονομαστεί πλατεία κοντά στο πατρικό του σπίτι, σε «Πλατεία ΗΡΩΑ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ Φ. ΜΑΡΑΓΚΟΥ ».
Το γεγονός αυτό, όπως είναι αντιληπτό κατέστησε την πλατεία αυτή Μνημείο Εθνικής Αντίστασης της Άντισσας.
Βέβηλα όμως χέρια, βεβήλωσαν το Μνημείο αυτό αφού επί της πλατεία αυτής «φύτεψαν» αυθαίρετα, τα γράμματα της παλιάς της ονομασίας. Προφανώς απομακρύνοντας και τη δεύτερη μαρμάρινη πλάκα ( η πρώτη απομακρύνθηκε σχεδόν αμέσως μετά την τελετή μετονομασίας της πλατείας το 2009) να μη τους ενοχλεί αυτή η αναγνώριση του ΗΡΩΑ μας.
Του γεγονότος τούτου, έκανα σχετική καταγγελία κατά την εκδήλωση για την Εθνική Αντίσταση στο Πλωμάρι, αρχές του 2011. Ο κ. Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα αποκαταστήσει τα πράγματα ώστε να εξαλειφθεί η βέβηλη αυτή πράξη. Παρά έκτοτε, τις επανειλημμένες έγγραφες αιτήσεις μου, προφορικές επίσης, υπενθυμίσεις, fax μου, e-mails κ.λπ. προς τον άλλοτε σύντροφο, συνεργάτη και φίλο μου κ. Βουνάτσο και παρ’ όλο ο ίδιος έκανε ακόμη και προσωπική αυτοψία του πράγματος ευρεθείς στην Άντισσα  στις 7.4.2013, δυστυχώς το θέμα δεν το πλησιάζει. Το αποφεύγει για λόγους που εκείνος γνωρίζει, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του εκάστοτε  ότι θα το λύσει το θέμα άμεσα (τελευταία υπενθύμισή του με φαξ μου στις 18.09.2013) . Βεβαίως το ίδιο είχε πράξει όταν του έστειλα κατ’ ιδίαν  πέρυσι σαν σήμερα, το κείμενο που ακολουθεί.

Αφού λοιπόν εξαντλήθηκε η όποια ικμάδα υπομονής μου επ’ αυτού, δεν έχω πιά κάτι άλλο να πράξω παρά την παρούσα, επί του παρόντος. Μετά, ως τα αναφερόμενα στην ακροτελεύτια παράγραφο της επιστολής μου της  28ης  Οκτωβρίου 2012.

Ελπίζω ότι  έστω και τώρα και μετά καθυστέρηση δυόμισι χρόνων από της αρχικής μου καταγγελίας θα τολμήσει να  εξαλείψει τη βεβήλωση αυτή.

 

<<                                                                Αθήνα   28 Οκτωβρίου 2012

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, Αγαπητέ μου Δημήτρη

Κατά πρώτο σε σένα τον πρώτο τη τάξει πολίτη του νησιού μας και δι’ εσού προς όλο το Λαό της Λέσβου, επ’ ευκαιρία της εθνικής μας επετείου του ΟΧΙ που βροντοφώναξε το 1940  όλος ο Ελληνικός Λαός και έχυσε το αίμα του για την Πατρίδα, εύχομαι από καρδιάς το ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
 Σήμερα  στην τελεσθείσα σ’ όλες τις γωνιές της χώρας μας ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ακούστηκε το ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ όλων των υπέρ πατρίδος τελειωθέντων .
Και βεβαίως το ακουσθέν σ’ όλη την Ελλάδα «Αιωνία η Μνήμη» δεν αποσκοπεί σε τίποτε άλλο ει μη μόνο  στην επαναφορά στην μνήμη ημών των ζώντων, όλων των φανερών αλλά και αφανών ΗΡΩΩΝ που θυσιάστηκαν δίνοντας το αίμα τους για να μείνει ζωντανό το δεντρί της Λευτεριάς.
Ένας υπέρ Πατρίδος τελειωθείς θέλω να σου θυμίσω είναι και το αγροτόπαιδο των Λαψάρνων στην Άντισσα  Αριστείδης Φ. Μαραγκός, που τυφεκίσθηκε απ’ τους Γερμανούς  στα Τσαμάκια της Μυτιλήνης το Μάιο του 1942. ( Σε παραπέμπω στο Βιβλίο «Στο σημάδι ….» του Γ. Γαλέτσα που εξέδωσε το 2010 ο Δήμος Μυτιλήνης σελ. 58 -66 που αναφέρονται γι’ αυτό το παλικάρι). Το «αιωνία η μνήμη» αν αναφέρεται  και γι’ αυτόν πολύ φοβούμαι ότι θα είναι κολοβή όπως γνωρίζεις,  μετά την βεβήλωση που της εγένετο από τη μικρότητα και μικροψυχία  κάποιων κατά τις λεπτομέρειες της καταγγελίας μου που έγινε παρουσία σου κατά την τελετή του εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης στο Πλωμάρι τον Απρίλη του 2011.  

Γράφοντας σου λοιπόν την παρούσα θέλω να σου υπομνήσω το άκρως προσωπικό καθήκον ως Δήμαρχος του νησιού μας, το οποίο αν και έχουν παρέλθει δύο περίπου χρόνια από της καταγγελίας μου δεν επιτελείς, για λόγους που εσύ μόνο γνωρίζεις, παρ’ όλου ότι κατά καιρούς σου έχω προσκομίσει ότι ακριβώς μου έχεις ζητήσει  και μεταξύ αυτών ( την απόφαση του Δήμου Ερεσού – Αντίσσης υπ’ αριθ,44/2007, αλλά τελευταία το έγγραφο της 13.3.2012 – υπ’ αριθμ. πρωτ. 8633/1039 – της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου περί εκτελεστότητος αυτής,  το ανωτέρω δε έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου σου έστειλα  αρχές του Θέρους του τρέχοντος έτους). 
Είναι καλό να διακηρύσσουμε ότι είμαστε υπέρμαχοι των θεσμών, των αρχών και της θεμάτων ηθικής τάξεως και παράλληλα να διακηρύσσουμε το πατριωτικώς ευαίσθητο του χαρακτήρος μας, αλλά οπωσδήποτε κακό  στην πράξη να μη πράττουμε αυτό που πρέπει για να αποδείξουμε τα ανωτέρω.
Για τελευταία δε φορά σου κάνω  με την παρούσα την έκκληση και σε παρακαλώ να απαλείψεις την ασχήμια της βεβήλωσης της κατά τα αναφερόμενα στην αρχική μου καταγγελία αλλά και όλων των σχετικών επιστολών και συναφών εγγράφων μου εντός  χρονικού διαστήματος ενός μηνός από σήμερα. Αν και αυτή τη φορά κωφεύσεις θα ήθελα να ξέρεις ότι είμαι ελεύθερος να πράξω τα πρέποντα στα πλαίσια των θεσμικώς προσηκόντων. 
                                                                                     Με τιμή και εκτίμηση     >>

Με τιμή

Δεν υπάρχουν σχόλια: