Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ρεπορτάζ του BBC στη Λέσβο, «στο νησί των μεταναστών».


Ρεπορτάζ του  BBC στη Λέσβο, «στο νησί  των μεταναστών». 

Ο ανταποκριτή του BBC, Μαρκ Λόουεν  έκανε  ένα ρεπορτάζ για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στο νησί μας . Περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα  την τραγικότητα της κατάστασης, την εξαθλίωση των δύσμοιρων αυτών ανθρώπων που ανάγκες ζωής, ακόμη και αυτής της επιβιώσεως τους στέρvει μαζικά στου «Ομήρου τα ακρογιάλια» και κατά πως γράφει « σ’ έναν τόπο εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, του τρίτου μεγαλύτερου νησιού της Ελλάδας, αλλά πλέον ένα σύνορο - κλειδί για τη μετανάστευση στην Ευρώπη», κατέγραψε την ασυνειδησία των Τούρκων δουλεμπόρων, τη δυστυχία των « παράπλευρων απωλειών» στο πέρασμα τους όλων αυτών των δύσμοιρων από απέναντι τον Μυτιληναίων Αιγιαλό, την αποτύπωση των απωλειών με ένα μόνο αριθμό στο νεκροταφείο των τραγικών αυτών ανθρώπων που η Ρώσικη ρουλέτα που έπαιξαν τη ζωή τους είχε την τραγική κατάληξη της δια πάντα φυγής τους από τα εγκόσμια. Θεωρώ ότι τέτοιου είδους ρεπορτάζ ίσως υπάρξουν χρήσιμα για την χώρα μας και ημών όλων των Ελλήνων.

Στο lesvosnews που  προέβαλε το θέμα, έβαλα το πιο κάτω σχόλιο. 

<< To ρεπορτάζ αυτό είναι εξαιρετικό. Μπράβο στον κ. Λούεν που κατέθεσε την αλήθεια του πράγματος.
Μήπως, τέτοιου είδους ανταποκρίσεις από το BBC επαναλαμβανόμενες σε τακτά χρονικά διαστήματα αφυπνίσουν τις "κοιμώμενες" και εν πολλοίς ανάλγητες συνειδήσεις των Ευρωπαίων εταίρων μας και επί τέλους καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατό το μεταναστευτικό πρόβλημα της υφηλίου προς την Ευρώπη να το αντιμετωπίσουμε εμείς οι Έλληνες μόνοι μας. Και εν τέλει να καταλάβουν επίσης ότι το " Δουβλίνο ΙΙ" , δεν θα πρέπει να μας τιμωρεί επειδή η Γεωπολιτική μας θέση όπως την όρισε η φύση είναι να βρισκόμαστε ή μάλλον να είμαστε το σταυροδρόμι τριών Ηπείρων. Ίσως αν κι άλλα κανάλια εκτός το  ΒΒC όπως το CNN, η Ντώϊτσε Βέλε κ.λπ. κάνουν αντίστοιχες ανταποκρίσεις, δώσουν να καταλάβουν οι φίλοι, οι εταίροι μας στην Εσπερία ότι πρέπει να αναλάβουν ότι τους ανήκει. Επί Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ορίζονταν φύλακες των συνόρων οι Ακρίτες  και οι Διγενήδες για να "μάχονται σε μαρμαρένια αλώνια" και να αποκρούουν τις κάθε λογής εισβολές, αλλά τους έδιναν περιουσίες, κίνητρα, τίτλους, κ.λπ. Για εμάς όχι μόνο δεν έχουμε κανένα κίνητρο κ.λπ., αλλά επί πλέον έχουμε και τιμωρίες επειδή δεν φυλούμε καλά τα σύνορα τους, τα σύνορα της Ευρώπης. Τι σόϊ λογαριασμοί είναι αυτοί. «Τα δικά μου δικά μου αλλά και τα δικά σου δικά μου» του Καραγκιόζη, ίσως βρίσκονται σε πιό χαμηλό επίπεδο, απ' ότι οι λογαριασμοί των εταίρων μας εναντίον μας. Τώρα για εταιρική αλληλεγγύη και άλλα  " πράσινα ..... " καλύτερα να μη μιλάμε >>. 

Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.) ..........1.11.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: