Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

O Οδικό Άξονα "Καλλονής –Σιγρίου" και η "ΗΧΩ της Άντισσας"

Δρ. Τάκης Χ. Ιορδάνης (Ph.D.)   ………………………..…………Προς τα Μέλη του Δ.Σ. του
-  Επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα για ……………..………… Συλλόγου  Αντισσαίων 
   τον οδικό άξονα «Καλλονής – Σιγρίου» …………………….………….« Άγιος Ιωάννης
-  π. Διευθύνων Σύμβουλος της ………………………………………………….ο Θεολόγος»  
   Ελληνική Βιομηχανίας Όπλων …………………………………….……Μοσχοπούλου  7 - 9
 -  π. Πρόεδρος του Συλλόγου Αντισσαίων …………………………………….. ΑΘΗΝΑ     
    « Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος»
 Αγησιλάου 9  - Ηλιούπολη
  ΑΘΗΝΑ                                                                Κοιν.: 1) Τη Συντακτική Επιτροπή 
                                                                                  της «ΗΧΩ της Αντισσας ».
                                                                              2) Τους Αναγνώστες της
Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2013                                       «ΗΧΩ της Αντισσας».
                                                                                                                
Θέμα : Οι προσπάθειες μιάς ολόκληρης δεκαετίας της Επιτροπής Αγώνα για τον Οδικό Άξονα Καλλονής –Σιγρίου, εστέφθησαν από την απόλυτη επιτυχία, αφού  αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη άρχισε το έργο απ’ το Σίγρι.

Αγαπητοί 
συγχωριανοί, συγγενείς, συμμαθητές, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Αντισσαίων της Αθήνας

Το μεγαλύτερο έργο που έγινε στον Αιγαιακό χώρο  τα 101 χρόνια ελευθέρου Εθνικού βίου Προϋπολογισμού 44.500.000 Ευρώ που ξεκίνησε αρχές Σεπτέμβρη, αποτέλεσμα του  συνεπούς, συνεχούς, ορθολογικά τεκμηριωμένου και αταλάντευτα διεκδικητικού αγώνα της από το 2003 Επιτροπής μας, παρουσιάσθηκε  στην  ΗΧΩ  με 81 μόνο λέξεις !!! [ Ας μη σας διαφεύγει, κατ’ αντιδιαστολή, ότι ο προϋπολογισμού 15 εκατ. μόνο Ευρώ  Καλλονής – Πέτρας όχι  μόνο δεν άρχισε κατασκευαζόμενος, αλλά ούτε έχει ενταχθεί ακόμη στο ΕΣΠΑ,( για το  δικό μας τούτο έγινε τον Αύγουστο του 2011)].

Όταν οι σκοπιμότητες, οι μικρότητες και η μικροψυχία προσπαθούν να σκεπάσουν την αλήθεια, τότε το αποτέλεσμα που βγαίνει είναι μια εικόνα Φράγκενστάιν. Μια τέτοια ακριβώς εικόνα αποδίδει  η σχετική δημοσίευση της ΗΧΩΣ.

Η άκρως αυτή φειδωλή παρουσίαση της έναρξης του αναγεννητικού για όλη τη χερσόνησο του Ορδύμνου και κατ’ επέκταση της γενέτειράς μας αυτού έργου, θα μπορούσε να γίνει η αιτία να σας καταλογίσουν οι επιγενόμενοι Αντισσαίοι έλλειψη τουλάχιστον αντικειμενικότητας, αφού έτσι αφήσατε ένα μεγάλο κενό ιστορικών στοιχείων και σχετικής πληροφόρησης όταν θα ανατρέχουν στην ΗΧΩ για να πληροφορηθούν σχετικώς. Προς αναπλήρωση του κενού αυτού, σας στέλλω για το αρχείο του Συλλόγου, το φύλλο της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ των Σκαλοχωριτών» Αρ. Φύλ 134, Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2013,  όπου δίδεται σε τρεις σελίδες τους αναλυτική παρουσίαση του όλου θέματος, αφ' ότου το 2003 δημιουργήθηκε η Επιτροπή μας.

Παράλληλα σας εσωκλείω το πλήρες κείμενο της Επιτροπής Αγώνα με τις ευαρέσκειες της προς «Τα ΝΕΑ των Σκαλοχωριτών», της 22.11.2013, μέρος του οποίου είναι το κείμενο που  «κατεβάσατε» από το site Συλλόγου την ημέρα αυτή.

Γειά σας                                                                                                   Συνημ. 2

Υ.Γ. Η σημείωση στο σχετικό κείμενό μου της 12.2.2012 << Προς ενημέρωσή σας, γιουσουφάκια δεν υπάρχουν πιά. Τα εξαφάνισε …η επανάσταση του 1821 >> σας απέτρεψε αυτή τη φορά να εκφράσετε ευχαριστίες ή να καλολογήσετε κάποιο … μεγαλοσχήμονα για την προσφορά του αυτή προς τους Αντισσαίους και τους λοιπούς κατοίκους της περιοχής. Τουλάχιστο αυτή τη φορά, δείξατε να πιστεύετε  τάχα, πως το έργο αυτό το γέννησε ο … «αυτόματος πιλότος».
 
 
Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης ( Ph.D.) ....................26.11.2013

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ενα ΧΑΡΤΗ για να δουμε απο που περνα ο δρομος τοσα χρονια δεν ειδαμε !Κε ΙΟΡΔΑΝΗ

Λαψαρνιώτης είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε. Ο χάρτης υπάρχει. Τον έχουμε προβάλλει στις τρεις Πανολομέλειες της Επιτροπής Αγώνα στο Σκαλοχώρι το 2009, το 2010 και φέτος το Σεπτέμβριο. Δεν προχωρώ σε περαιτέρω στοιχεία, αφού επί θέματος αρχής δεν απαντώ σε ανώνυμους. Βγες με το όνομά σου. Τι φοβάσαι δημοκρατία έχουμε. Αν το κάνεις αυτό πίστεψέ με αμέσως θα σου δώσω όποια σχετική λεπτομέρεια. Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχω κανενα προβλημα αγαπητε μου αλλα δεν σας ζητω να μου δωσετε τα μυστηκα αρχεια του κρατους γ. π Καγκας απο τον Μολυβο μονιμος κατοικος Ηρακλειου κρητης

Λαψαρνιώτης είπε...

Αγαπητέ κ Γιώργο π. Καγκά ασφαλώς και μπορώ να σας πω χονδρικά πως είναι ο δρόμος ΚΑΛΛΟΝΗΣ - ΣΙΓΡΙ.
Χονδρικά παρακάμπτει την Καλλονη και Δάφια, αφήνει δεξιά του τις στροφές του Αγίου Ιγνατίου και με νέα χάραξη βγαίνει ανάμεσα Φίλια και Ανεμότια, στη συνέχει λίγο πριν το Σκολοχώρι αφήνει όλες τις στροφές της Ξηρόλιμνης και περνά πάνω απ΄τον Κουρατσώνα και με νέα χάραξη βγαίνει στη Βατούσα. Στη διακλάδωση Αντίσσης προς Γαβαθά τραβά ευθεία αφήνοντας την ¨Άντισσα αριστερά του και με νέα χάραξη βγαίνει στη διακλάδωση προς Ερεσό. Τελευταίο τμήμα νέα χάραξης είναι 1-2 χιλιόμετρα έξω από το Σίγρι για να αποφευχθούν οι εκεί στροφές. Τελικά ο δρόμος των 55 χιλιομ. σήμερα γίνεται τελικα΄46664 μέτρα. Για όποια λεπτομέρεια περαιτέρω στη διάθεσή σου. Κλείνοντας ότι ασφαλώς όπως βλέπεις δεν ήταν τα μυστικά του κράτους. Επαναλαμβάνω ότι τους ανώνυμους τους αντιμετωπίζω πάντα κατά τον ίδιο τρόπο επί θέματος αρχής που ξαναέγραψα. Γειά σου.