Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Μικροχαρές της ΖΩΗΣ, ΙΙΙ – «Ο ΠΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ»



Μικροχαρές της ΖΩΗΣ, ΙΙΙ – «Ο ΠΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ»

Στην προχθεσινή εδώ ανάρτησή μου <<Μικροχαρές της ΖΩΗΣ - « αντίλαλος ΤΗΣ ΒΡΙΣΑΣ» >> έλεγα σε κάποιο σημείο:

<<Σε τελική ανάλυση τι είναι η ζωή; Πίκρες και πικρίες και μάλιστα πολλές και κάπου - κάπου κάποιες μικροχαρές . Μικροχαρές όταν επιτυγχάνεις κάτι για τον εαυτό σου. Όταν δημιουργείς κάτι. Όταν γεννάς ένα παιδί. Όταν αποκτάς ένα εγγονό. Όμως οι μεγαλύτερες μικροχαρές είναι οι εξ αντικειμένου που σου αποδίδονται από τρίτους δια της άποψης, περί εσού, περί της όποιας ενέργειάς σου, περί του όποιου κατορθώματος σου.»
Πάντως τώρα ύστερα από 18 χρόνια, όταν για πρώτη φορά  αναδείκνυα το θέμα  «οδικός άξονας Καλλονής – Σιγρίου» με την επιστολή μου προς τον τότε Νομάρχη κ. Α. Μαθιέλλη και το Ν.Σ. την Άνοιξη του 1996, και την υπερδεκαετή  παραγωγική προσπάθεια και εκ του αποτελέσματος καταδεικνυομένη επιτυχία μου ως επικεφαλής της επιτροπής αγώνα για τον «οδικό άξονας Καλλονής – Σιγρίου» που δημιούργησα το 2003, αισθάνομαι αυτό που έχω ξαναγράψει : την ανείπωτη χαρά της δημιουργίας.
Τούτο, αφού πλέον των άλλων, μου δίνουν το εξ αντικειμένου δικαίωμα τα σχετικά δημοσιεύματα (προ μηνών της «ΝΕΑ των Σκαλοχωριτών» Αρ. φύλλου 134) και πρόσφατα, του «αντίλαλος της ΒΡΙΣΑΣ» (βλέπε τις αναρτήσεις των δύο προηγουμένων ημερών) και του «ΠΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ» Τεύχος 3,
του  Συλλόγου Ανεμωτισσίων της Αθήνας που αυτές τις μέρες ήρθε στα χέρια μου.
Το αντίστοιχο κείμενο το διάβασα –ως ακολουθεί - είχαν την ευγένεια να γράψουν οι του Δ.Σ. του Συλλόγου Ανεμωτισσίων της Αθήνας» που όλα αυτά τα δέκα χρόνια των αγώνων της Επιτροπής ως συμπαραστάτες της αλλά και εμού προσωπικά,  μπορούσαν και κατέγραφαν την κάθε ενέργεια μας αλλά και την όποια προσωπική κίνησή μου. Επιτρέψετε μου λοιπόν καλοί μου φίλοι, καλοί μου αναγνώστες να μοιραστώ μαζί σας και τη μικροχαρά μου αυτή όπως κάναμε και με εκείνη την εκ του «αντίλαλου της ΒΡΙΣΑΣ» χθες και προχθές.

<< Ο νέος οδικός άξονας Καλλονής – Σιγρίου
Οι συντονισμένες ενέργειες που εκδηλώθηκαν τα τελευταία χρόνια από την Επιτροπή Αγώνα με επικεφαλής τον Κύριο Παναγιώτη Ιορδάνη είχαν τελικά θετικά αποτελέσματα. Ο λόγος για την υλοποίηση του έργου κατασκευής του νέου οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου. Συγκεκριμένα στις 10 Σεπτεμβρίου 2012 υπεγράφη η Σύμβαση του έργου «Κατασκευή και Αναβάθμιση Οδικού Άξονα Καλλονής – Σιγρίου Λέσβου» με  διάρκεια 52 μήνες που σημαίνει ότι η ολοκλήρωσή του τοποθετείται στις αρχές του 2016. Ο  προϋπολογισμός του έργου είναι 39.515.400 ευρώ και ανάδοχος είναι η Κ/Ξ  ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ ΑΤΕ ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΔΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΕ. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας».
Πρόκειται για έργο που περιλαμβάνει την κατασκευή και αναβάθμιση του οδικού άξονα που συνδέει την Καλλονή με το Σίγρι μήκους 46,7 χιλιομέτρων. Η διατομή του δρόμου προβλέπεται να είναι 12 μέτρα, με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση. Σε δυσχερή τμήματα όπου η κλίση είναι μεγάλη θα κατασκευαστεί πρόσθετη λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 3,5 μέτων. Θα κατασκευαστούν επίσης οκτώ ισόπεδοι κόμβοι κατά μήκος της χάραξης, καθώς και μία γέφυρα στην Άντισσα. Από τις αρχές του 2013 «τρέχει» το θέμα των απαλλοτριώσεων, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο, όπως μας πληροφόρησαν τα μέλη της Επιτροπής  Αγώνα άρχισε η κατασκευή των τεσσάρων πρώτων τεχνικών όπου μετά την ολοκλήρωση του συνόλου αυτών θα αρχίσει να διαμορφώνεται ο δρόμος.
Με την υλοποίηση του έργου ο χρόνος που θα απαιτείται για την μετακίνηση από την Καλλονή στο Σίγρι μειώνεται περίπου το ήμισι από 1 ώρα και 20 λεπτά σε 40 λεπτά. Καθ’ αυτόν τον τρόπο θα βελτιωθεί η επικοινωνία της δυτικής Λέσβου με το κεντρικό και ανατολικό τμήμα του νησιού όπου βρίσκονται οι περισσότερες υπηρεσίες (Αεροδρόμια, Λιμάνι, Πανεπιστήμιο κ.λ.π)
Ο Μορφωτικός όποιας  Σύλλογος Ανεμωτισίων Αθήνας, εκφράζει τα θερμότατα συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη  της Επιτροπής Αγώνας για τις προσπάθειές τους και κυρίως στον «πρωτεργάτη» Κύριο Παναγιώτη Ιορδάνη, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια με τους αδιάκοπους αγώνες και την επιμονή του, συνέβαλε τα μέγιστα για την θετική έκβαση του έργου. Το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας του ανήκει. Ο Σύλλογος μας, ήταν και θα είναι συμπαραστάτης στις προσπάθειες της Επιτροπής Αγώνα.
……………………………………………………Το Δ.Σ.  >>

Για τον καλό τους αυτό λόγο, ένα  ευχαριστώ από καρδιάς από την Επιτροπή Αγώνα αλλά ειδικότερα από μένα προσωπικά σ’ όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Ανεμωτισίων Αθήνας. Ασφαλώς το « … θα είναι συμπαραστάτης στις προσπάθειες της Επιτροπής Αγώνα » εκλαμβάνεται ως υποθήκη, αφού πολύ φοβούμαι θα χρειαστούμε πολλούς αγώνες ακόμη, μέχρι να δούμε το δρόμο μας ολοκληρωμένο. Ας με ξεχνούμε ότι τους 8 μήνες που πέρασαν ήδη από της «πρώτης κασμαδιάς» στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη λιγότερο από 5-6 χιλιόμετρα , ημιτελή, έχουν γίνει μόνο ως τώρα.
Για τα ~ 46,7 χιλιόμετρα του, ΠΟΣΟΥΣ μήνες; Θα φτάσει ο χρόνος;;

Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης ………… 15.05.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: