Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Miracolo !! Miracolo !! 15 εκατομμύρια Ευρώ, «ξέμπαρκα» στο χρηματοκιβώτιο του ΠΑΣΟΚ!!!

Miracolo !! Miracolo !!
15 εκατομμύρια Ευρώ, «ξέμπαρκα» στο χρηματοκιβώτιο του ΠΑΣΟΚ!!!

Οι ορκωτοί λογιστές που πραγματοποιούν τον σ’ αυτούς ανατεθέντα έλεγχο στα οικονομικά του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ, βρήκαν όπως ακούστηκε στην τηλεόραση χθες , 15 εκατομμύρια Ευρώ στο χρηματοκιβώτιο του ΠΑΣΟΚ. Κολλαριστά σε πακετάκια καλά τυλιγμένα (για να μη κρυώσουν ;;;!!) μέσα σε μαύρες πλαστικές σακούλες. !!! Ξέμπαρκα, χωρίς πουθενά να είναι καταγεγραμμένα, χωρίς ίχνος προέλευσης, χωρίς ίχνος σε ποιόν ανήκουν, χωρίς ίχνος που προορίζονται, χωρίς ίχνος του πότε, του ποιος τα «τακτοποίησε» έτσι και ποιος εν τέλει ο σκοπός τους.
Ακούστηκε ακόμη ότι είναι « ΜΑΥΡΑ ».
Τα μόνα μαύρα που ξέραμε ως στιγμής, στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτά που όπως ο ίδιος μαρτύρησε ο «στρατηγός» του Σημίτη, ο ούτε λίγο ούτε πολύ, ο αν αυτού, απ’ ότι θυμούμαι τότε, “πολύς” Τσουκάτος που πήρε απ’ τη Siemens.!!! Σκέφτομαι όπως πάντα αφελώς.
Μα αυτό έγινε εδώ και πάνω από δεκαπέντε χρόνια. Και ήταν μόνο ένα εκατομμύριο!! Και το κυριότερο ήταν σε μάρκα. Και να γεννούσαν αυτά, σκέφτομαι, και να γινόταν στην παρεμβληθείσα αυτή περίοδο δεκαπέντε εκατομμύρια με όποιο τρόπο ( μαγικά, υπερβατικά;;) θα ήταν δεκαπέντε εκατομμύρια ΜΑΡΚΑ . Όχι ασφαλώς Ευρώ.
Άρα τα δεκαπέντε εκατομμύρια Ευρώ δεν ήταν από την «προσφορά» αυτή της Siemens προς το ΠΑΣΟΚ που μετέφερε ο «στρατηγός» Τσουκάτος.
Κάποιες εξ ίσου αφελείς σκέψεις γίνονται ως προς την περίοδο που αυτά τα 15 εκατομμ. «κρύφτηκαν» στο Χρηματοκιβώτιο.
Επί περιόδου, του μεγάλου Ανδρέα δεν θα μπορούσε να είναι, γιατί τότε είχαμε ακόμη τη δραχμή και το Ευρώ δεν υπήρχε. Επί Σημίτη θα μπορούσε να είναι μετά το 2002 (αφού από τότε υπήρξε / μπήκαμε στο Ευρώ) ως το 2004 που ανέλαβε η Δεξιά. Μετά επί Γιωργάκη θα μπορούσε να είναι από το 2009 που έγινε Πρωθυπουργός ως τότε που τον αντικατέστησε ο Λουκάς Παπαδημος γιατί και τότε είχαμε το Ευρώ. Τέλος, μετά πάμε στην περίοδο της Συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ όπου αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ήταν ο «μέγας» αρχηγός, ο έχων το μυαλό του στην άκρη της γλώσσας του, Ευάγγελος Βενιζέλος, όταν και τότε είχαμε το Ευρώ. Εδώ βέβαια προκύπτει η ερώτηση, κάθε φορά που ο ένας αρχηγός του ΠΑΣΟΚ παρέδιδε στον επόμενο, δεν άνοιγαν το χρηματοκιβώτιο. Δεν γινόταν πρωτόκολλο παραλαβής – παραδόσεως; Αν όχι χάος !!! Χάος στο κόμμα που διοίκησε την χώρα για 25 κοντά χρόνια. Δεκαπέντε ολόκληρα εκατομμύρια Ευρώ είναι αυτά, όχι μερικές ψωροχιλιάδες. Θα τα είχαν δει, διόλε!! Αν ναι, φτάνουμε στο αν είχαν μπεί την τελευταία αυτή περίοδο. Και ερωτάται ο Ευάγγελος και οι περί αυτόν κομματικοί, διοικητικοί, κ.αλ. όταν παρέδωσαν προ μηνών στην Φώφη Γεννηματά δεν άδειασαν το χρηματοκιβώτιο;; !!! Πολλές αφελείς σκέψεις θα μπορούσα ακόμη να καταθέσω.
Με τούτο εδώ το τελευταίο «επεισόδιο» ΠΑΣΟΚ, πείστηκα πόσο αφελής υπήρξα όλα αυτά τα χρόνια που έφαγα τα νιάτα μου υπηρετώντας ιδεολογία και βέβαια κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ. Αυτό στη θεωρία!! Και στην πράξη που θέλησα να υπηρετήσω την ΠΑΤΡΙΔΑ και να προσφέρω, όπως και έκανα, με ψυχή, παρρησία, πίστη και αφοσίωση ως ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΒΟ επί δυόμισι περίπου χρόνια!! Βέβαια καυχώμαι ότι ό,τι έκανα, έτσι έπρεπε να κάνω και ότι αν χρειαζόταν, πάλι κατά τον ίδιο τρόπο θα πορευόμουν. Βλέπεις, στα ακριτικά Λάψαρνα, δεν είχα γαλουχηθεί με κανένα είδος ή έστω ίχνος «αστικής ευγένειας». Όλης αυτής που μετήλθαν ατυχώς πολλοί και που τελικά δυστυχώς έχει οδηγήσει τη χώρα μας, στα τραγικά των τελευταίων έξι χρόνων και που ζούμε σήμερα οι νεοΕλληνες.
Σκέφτομαι εν τέλει, ότι αν όλοι αυτοί που μας διοίκησαν για χρόνια επί χρόνων διέπονταν από ντομπροσύνη, ντομπροσύνη βουκολική, δεν θα είχαμε φθάσει στον όλεθρο που βιώνουμε.

Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης …….05.01. 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: