Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ΛΕΣΒΟΥ. : << Εν τη ενώσει η Ισχύς ! >>

Εν τη ενώσει η Ισχύς !
Σε ανάρτηση του φίλου άρη ελευθερίου είδα με λύπη διάσταση απόψεων εν αναφορά προς το ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ΛΕΣΒΟΥ. 
Παραθέτω το εκεί δικό μου σχόλιο .
<< Όταν ο Σύνδεσμός μας " ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ" .έκανε την παρθενική του εμφάνιση το 2010 εν όψει του «Καλλικρατείου» εγκλήματος για το νησί μας, το σύνθημά μας ήταν ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ Η ΛΕΣΒΟΣ, και έτσι ήταν οι γραπτές παρεμβάσεις μας στον αρχικηπουρό του ΓΑΠ Ραγκούση. 
Όταν παίχθηκε η οπερετική πράξη στη Βουλή σε αγαστή συμφωνία των βουλευτών μας (Σηφουνάκης, Αθανασίου, Βογιατζής) και Δημάρχου Λέσβου (Βουνάτσος) το 2014 και τελικά διάταξη για τη διάσπαση δεν μπήκε στο ψηφισθέν νομοσχέδιο και οι εκλογές τότε έγιναν με ΑΣΠΑΣΤΟ το Δήμο Τέρας Λέσβου , δημιουργήσαμε το site ΣΠΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ που πολλοί αν όχι όλοι σας είσαστε μέλη του.
Όταν μετά την πολιτική καθοδήγηση του τότε Υπουργού Κουρουμπλή η 25μελής ομάδα αρμοδίων του Υπουργείου Εσωτερικών δεν ασχολήθηκε καθόλου με το θέμα μας ήτοι της ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ του Δήμου Τέρατος στις αρχές του 2016 κοινολογήσαμε τη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μας που το κύριο αίτημά μας είναι το ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ. Τούτη υπέγραψαν οι 3.500 Λέσβιοι από το θέρος του 2016 και με την πρόοδο της συγκέντρωσης υπογραφών καταθέταμε με συνοδευτικές ( 10 τον αριθμό) επιστολές στον ίδιο το Πρωθυπουργό, αυτό που ζητούσαμε ήταν το ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ.
Την ίδια εξ άλλου ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ σεβαστήκατε κι εσείς που αποτελέσατε την συντονιστική επιτροπή προ μηνών και σ’ αυτή μεγιστοποιήσατε τον αριθμό των υπογραψάντων, σε 9.000. 
Με λύπη, ως ο επικεφαλής της όλης κινήσεως από την Άνοιξη του 2016 (τότε που κανείς δεν τον απασχολούσε το θέμα, ή τουλάχιστον δεν έκανε καμμία κίνηση προς την κατεύθυνση του ΣΠΑΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ) βλέπω κατά τα σχόλια σας πιο πάνω τη διάσταση απόψεων ως προς τον αριθμό των συσταθησομένων Δήμων. 
Αυτό ακριβώς θέλουν αυτοί που δεν θα ήθελαν, ο καθένας για δικό τους λόγο, να ΜΗ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΡΑΣ. Θεσμικοί και μη. Του Αθηνοκεντρικού δοβλετίου και ντόπιοι. Συνεχίσετε κατ’ αυτό τον τρόπο και αν δείτε εσείς ποτέ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ να μου … γράψετε.
Πάντως αυτό που λέω ο αγώνας συνεχίζεται με πίεση δια του Πρωθυπουργού. Τούτο δε εν συμπνοία και ομονοία.
Αλλιώς μην περιμένετε ….
Ο από μηχανής θεός χάθηκε για πάντα στην κλασική Αρχαιότητα.
Υ.Γ. Σε ότι με αφορά ας μη διαφεύγει σε κανένα ότι κατοικώ στην Ηλιούπολη Αττικής. Το σπάσιμο ή όχι του Δήμου Τέρατος αφορά εσάς τους κατοικοεδρεύοντες στο νησί. Αν με τα τερτίπια σας δεν γίνει ως τις εκλογές του 2019 το σπάσιμο του Δήμου Τέρατος θα ήθελα να ξέρω τι θα απολογείστε στους απλούς ανθρώπους του Σιγρίου, του Βαφειού, της Κουρμέλας, του …, της … . >>

Δεν υπάρχουν σχόλια: