Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ΛΕΣΒΟΥ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΕ ΝΕΑ ΦΑΣΗ Όταν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων μας γίνονται μπροστάρηδες του.

ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ΛΕΣΒΟΥ: Ο  ΑΓΩΝΑΣ  ΜΑΣ  ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ  ΣΕ  ΝΕΑ ΦΑΣΗ
Όταν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων μας,  γίνονται μπροστάρηδες του...
<< ……………………………………………………..……………Αξιότιμο

Δρ Παναγ. Χ. Ιορδάνης( Ph. D.) …..……………..… Πρόεδρο της Ελληνικής 

- Επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα ….… ...Κυβερνήσεως και Πρωθυπουργό

-  Πρόεδρος του Συνδέσμου για……… ………………… κ. Αλέξη Τσίπρα

    την Ανάπτυξη της  Λέσβου………………………...……Μέγαρο Μαξίμου

    « ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ »……………….…………….….ΑΘΗΝΑ

 - π. Διευθύνων Σύμβουλος της

    Ελληνική Βιομηχανίας Όπλων….…….…….…Κοιν.:Ως Πίνακα Παραληπτών

 - Αγησιλάου 9   - Ηλιούπολη 163 46  

Τηλ.- Fax 210 9737053 κιν. 6977503461…….……..Αθήνα, 30.. Νοεμβρίου 2017

 

ΘΕΜΑ :  ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ  ΕΙΝΑΙ  ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΡΑΣ …………ΛΕΣΒΟΥ. ΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙ’ …………ΑΥΤΟ.

Σχετ.: 1) Το έγγραφό μας της 25ης  Ιουλίου 2016, υπ΄αριθ, πρωτ 3795/ …………/25.072016

……...2) Το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής …………Μεταρρύθμισης, υπ’ αριθ. πρωτ. οικ.27460/31.08.2016.

          3) Το έγγραφό μας της 26ης Σεπτεμβρίου  2016, υπ΄αριθ, πρωτ  4374 /  27.09.2016

          4) Το έγγραφό μας της 20ης  Οκτωβρίου  2016, υπ΄αριθ, πρωτ  4622 /  21.10.2016

………5) Το έγγραφό μας της 13ης  Νοεμβρίου  2016, υπ΄αριθ, πρωτ  4839 /  16.11.2016

          6) Το έγγραφό μας της 20ης   Νοεμβρίου  2016, υπ΄αριθ, πρωτ  4896 /  21.11.2016
          7) Το έγγραφό μας της 27ης   Νοεμβρίου  2016,  υπ΄αριθ, πρωτ  4995 / 30.11.2016
          8) Το έγγραφό μας της 16ης  Δεκεμβρίου 2016 , υπ’ αριθ, πρωτ  5234 / 16.12.2016
          9) Το έγγραφό μας  της 12ης .Ιανουαρίου 2017,  υπ’ αριθ. πρωτ. 177/ 16. 01. 2017
         10) Το  έγγραφό μας  της 13ης   Μαΐου   2017,  υπ’  αριθ. πρωτ. 1449 / 15. 05. 2017
         11) Το  έγγραφό μας  της  6ης  Νοεμβρίου 2017, υπ’ αριθ. πρωτ.3510./ 07.11. 2017

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της 10ης προς υμάς επιστολής μας προ εβδομάδων,  εν αναφορά προς το θέμα της επικεφαλίδας και επειδή ουδεμία κίνηση, ανακοίνωση ή έστω αναφορά επί του  θέματος μας, (το οποίο έχει καταστήσει τους Λέσβιους, πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ως ες αντικειμένου  προκύπτει από της εφαρμογής της «Καλλικρατείου αρχιτεκτονικής» το 2010) και ειδικότερα στο ότι δρομολογείται η διαδικασία για το «ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ΛΕΣΒΟΥ», επανερχόμαστε με την παρούσα συνυποβάλλοντες τη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μας με τις υπογραφές αυτή τη φορά,  δημοτών της Δ.Ε. Καλλονής. 
Πέραν της επί του θέματος δηλώσεως  του καθ’ ύλη Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη κατά την συνάντησή του με τους  Περιφερειάρχες την 10η . Απριλίου τ.ε. όταν έλεγε «Ο Δήμος Λέσβου θα σπάσει με την αναθεώρηση του “Καλλικράτη” που θα ψηφιστεί το καλοκαίρι», η στη συνέχεια δήλωση του Γεν. Γραμματέα του ιδίου Υπουργείου  κ. Κ. Πουλάκη αρχές Μαΐου, μας έδιδε την  ελπίδα, για να μη λεχθεί την πίστη ότι το σκοπούμενο θα δρομολογηθεί άμεσα. Τούτο δε, ώστε να  λάβει χώρα το ταχύτερο δυνατό η διάσπαση του Δήμου Λέσβου, εν όψει του ότι οι επόμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λάβουν χώρα σε χρόνο μόνο δεκαοκτώ  πιά μηνών περίπου από τώρα και οι διαδικασίες της διασπάσεως είναι πολλές, δύσκολες και χρονοβόρες.
Συγκεκριμένα μετά τη συνάντησή του με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα και τις σχετικές δηλώσεις του, ο Τύπος του νησιού μας, έγραφε στις 9 Μαίου τ.ε. « Ξεκάθαρος για το σπάσιμο του δήμου Λέσβου ήταν χθες. από τη Μυτιλήνη ο ΓΓ του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστας Πουλάκης. λέγοντας : Η κυβέρνηση δε θα ανοίξει χωροταξικό ζήτημα για την υπόλοιπη Ελλάδα πλην 4-5 ακραίων περιπτώσεων κυρίως νησιωτικών περιοχών. Η Λέσβος, έχει τις προδιαγραφές να ενταχθεί στη συζήτηση των ακραίων περιπτώσεων».

Σε λίγες μέρες μπαίνουμε  στον τελευταίο μήνα του έτους, που αναμενόταν να έχει δρομολογηθεί η σχετική διαδικασία της διασπάσεως του Δήμου Λέσβου και ατυχώς ως και σήμερα ουδέν το σχετικό έχει γίνει ή ανακοινωθεί ούτε καν η « συζήτηση των ακραίων περιπτώσεων» κατά κ. Πουλάκη, έχει αρχίσει. Φυσικώ τω λόγω, εμείς οι της επιτροπής αγώνα αλλά και όλοι οι ενεργοί Λέσβιοι πολίτες προβληματιζόμαστε στο αν και πάλι βρισκόμαστε, εκ μέρους της Κυβέρνησης σας αυτή τη φορά, ενώπιον μιας αντιμετωπίσεως του θέματος μας κατά τον παλαιοκομματικό τρόπο τον οποίο βιώσαμε μεταξύ 2010 - 2014 που κορυφώθηκε την Άνοιξη του 2014.  Τον βιώσαμε μάλιστα, κατά τον τραγικότερο τρόπο, όταν όλοι (Κυβέρνηση και αντιπολίτευση) υπόσχονταν και ήταν επισπεύδοντες για τη σχετική νομοθετική ρύθμιση του θέματος μας, αλλά ατυχώς την τελευταία στιγμή η επίμαχη διάταξη στο τότε υπό ψήφιση νομοσχέδιο, τελικά δεν συμπεριελήφθη.
Σήμερα τέσσερα περίπου χρόνια μετά την τραυματική για όλους τους Λέσβιους αυτή εμπειρία, αυτό που θα πρέπει να λεχθεί είναι ότι τα επίχειρα της δραματικής κατάστασης, που βιώνουν όλοι οι Λέσβιοι από το 2010 ως και σήμερα εκ της Καλλικρατείου αρχιτεκτονικής πληρώνουν  τα Δ.Σ. και κυρίως οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων των χωριών μας, που αποτελούν τα ελατήρια  απορρόφησης των κραδασμών εκ του αδιοίκητου (όχι απλά κακοδιοίκητου) του Δήμου Τέρατος Λέσβου, και εξ αυτού της απύθμενης  αγανάκτησης των δημοτών τους.
Ένας εξ αυτών είναι ο Πρόεδρος της μεγαλύτερης  Δ.Ε. μετά την πρωτεύουσα  Μυτιλήνη , αυτή της Καλλονής, του άλλοτε ομωνύμου  Δήμου, ο κ. Ιγνάτιος – Τίτος Καραθεοδώρου .
Η εκ μέρους του αντοχή στην αδιάλειπτη,  άκρως αναποτελεσματική και ατελέσφορη προσπάθεια του στο να ανταποκριθεί στην πιεστική καθημερινότητα της κοινότητας του και των δημοτών της και ως εκ τούτου στην εκ των πραγμάτων σχετική μη δυνατότητα του,  τον οδήγησαν  στο να  έχει μπει επικεφαλής για την κοινότητά του, της νέας μας αυτής προσπάθειας για τη διάσπαση του Δήμου Λέσβου.
Έτσι, συγκέντρωσε στη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μας  υπογραφές δημοτών της Δ.Ε, Καλλονής, κατά τα συνημμένα στην παρούσα.
 Την στάση αυτή του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Καλλονής  όπως και την αντίστοιχη του Προέδρου Ερεσού προ εβδομάδων, επαναλαμβάνουμε, επικροτούν συμμεριζόμενοι, οι πλείστοι αν όχι όλοι των τοπικών αρχόντων των υπερ70 κοινοτήτων του νησιού μας και βέβαια οι κάτοικοι τους που έχουν στερηθεί πλείστους όσους βαθμούς ελευθερίας εκ της υπάρξεως και «λειτουργίας» του Δήμου Λέσβου.  

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

Κλείνοντας την παρούσα  επαναλαμβάνουμε την ακροτελεύτιο παράγραφο προηγουμένων προς υμάς επιστολών : μας «για μία φορά ακόμη δηλώνουμε ότι προσβλέπουμε στη δική σας παρέμβαση, ώστε το νησί μας και οι κάτοικου του να αισθανθούν ελεύθεροι στο σπίτι τους, αφού η Καλλικράτειος αρχιτεκτονική είχε το τραγικό αποτέλεσμα να χαθούν για μας πλείστοι όσοι βαθμοί ελευθερίας.»
‘…………. ……
Τούτο δε γιατί. το δίκιο είναι με το μέρος μας. Χρειάζεται να φέρουμε και το νόμο με το μέρος μας.  
Επίσης, ούτως εχόντων των πραγμάτων, θεωρούμε ότι μόνο με τη δικής σας ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ  και την αντίστοιχη απόφαση σας,  θα δοθεί τέλος στον βασανιστικό και ατέλειωτο ταλανισμό του Λεσβιακού Λαού.
Τέλος θα είμαστε ευτυχείς να δούμε, όσο το δυνατό γρηγορότερα, τη σχετική απόφαση-νόμο, δημοσιευμένο στο Φύλλο της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως». 

Παρακαλούμε, λάβετε υπ’ όψης σας ότι ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ και οι νέες υπογραφές  από τη δεύτερη σε μέγεθος,  μετά την Μυτιλήνη, Δ.Ε. Καλλονής   με επικεφαλής τον Πρόεδρό της που συνοδεύουν την παρούσα, καταδεικνύει την αποφασιστικότητα μας να συνεχίσουμε αυτόν ως το τέρμα.
.
…………………………………………………………………………Με τιμή

Συνημ.  Η Διακήρυξή μας φέρουσα τις υπογραφές
……….. κατοίκων της Δ.Ε. Καλλονής  με
…………επικεφαλής  τον  Πρόεδρό της.



Πίνακας Παραληπτών


1) Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Χρ. Καλογήρου     
2)  Οι Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Ν. Λέσβου
…κ.κ. Γ. Πάλλης, Χ. Αθανασίου, Σ. Τάσσος   
3)  Δήμαρχος της Λέσβου κ. Σπ. Γαληνός
 4) Δημοτικές, Τοπικές Κοινότητες Λέσβου
 5) Συντονιστική Επιτροπή  Αγώνα
6) ΟΛΣΑ και πρωτοβάθμιοι Παροικιακοί Σύλλογοι
7) Τα ΜΜΕ Λέσβου και ο Παροικιακός τύπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: