Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Της ΟΛΣΑ τα οφειλόμενα…
Σε λίγες μέρες μπαίνουμε στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων , Πρωτοχρονιάς και Φώτων, το γνωστό δωδεκαήμερο. Κατ’ αυτό όλοι μας θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε της καθημερινότητας τα καμώματα, να ξεχάσουμε αυτά που μας στενοχώρησαν και να χαρούμε τα όποια επίπλαστα δημιουργεί το πνεύμα των Χριστουγέννων και ο καλοκάγαθος γέροντας απ’ την Καισαρεία. 
Συνηθίζεται ακόμη με το που κλείνει ο Δεκέμβρης να γίνεται ο απολογισμός των πεπραγμένων του «γέρου χρόνου» που φεύγει και που πάντα επιδιώκεται τούτος να είναι θετικός, χωρίς οφειλές και χρωστούμενα. Βέβαια για τα όποια χρωστούμενα εκείνο που γίνεται είναι η δέσμευση/υπόσχεση ότι θα γίνει ότι χρειάζεται το νέο χρόνο για να υπάρξει η διαδικασία του ξεχρεώματος.
Έτσι γίνεται για τα άτομα, τις οικογένειες, της κάθε λογής κοινωνικές ομάδες, ακόμη και τις κυβερνήσεις και κράτη. 
Το 2018 φεύγει και αφήνει την διοίκηση της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής με ένα μεγάλο χρωστούμενο. Την αντιδημοκρατικότητα της εκλογής της. Παρ’ όλο ότι τούτο δημοσία το κατήγγειλα από το περασμένο Ιούλιο με άρθρο μου στο ΕΜΠΡΟΣ, ουδόλως ασχολήθηκε η διοίκηση της ΟΛΣΑ με την δημόσια αυτή καταγγελία μου. Την χειρίστηκε ως «ενόχληση» κώνωπος επί κέρατος βοός και ως αμελητέας γι αυτή σημασίας θέμα και το «έσπρωξε κάτω απ’ το χαλί». Άστο, θα περάσει ο χρόνος και θα ξεχαστεί!. Πέραν από κάποιες «ντουφεκιές στον αέρα» για εντυπωσιασμό από κάποια μέλη του Δ.Σ. μέσα σε στήλες των ΜΜΔ, ουδεμία άλλη αντίδραση. Η μόνη «φιλότιμη προσπάθεια» που έγινε ήταν αυτή πρώην προέδρου του Δ.Σ., που παίζοντας το ρόλο του «πατερούλη» κατά πως το συνηθίζει και αρέσκεται να παίζει, υποκαθιστώντας τον νυν πρόεδρο και όλο το Δ.Σ. ξιφούλκησε εναντίον της καταγγελίας μου λέγοντας διάφορα επουσιώδη και άλλα τινά δηλώνοντας παράλληλα σε απειλητικό μάλιστα ύφος ότι με έβαζε στη θέση μου, απαντώντας με δικό του άρθρο στην μεγάλη αυτή εκ μέρους μου κατηγορία,. Έξι κοντά μήνες πέρασαν, αλλά ακόμη απάντηση του δεν είδα. Βλέπεις μη έχοντας επιχειρήματα που θα μπορούσαν να αποσείσουν τις ενοχές του στο ότι δεχόταν, αν και θεράπων της νομικής επιστήμης, να εκλέγεται αντιδημοκρατικά επί σειρά ετών πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ουδέν έγραψε. Έτσι κράτησε «σιγή ασυρμάτου» για όλη αυτή την περίοδο του μισού περίπου χρόνου. 
Και αφού ο π. πρόεδρος εσιώπησε (που σε τελική ανάλυση θεσμικά δεν έχει την υποχρέωση να απαντήσει) για να μη μείνει η καταγγελία μου «φωνή βοώντος εν τη ερήμω», ο νύν πρόεδρος που είναι κι’ αυτός θεράπων της νομικής επιστήμης πρέπει να αναλάβει την όποια ευθύνη του ανήκει να απαντήσει. Η απάντησή του πρέπει να είναι σαφής στο εάν θεωρεί την εκλογή του όπως και των άλλων μελών του Δ.Σ. ότι δεν είναι αντιδημοκρατική και να παραθέσει τα επιχειρήματα εκείνα που ανατρέπουν τα σχετικά επιχειρήματα τα στο δικό μου άρθρα αναφερόμενα. Επειδή όμως δεν υπάρχουν επιχειρήματα τέτοια που να μπορούν να ανατρέπουν τα δικά μου αδιάσειστα , να πει δημοσίως σε τι προτίθεται να προβεί ώστε η αντιδημοκρατική στρεβλότητα της εκλογής του εκάστοτε προεδρείου της Ομοσπονδίας, να εκλείψει. Είναι μηδενικής αξίας ο θώκος που κατέχει αυτός ως και τα άλλα μέλη του Δ.Σ., αφού τούτος έχει προκύψει μέσα από αντιδημοκρατική διαδικασία. Ελπίζω και προσβλέπω ο νυν πρόεδρος να λύσει το θέμα. Η δημοκρατική συγκρότηση του εκάστοτε προεδρείου της Ομοσπονδίας που να μην έχει εκ των προτέρων το σπέρμα του δυναμιτισμού της είναι το ζητούμενο. Άλλως, αν μείνουν τα πράγματα ως έχουν, αυτό που φαίνεται δι γυμνού οφθαλμού είναι ότι αποδεχόμαστε η εκάστοτε διοίκηση της Ομοσπονδίας μας να είναι στο χέρια του κομματικού εκείνου φορέα που πάντα επιδιώκει να ελέγχει ή και να κρατά τις σφραγίδες μαζικών φορέων όπως ο δικό μας. 
Προς διευκόλυνση του νυν προέδρου παραθέτω το άρθρο/καταγγελία μου ως προς τον αντιδημοκρατικό τρόπο εκλογής της εκάστοτε διοίκησης της ΟΛΣΑ.
EMPROSNET.GR
Στην περίοδο της μεταπολίτευσης η αναγκαιότητα δημιουργίας Ομοσπονδίας είχε καταστεί συνείδηση και στόχευση πολλών Λεσβίων της Αττικής. Η…

Δεν υπάρχουν σχόλια: