Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

«Ο ορθοτομών τον λόγον της αληθείας» ακαδημαϊκός Μιχάλης Σταθόπουλος

«Ο ορθοτομών τον λόγον της αληθείας» ακαδημαϊκός Μιχάλης Σταθόπουλος
• Μετά το Β! Παγκόσμιο ο Τίτο για τις δικές του σκοπιμότητες, το νότιο τμήμα της Γιουγκοσλαβίας, Βαρντάσκα , βαπτίζει Μακεδονία. Το γεγονός ότι ήταν απέναντι στο Στάλιν, ο μόνος τότε αιρετικός του υπαρκτού σοσιαλισμού, τη παρεμβάσει των ισχυρών φίλων μας κάνει τη χώρα να τηρήσει «σιγής ιχθύο» επ’ αυτού.
• Αρχές της δεκαετίας του ’90 ο Αντ. Σαμαράς υπουργός Εξωτερικών του Κ.Μητσοτάκη, χτίζοντας την πολιτική του καριέρα, αποφεύγει να λύσει μια και για πάντα το "Μακεδονικό" όταν διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία, πράγμα που για τους χειρισμούς του αυτούς εκπαραθυρώνεται από την κυβέρνηση. 
• Το 1993 ο πολιτικός φίλος του Αντ.Σαμαρά, βουλευτής Συμπιλίδης ρίχνει τη Κυβέρνηση Μητσοτάκη. 
• Εν τω μεταξύ το 1991, με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, η πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία έγινε ανεξάρτητο κράτος με τη συνταγματική ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
• Τo 1993 στα Ηνωμένα Έθνη αναγνωρίζονται τα «Σκόπια» με το όνομα Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM) .
• To 1995 υπογράφεται η ενδιάμεση συμφωνίας ανάμεσα στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και στην Ελλάδα.
• Από τότε, ενώ προοδευτικά το μέγιστο των χωρών του κόσμου,140 τον αριθμό και πλέον την αναγνωρίζουν με το συνταγματικό της όνομα «Μακεδονία», στη χώρα μας διαμορφώνεται η εθνική γραμμή «διπλή ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, erga omnes, αλλαγή του συντάγματος και απαλειφή αλυτρωτισμών» που προβάλλεται επίσημα στη σύσκεψη του Βουκουρεστίου το 2008 από τον Πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή με υπουργό εξωτερικών την Ντόρα Μπακογιάννη (Μητσοτάκη). Έκτοτε τα Σκόπια με τη δική μας αβελτηρία και νοθρώτητα ολοένα και κερδίζουν χρόνο στο να καθιερωθεί μόνιμα το συνταγματικό της όνομα κι η Ελλάδα να μετατρέπεται στα μάτια της Υφηλίου ο θύτης κατά της «Μακεδονίας». 
• 2018 Υπογράφεται η συνθήκη των «Πρεσπών».
Γι’ αυτήν ομιλεί ο π. Υπουργός Δικαιοσύνης της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ , επίτιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ και ακαδημαϊκός Μιχάλης Σταθόπουλος ο έχων το ηθικό, νομικό, συνταγματικό, πολιτικό, εθνικό ανάστημα να « ορθοτομήσει το λόγον της αληθείας», λέγοντας. 
<< Το εθνικό συμφέρον επιβάλλει να κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών>>
AVGI.GR
"Δεν στηρίζω απλώς τη συμφωνία των Πρεσπών. Θεωρώ ότι εφόσον κυρωθεί και από τις δύο βουλές θα είναι ένα ιστορικό γεγονός. Ήταν ένα θέμα που μας ταλάνιζε εδώ και δεκα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: