Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΤΙΣΣΑΣ : Τώρα γι’ αυτό, ενεργοποιούνται οι Σιγριάνοί, οι Χιδηριώτες, κ. άλ.


 ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ   ΑΝΤΙΣΣΑΣ : Τώρα γι’ αυτό, ενεργοποιούνται οι Σιγριάνοί, οι Χιδηριώτες, κ. άλ.

Έχει παρέλθει ήδη τετράμηνο  αφ’ ότου καταθέσαμε στο γραφείο της Υπουργού κας Αχτσιόγλου τις πρώτες υπογραφές μας, της Επιτροπής Αγώνα και οι Αντισσαίοι  ( της ομογένειας, του νησιού) συνεχίζουν τον αγώνα τους για να λειτουργήσει επί τέλους το Γηροκομείο του χωριού τους, το μοναδικό στην υπανάπτυκτη, γηρασμένη  και συνεχώς ερημούμενη  Δυτική Λέσβο. Τούτο γιατί πιστεύουν  στο στόχο τους  αυτό και αταλάντευτα το διεκδικούν αφού κατά τη σχετική ρήση του Πρωθυπουργού, τούτο «είναι δίκαιο και  θα πρέπει να γίνει πράξη». Έτσι σήμερα  πρωτοκολλούμε στο γραφείο της Υπουργού την τρίτη παρτίδα υπογραφών τους, που μου έχει στείλει ο πρωτοστάτης στην όλη προσπάθειά μας, φίλος Γρηγόρης  Τζιμής.   
Ας λάβουμε υπ’ όψη μας, ότι προς την ίδια  κατεύθυνση βρίσκονται και οι κάτοικοι άλλων χωριών της περιοχής μας, όπως του Σιγρίου, των Χιδήρων, κ.άλ, κατά πως με πληροφορούν οι καλοί φίλοι  Θεολ και Δημοσθ. Ψωμαδέλλης, Αγγ. Μολιός και Αντώνης Χιώτης (Σίγρι)  και Δημ. Λιάδέλλης (πρόεδρος Χιδήρων), που τρεχόντως συγκεντρώνουν υπογραφές συγχωριανών τους, τις οποίες επίσης θα καταθέσουμε  στο Γραφείο της Υπουργού  στο άμεσο μέλλον.
Θεωρούμε δε ότι με τη δημιουργία του νέου Δήμου μας, του Δυτικής Λέσβου, οι νέοι Δημοτικοί άρχοντές του θα δείξουν την απαιτούμενη προσοχή, επιμέλεια και  φροντίδα στον να  λειτουργήσει κατά το σκοπό της δημιουργίας  του το Γηροκομείο αυτό, Δημοσίου ενδιαφέροντος που τόσο θα  ανακουφίσει τον γηρασμένο πληθυσμό της πλέον υπανάπτυκτης και με  κατοίκους κατ’ αναλογία  μεγάλη γέρους, περιοχή της Λέσβου.
Εν τέλει  ο Δήμαρχος Γαληνός , η καθ’ ΄υλη αρμόδια  αντιδήμαρχος Αντωνέλλη και ο τοπικός αντιδήμαρχος Ερεσού-Αντίσσης  που τόσο πολύ κουράστηκαν οι τάλανες σχετικά από τις  αρχές του 2016 που δήλωσαν : «Ο Δήμος  Λέσβου συνεχίζει να διερευνά κάθε δυνατότητα λειτουργίας του Γηροκομείου ώστε να αξιοποιηθεί το ως άνω δημοτικό ακίνητο προς όφελος των ηλικιωμένων δημοτών του» ( σε απάντησή τους προς το καθ’ ύλη Υπουργείο) θα «σκουπίσουν τον ιδρώτα τους» και θα απαλλαγούν οι καημένοι από την συνεχή διερεύνηση  κάθε δυνατότητας λειτουργίας του Γηροκομείου μας. Οι κάτοικοι Αντίσσης και όλης της Δυτικής Λέσβου ασφαλώς και θα τους θυμούνται αλλά και θα τους… ευγνωμονούν!!
04.03.2019

Δεν υπάρχουν σχόλια: