Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ, ο άνθρωπος της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.


ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ, ο άνθρωπος της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

Ο Κώστας Μουτζούρης, καθηγητής της έδρας Λιμενικών Έργων στο Ε.Μ.Πολυτεχνείο, επί σειρά ετών υπήρξε ο Πρύτανης του Ανώτατου αυτού Ιδρύματος. Στη συνέχεια υπήρξε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας , Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων και τρεχόντως Διοικητής του νεοσυσταθέντος Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Το έργο του σ’ όλα αυτές  τις υψηλής  στάθμης  θέσεις ευθύνης υπήρξε παραγωγικό και αυτό της εκάστοτε τελευταίας θέσης του αποτελούσε προηγούμενο για την ανάθεση σ’ αυτόν της νέας.
Μεταξύ πολλών άλλων, το έργο που για τη Λέσβο φέρει τη σφραγίδα του είναι το Λιμάνι του Σιγρίου. Η περίπτωση αυτού, του από διάφορους πολιτικούς υποσχόμενου και ουδέποτε πραγματοποιούμενου επί γενεές Λεσβίων, σήμερα λαβαίνει σάρκα και οστά χάρη των χειρισμών και ενεργειών του (βλέπε τη σχετική  ανάρτηση μου της 24 Μαΐου 2019, με τίτλο «Αν δεν ήταν ο Κώστας Μουτζούρης το ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ, δεν θα γινόταν»).
Ο Κώστας Μουτζούρης είναι προβεβλημένο μέλος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου μας «ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ» όπου έχει συμβάλει στην προβολή και διεκδικητική απαίτηση για την επίλυση προβλημάτων του νησιού μας (Σπάσιμο του Δήμου Τέρας Λέσβου, Χρηματοδότηση για την πραγματοποίηση μελετών αναπτυξιακών έργων κλίμακος που τόση ανάγκη έχει ο τόπος  μας, το 155.000.000 Ευρώ νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ, το Γηροκομείο Αντίσσης, το Αναγνωστήριο Αγιάσου, κ.άλ.).
Στις τωρινές Περιφερειακές εκλογές , ο Κώστας Μουτζούρης είναι ένας εκ των έξι υποψηφίων που διεκδικεί την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.  
Ο Σύνδεσμος μας παρακολούθησε  εκ του πλησίον όλη αυτή την προεκλογική περίοδο τον αγώνα του, με ξεχωριστό ενδιαφέρον.
Μάλιστα μετά τα αποτελέσματα του α! γύρου βλέπουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι είναι ο ένας εκ των δύο  διεκδικητών της θέσεως του Περιφερειάρχη Βορειου Αιγαίου.
Γνωρίζοντες καλά τον άνδρα, ξέρουμε ότι η αγάπη του για όλα τα νησιά μας και ασφαλώς για τη γενέτειρά του Λέσβο είναι τέτοια που πέραν από Λεσβιολάτρης είναι Αιγαιολάτρης γενικά, πράγμα που τον έκανε να διεκδικήσει τη θέση του Περιφερειάρχη του.
 Η αγάπη του αυτή, σε συνδυασμό με τις ξεχωριστές ιδιότητες του, ευρεία τεχνοκρατική γνώση, θέληση στο να χρησιμοποιήσει κατά πως πρέπει τη γνώση του αυτή για το καλό των νησιών μας και των κατοίκων τους, δηλ. όλων μας, και εντέλει  δυνατότητα να παίρνει τις πρέπουσες αποφάσεις και να  κάνει αυτές να λαμβάνουν «σάρκα και οστά», τον κάνουν ιδανικό για τη θέση αυτή.
Στο προτελευταίο άρθρο μου στο ΕΜΠΡΟΣ της 11ης τ.μ. σχετικό με τις τριπλές εκλογές της 26ης τ.μ. έγραφα <<Για την Περιφέρειά μας, που ατυχώς συγκαταλέγεται στις τελευταίες θέσεις ανάπτυξης της Ε.Ε. και που δεν κατάφεραν να «ξεκολλήσουν» απ’αυτές οι ως τώρα χρηματίσαντες Περιφερειάρχες, χρειάζεται νέο αίμα, του οποίου το τρίπτυχο «ξέρω, θέλω και μπορώ» διέπει την πολιτεία του. Και αυτό το νέο, υπάρχει μεταξύ  των υποψηφίων, τουλάχιστον για ένα τους, του οποίου η τεχνοκρατική αντίληψη και δυνατότητα υπερβαίνει κατά πολύ τις προδιαγραφές ενός Περιφερειάρχη.>>
Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Κώστα Μουτζούρη που η παρουσία του ως Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου θα αποτελέσει εχέγγυο για την ανάπτυξη όλων των νησιών μας. Των εννέα ακριτικών νησιών μας που επί δεκαετίες μαστίζονται από υπανάπτυξη, μιζέρια, και ατυχώς από δημογραφικό μαράζωμα.
Πίστη μου είναι, ότι την επόμενη Κυριακή ο αγώνας του Κώστα θα δικαιωθεί και ότι από την 1η Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στο τιμόνι της  Περιφέρειας μας.

Δρ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης…..29.5.2019


Δεν υπάρχουν σχόλια: