Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Προς : Το Δ.Σ. της ΟΛΣΑ με θέμα : Αλλαγή Καταστατικού.


Προς : Το Δ.Σ. της ΟΛΣΑ

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2019

Θέμα :  Αλλαγή Καταστατικού.

Στο κείμενο που σας στείλαμε (Θεόφραστος Καραγεώργης, Αδάμ Καρέκος, Τάκης Ιορδάνης)  στις 7.6.2019, εν σχέσει προς τα θέματα που θα πρέπει να προσθέσετε στην πρόσκληση της Γ.Σ. της Ομοσπονδίας της 23ης τ.μ., περιλαμβάνεται και η πρότασή μας για την Αλλαγή του Καταστατικού της.
Μεταξύ των όποιων άλλων άρθρων θα τροποποιηθούν στην απαιτούμενη  καταστατική Γ.Σ., αυτό για το οποίο κάνω σχετική πρόταση ως αναλύεται πιο κάτω, είναι  το άρθρο που  προβλέπει  την εκλογή των μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας.
Λαμβάνεται υπ’ όψη ότι:
α) με τη φυσική  «αποχώρηση» της πρώτης γενιάς  Λεσβίων της Αττικής , παρατηρείται ατυχώς  απροθυμία οι της  δεύτερης γενιάς στο  να γίνουν μέλη του Συλλόγου των γονιών τους ή και αν γίνουν είναι αποστασιοποιημένοι απ’ τα διοικητικά τους. Αποτέλεσμα, σε πολλούς Συλλόγους μας κατά τις εκλογές τους για την ανάδειξη του εκάστοτε Δ.Σ. τους, να μη συμπληρώνεται ο αριθμός των υποψηφίων που προβλέπει το καταστατικό του Συλλόγου και τότε ακολουθεί  παρότρυνση, παράκληση,  ακόμη και στράτευση κάποιων εκ των μελών της Γ.Σ. του Συλλόγου (συνήθως  ηλικιωμένων) για να συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο. Τούτο επιτείνεται με την πάροδο του χρόνου.
Δηλ. με την πάροδο του χρόνου η «λειψανδρία» είναι ατυχώς πιά το κύριο χαρακτηριστικό στους Συλλόγους μας.
β). για την υποστήριξη, προώθηση και προβολή των πραγμάτων ενός Συλλόγου ασφαλώς καταλληλότεροι δεν θα μπορούσαν να είναι  άλλοι από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, το Γενικό Γραμματέα και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου. Έτσι εάν ο Σύλλογος είναι μέλος της Ομοσπονδίας, οι προαναφερθέντες  θα ήταν οι καταλληλότεροι μαζί με τους αντίστοιχους όλων των άλλων μελών Συλλόγων της ΟΛΣΑ, στο να αποτελέσουν το εκλεκτορικό σώμα  της Ομοσπονδίας για την εκλογή του Διοικητικού της Συμβουλίου (Δ.Σ.).
γ) όσο υπάρχουν Σύλλογοι, αντίστοιχα  θα υπάρχουν και Προεδρεία ( Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γεν.Γραμματέας, λοιπά μέλη του Δ.Σ.), έτσι θα υπάρχει και το απαιτούμενο εκλεκτορικό σώμα  της Ομοσπονδίας κατά τα προαναφερθέντα για την εκλογή του Δ.Σ. της.

Με βάση τα πιο πάνω, το σχετικό άρθρο θα πρέπει έχει, ως ακολουθεί :

« - Η εκλογή του Προέδρου, Γενικού Γραμματέα και των λοιπών μελών του ΔΣ της ΟΛΣΑ θα πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, την πρώτη Κυριακή του Ιούνη.
- Τούτους θα εκλέγουν τα προεδρεία των μελών Συλλόγων ( οπωσδήποτε ο Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας τους), που θα αποτελούν το εκλεκτορικό σώμα της ΟΛΣΑ.
- Ο αριθμός των μελών ανά  Σύλλογο στο εκλεκτορικό αυτό σώμα θα είναι τόσος όσος ο αριθμός των ψηφισάντων μελών στο συγκεκριμένο Σύλλογο, διαιρούμενος διά του 25»  


Ο υποβάλλων την πρόταση
Τάκης Ιορδάνης, π. μέλος του ΔΣ της ΟΛΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: