Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Στο γραφείο του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, πρωτοκολλήθηκε στις 21.07.2020 το έγγραφό μου  το σχετικό με το ΦΡΑΓΜΑ ΛΑΨΑΡΝΩΝ Αντίσσης που ακολουθεί. Όπως με πληροφόρησε ο Περιφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης ήδη το χρέωσε στην Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας.
<<


 Δρ. Τάκης Χ. Ιορδάνης………………………………….……………….… Προς τον

-Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου …………………………..  Περιφερειάρχη  

Λέσβου «ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ»  ……………..……… Βορείου   Αιγαίου
- π. Διευθύνων  Σύμβουλος της  …………............. ………   κ. Κωνσταντ. Μουτζούρη 

   Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων …………............. …………   Κτίριο Περιφέρειας

- π. Πρόεδρος του Πανελληνίου  ..………….…………………….. Μ Υ Τ Ι Λ ΗΙ Ν Η

 Συλλόγου Μεταλλειολόγων Μηχανικών

- Αγησιλάου   9  - Ηλιούπολη 163 46                                 Κοιν. : 1) Δήμο Δυτικής Λέσβου

6977503461                                                                                  2) Δημοτική Κοινότητα Αντίσσης 
                                            Αθήνα, 21  Ιουλίου  2020 

Θέμα : Φράγμα  Λαψάρνων


Αξιότιμε  κ. Περιφερειάρχα, Αγαπητέ μου   Κώστα,

Κατά τον ένα χρόνο μετά την νίκη σου στις προ έτους εκλογές  και την ανάληψη των υψηλών καθηκόντων σου κατά τον οποίο πλείστα  όσα αντιμετώπισες και βεβαίως ακόμη εξακολουθείς να αντιμετωπίζεις, δεν θέλησα να απευθυνθώ σε σένα και να θέσω υπ’ όψη σου ένα κάποιο θέμα που αφορά στο κοινό καλό του νησιού μας, είτε ως Αναπτυξιακός Σύνδεσμος «ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ» είτε ως άτομο.
Κάνω τούτο με το παρόν κείμενό μου, πληροφορηθείς ότι η Δημοτική Κοινότητα Αντίσσης  έχει θέσει προς το Δήμο Δυτικής Λέσβου αλλά και προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου το θέμα το από δεκαπενταετίας από εμένα τεθέν  δια τη δημιουργία  φράγματος στη θέση Κακολάγκαδα  Λαψάρνων για την αξιοποίηση με άρδευση  της εύφορης αλλά συνεχώς ερημούμενης πεδιάδος των Λαψάρνων αλλά ακόμη και την ύδρευση των οικισμών Λιώτας, Γαβαθά, Κάμπου ακόμη και  της Κοινότητας Αντίσσης ως και του Σιγρίου (εάν απαιτείται).
Επειδή το θέμα, σου είναι ιδιαίτερα οικείο, εκ του ότι επί της Πρυτανείας σου στο Ε.Μ.Πολυτεχνείου μερίμνησες να έρθουν στην περιοχή και να  πραγματοποιήσουν την απαιτούμενη επισκόπηση, έρευνα και εν τέλει  Μελέτη, επιστήμονες του ΤΟΜΕΑ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ της Σχολής ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ του Ιδρύματος, δεν επεκτείνομαι περαιτέρω.
Έτσι  προς υποβοήθηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας  υποβάλλω φωτοαντίγραφο της Μελέτης αυτής που φέρει τον τίτλο «ΦΡΑΓΜΑ ΛΑΨΑΡΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΣΣΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ», Φεβρουάριος 2012.
Ευελπιστώ ότι επί της  Περιφερειαρχίας σου, το ελπιδοφόρο αναπτυξιακό αυτό χαμηλού σχετικώς κόστους κατά την μελέτη αυτή έργο (ως αναφέρεται σ’ αυτή, κάτω του 1.000.000 Ευρώ) θα δρομολογηθεί και  εν τέλει θα υλοποιηθεί πράγμα που ευελπιστώ να καταστεί  σωσίβιο της πεδιάδος των Λαψάρνων, αποτρέποντας την ολοσχερή  ερήμωσή της.

Με εκτίμηση & τιμή 
                                                                                                                                                             
                                                                                Συνημ. Η αναφερομένη μελέτη >>

Δεν υπάρχουν σχόλια: