Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Η Βιβλιοπαρουσίαση βιβλίου του Τάκη Χ. Ιορδάνη

 Η Βιβλιοπαρουσίαση  βιβλίου του Τάκη Χ. Ιορδάνη

Την Δευτέρα 20.11.2023, έλαβε χώρα με μεγάλη επιτυχία, στην αίθουσα της «Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών»(Ε.Ε.Λ.), Γενναδίου 8 & Ακαδημίας,  η παρουσίαση του βιβλίου του Τάκη Ιορδάνη “Ανάμεσα στο Μύθο και στη θύμηση”. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν οι : Ε.Ε.Λ., η Λεσβιακή Παροικία, ο Σύλλογος των Αντισσαίων της Αθήνας και ο Συλλογος των Σκαλοχωρητών. Κατ’ αυτή παρέστησαν οι βουλευτές κ.κ. Παναγιώτης Παρασκευαϊδης, Παναγιώτης Δουδωνής, ο πρών  Βουλευτής Γιάννης. Γιαννέλλης-Θεοδοσιάδης, ο Πρόεδρος των 35.000 Συνταξιούχων Μηχανικών Ελλάδος (ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ) κ. Κώστας Δούκας όπως και ο Γενικός Γραμματέας τους κ. Δημήτρης Καραπιστόλης, ο Επίτιμος Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κ. Ν. Ηλιάδης, οι π. Σχολικοί Σύμβουλοι κ.κ. Χρ. Σιγάλας και Γιάν. Χατζηβασιλείου,  το π. μέλος της Δ.Ε. του ΤΕΕ κ. Δημ. Παυλόπουλος, συμφοιτητές  του Τάκη από  τα φοιτητικά τους χρόνια στο Πολυτεχνείο, συνάδελφοι του άλλων ειδικοτήτων, συμμαθητές του απ’ το Γυμνάσιο στη Μυτιλήνη κι ακόμα από το Δημοτικό στην Άντισσα, Πρόεδροι και μέλη των Συντοπίτικων Συλλόγων της Αττικής, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, εκ Λέσβου, συγγενείς και φίλοι. Ομιλητές ήταν οι: Παναγιώτης Γουρνέλος Λυκειάρχης Φιλόλογος, Γιάννης Παπάνης Φιλόλογος Μέλος της Ε.Ε.Λ και η Πέρθα Καλέμη Εφοριακός, Λογοτέχνης,  Ποιήτρια (που τιμώντας τον συγγραφέα ήρθε επί τούτου από το νησί).  

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Λ. κ.Κώστας Καρούσος, ο καθηγητής, ο Βουλευτής Λέσβου κ. Παναγ. Παρασκευαίδης, ο ποιητής κριτικός λογοτεχνίας Δημ. Νικορέτζος, ο π.Γ.Γραμματέας του Συλ. Σκαλοχωρητών κ.Νίκος Καρίπης. Διαβάστηκαν επίσης χαιρετισμοί των: Μητροπολίτη Ν. Σμύρνης κ. Συμεών, του Περιφερειάρχη Βορ. Αιγαίου κ. Κ.Μουτζούρη, του Γ.Γ. Αιγαίου  και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μ. Κουτουλάκη, του  Προέδρου της Λεσβιακής Παροικίας κ. Ευάγ. Ντογραμματζή, του π. Προέδρου της Λεσβιακής Παροικίας Στρ. Μολίνου και της Προέδρου του Συνεταιρισμού Αντίσσης κ. Βαϊας Καρίνου.. Αποσπάσματα  από το βιβλία διάβασε η Πρόεδρος του Συλλόγου των Αντισσαίων,  κ. Μαρία Παπαδούλη.

Τέλος η όλη διαδικασία διεξήχθη με αρτιότητα και επιτυχία υπό τον εξαιρετικό συντονισμό του  κ. Αντώνη Θαλασσέλη ποιητή, συγγραφέα, εκδότη και ραδιοφωνικού παραγωγού.

 

Παραθέτω επίσης τον κατά την εκδήλωση αυτή λόγο-χαιρετισμό του Ποιητή της Λέσβου Δημήτρη Νικορέτζου και τον αντίστοιχο δικό μου με  τις προς αυτόν ευχαριστίες μου.(τούτο θα γίνει σε επόμενη ανάρτηση)

Γειά σας Τάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: