Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ

του ησυχαστηρίου,  καταφυγίου πνευματικών ανθρώπων στην Περιβολή.
 

Στη μακρινή δεκαετία του ’60, ο ευπατρίδης πολιτικός αείμνηστος Ιωαν. Βασ. Φωτιάδης οραματίσθηκε να δημιουργήσει στην Περιβολή Άντισσας, στον έξω από το Μοναστήρι της Παναγίας χώρο, το ησυχαστήριο, το καταφύγιο πνευματικών ανθρώπων. Κατά τον δημιουργό του τούτο θα αποτελούσε κυψέλη δημιουργίας σκέψης, αυτοσυγκέντρωσης και διαλογισμού, πνευματικών ανθρώπων του νησιού  μας στην αρχή και όλης της Ελλάδας στη συνέχεια. Εκεί σ’ αυτή την παραδεισένια λαγκαδιά, στην απόλυτη ησυχία και στα πολλά νερά, αλλά και στο δροσερό αγέρι θα προσέρχονταν διάφοροι επιφανείς άνθρωποι απ’ το νησί μας και απ’ όλη την Ελλάδα   για να ησυχάσουν, να διαλογιστούν, να προσπαθήσουν να έρθουν σε επικοινωνία με το Θείο  και βεβαίως να δημιουργήσουν. Η φήμη που θα αποκτούσε η Περιβολή και η έμμεση διαφήμισή που θα της γινόταν έτσι, θα ήταν ωφέλιμη για την  Άντισσα, τη Βατούσα, Χίδηρα και όλα τα άλλα γύρω χωριά του, δηλ. όλο τον Όρδυμνο.

Το κτίριο του καταφυγίου (μιά ευρύχωρη αίθουσα των 6 περίπου μέτρων πλάτους και 20 περίπου μέτρων μήκους και με βεράντα 2 περίπου μέτρων) χτίστηκε τότε. Είναι χτισμένο, χωροταξικά  στο ιδανικότερο σημείο, απέναντι από την κεντρική είσοδο του Μοναστηρίου, σε διάταξη τέτοια που η φωτεινότητα και η φυσική θέρμανση του καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας να φαίνονται εξασφαλισμένες. Ατυχώς τούτο δεν ολοκληρώθηκε λόγω του θανάτου του οραματιστού  - δημιουργού του και  παρ’ όλο ότι από τότε έχουν περάσει 50 ολόκληρα χρόνια  ουδέποτε ολοκληρώθηκε ως σήμερα.

Προκειμένου λοιπόν να ολοκληρώσουμε αυτό, κατά τους οραματισμούς του δημιουργού του εμείς που υπογράφουμε την παρούσα, ξεκινούμε στα πλαίσια των θεσμικά ισχυόντων την απαιτούμενη προσπάθεια. Προσβλέπουμε και ελπίζουμε το παράδειγμά μας να ακολουθή-σουν και πολλοί άλλοι, ώστε να πραγματώσουμε το όνειρο  του δημιουργού του.   
 

α/α
Ονοματεπώνυμο
Ιδιότητα
Υπογραφή






















































































Δεν υπάρχουν σχόλια: