Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΑΠO ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ  ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ «Η ΨΑΠΦΑ»  

Το  κείμενο που  ακολουθεί  μας  το  έστειλε  ο Πρόεδρος του  Συνδέσμου κ. Αντ. Καταχάνάς και αποτελεί  την  πρώτη  παρέμβαση  του, στα  πράγματα της Δ - ΒΔ Λέσβου (χερσόνησος του Ορδύ-
μνου) μετά την επαναδραστηριοποίησή του.Εμείς με τη σειρά μας το υιοθετούμε και το αναρτούμε στον  "Λαψαρνιώτη". Ο φίλος Αντώνης ήδη  μας τηλεφώνησε και χαρούμενος  μας  πληροφόρησε ότι το σχετικό πρόβλημα ήδη λύθηκε αφού δύο εταιρείες πετρελαίου δέχθηκαν να προμηθεύουν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ με πετρέλαιο για να μετακινούν τους μαθητές προς το Λύκειο Αντίσσης. Χαιρόμαστε κι εμείς με τη χαρά το φίλου Αντώνη και του ευχόμαστε πάντα τέτοια.
                                                                                                 Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ   ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ «Η ΨΑΠΦΑ»
                                                                                                                      Προς το Δήμο  Λέσβου
                                                                                         Εις προσοχή  1) του Δημάρχου κ. Δ. Βουνάτσου
                                                                                                 2) του Προέδρου του Δ.Σ. Χ.Κορδώνη
                                                                                                 3) των Μελών του Δ.Σ. του Δήμου       
Αριθ. Πρωτ.  1                                                                                          
                                                                                                                       Κοιν.: ως Πίνακας Παραληπτών
Αγαπητέ κ. Δήμαρχε
Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,                                                                                         Ερεσός  24 .Ιανουαρίου 2012
Αγαπητοί φίλοι μέλη του Δ.Σ. του Δήμου

Θα θέλαμε όπως είναι το σύνηθες σε τέτοιες περιπτώσεις  η επανεμφάνισή μας να συνδυαστεί με κάτι το έχον θετικό προσανατολισμό και έτσι να αποσπάσει  αντίστοιχο  εντύπωση.

Το ότι η επανεμφάνιση του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ μας θα συνδυαζόταν με μία τόση αρνητική συγκυρία σ’ ένα τόσο νευραλγικό θέμα που αφορά στην νεολαία της ακριτικής, πολλαπλώς υποβαθμισμένης και συνεχώς φθίνουσας  περιοχής μας στα άκρως ευαίσθητα  θέματα τα αφορώντα στην Εκπαίδευση και Παιδεία των παιδιών μας, ασφαλώς και δεν είναι για μας  ένα ιδιαίτερο ευτυχές γεγονός.

Όμως βλέποντας την αγωνία των γονιών που πασχίζουν να μείνουν στο τόπο μας και ειδικότερα των παιδιών τους που προσπαθούν να πάρουν τα της «Παιδείας νάματα»   κάτω από τόσο αντίξοες συνθήκες, δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Ειδικότερα αυτό το οποίο ζούμε αυτή την τελευταία εβδομάδα με την μη δυνατότητα να μετακινηθούν τα παιδιά μας που πηγαίνουν στο Λύκειο Αντίσσης για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους εκ της μη διαθέσεως από το ΚΤΕΛ Λεωφορείου (διότι έχει σωρευθεί χρέος προς τα ΚΤΕΛ εκ της μη καταβολής των οφειλομένων από την Πολιτεία), μας έκαναν να  ενεργοποιηθούμε ώστε να προβάλλουμε ως τοπικός φορέας  το ΟΞΥ  αυτό πρόβλημα, απαιτώντας την άμεση και χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση λύση του.

Είναι ανεπίτρεπτο στην Ελλάδα της Ε.Ε. τον 21ο αιώνα, παιδιά που θέλουν να μορφωθούν να αναγκάζονται να σταματούν τις κοπιώδεις για χρόνια προσπάθειες τους για κάποια ψωρο..χιλιάρικα.

 Η ΑΙΔΩΣ ΟΛΩΝ μας θα πρέπει να μας κάνει να μη μπορούμε να τα κοιτάξουμε τα παιδιά μας στα μάτια.

Χθες λοιπόν ύστερα από τη δυσπραγία και παύση της εκπαίδευσης των παιδιών μας επί μία και πλέον εβδομάδα με πρωτοβουλία μας μαζευτήκαμε στην αίθουσα της Γεωργικής Σχολής, γονείς και ενεργοί πολίτες υπερεκατό από την Ερεσό και το Μεσότοπο, συζητήσαμε το όλο θέμα και προβληματιστήκαμε επί του πρακτέου. Στην συγκέντρωση αυτή συμμετείχαν οι εκπρόσωποι μαζικών φορέων των χωριών μας. Παρών ήταν και ο Περιφερειακός Σύμβουλος και π. Δήμαρχος Ερεσού – Αντίσσης κ. Καρδαράς.

Αποφασίστηκε η άμεση αντίδρασή μας κατά τα πως πράττουμε με το παρόν. Απαιτούμε λύση άμεση. Άλλως κατά σχετικές προτάσεις και εισηγήσεις παρόντων γονέων  θα προχωρήσουμε σε περισσότερο δυναμικές ενέργειες και κινητοποιήσεις.

Πιστεύουμε τέλος ότι αν ήταν τα δικά σας παιδιά στη θέση των δικών μας, θα το είχατε λύσει το πρόβλημα  άμεσα και πριν  καν  αυτό υπάρξει .

Εν αναμονή της αμέσου λύσεως του απαράδεκτου αυτού προβλήματος μας.

Με την πρέπουσα τιμή

Ο Πρόεδρος

Αντώνης  Καταχανάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: