Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ένα (1) δισεκατομμύριο Ευρώ για τη Λέσβο. ( II )

                                           Ένα (1) δισεκατομμύριο Ευρώ για τη Λέσβο.   ( II )
                                             Που πήγαν τα λεφτά;   Ο  Ν. Σηφουνάκης  ξέρει.
Στην προηγουμένη σχετική ανάρτησή μου της 04.02.2012, με την ίδια περίπου επικεφαλίδα, με τη βοήθεια απλών αριθμητικών πράξεων κατέδειξα ότι από τα 86,50 δις Ευρώ των τεσσάρων Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης (ΚΠΣ) για τη δημιουργία Αναπτυξιακών έργων κλίμακος στη χώρα μας θα έπρεπε να έχουν έλθει στο νησί μας ποσά της τάξεως του ενός (1) δισεκατομμυρίου Ευρώ. Μας ήρθαν λιγότερα των 100 εκατομ. Ευρώ (κατά την πλέον ευνοϊκή εκτίμηση). Άρα η Πολιτεία μας, μας οφείλει τα υπόλοιπα ήτοι εννιακόσια (900) εκατομμύρια. Αυτό βέβαια  με δεδομένο ότι κατά το Σύνταγμα της Χώρας, υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεία  προς ένα έκαστο  Έλληνα πολίτη σε οποιοδήποτε γεωγραφική περιοχή της επικράτειας  κι αν αυτός βρίσκεται.
Αυτού δοθέντος κατ΄ αναλογία προς τον πληθυσμό μας τα σε μας ανήκοντα λεφτά κατά τα πιο πάνω, θα έπρεπε να είχαν διατεθεί διαχρονικά κατά την εξέλιξη των τεσσάρων κοινοτικών πλαισίων και να έχουν γίνει τα κάποια προγραμματισμένα έργα. Ατυχώς στο νησί μας, αυτό το πήραμε ¨χαμπάρι¨ μόλις στο τρίτο (Γ!) ΚΠΣ, το 1998!!!. Τα άλλα δύο  απλώς ………. τα βλέπαμε να περνούν μπροστά από μακριά  χωρίς ατυχώς να μπορούμε ούτε καν να τα αγγίξουμε.
Το μόνο ουσιαστικό λοιπόν που έγινε, ήταν το έργο Παγανής – Λάρσου ( επαναλαμβάνω μόλις στο Γ ! ΚΠΣ) που σηματοδότησε ουσιαστικά την ύπαρξη Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης τέτοιου σκοπού και δυνατότητας και στον τόπο μας.
Έχουμε δε στο νησί τέτοιες ανάγκες. Και μάλιστα τόσες (δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμιο, εργοστάσιο ηλεκτρενργειακής κάλυψης, φράγματα, κ.λπ). Όλες αυτές που η Ελληνική Πολιτεία κατά τον ένα αιώνα ελευθέρου βίου ουδέποτε μας κάλυψε. Από τα κονδύλια των Δημοσίων Επενδύσεων το μόνο ουσιαστικό που μας προσέφερε ήταν το Λιμάνι της Μυτιλήνης το οποίο έγινε την δεκαετία του ‘50 και έτσι απαλλάχτηκαν οι αποβιβαζόμενοι και επιβιβαζόμενοι επιβάτες να χρησιμοποιούν τις  λάντζες (λέμβους), από και προς τα πλοία.
Τούτο δε, όχι γιατί η μαμά Πατρίδα υπήρξε κακιά μητριά για τη Λέσβο, αλλά γιατί εμείς φταίμε. Εμείς οι ίδιοι οι Λέσβιοι. Δεν διεκδικούμε. Αφήνουμε τα πράγματα να έρθουν μόνα τους. Να πέσουν ως ….. μάννα εξ ουρανού. Τούτο φαίνεται απ’ το γεγονός της κατά καιρούς  κοινοβουλευτικής εκπροσώπησής μας, που την εμπιστευόμαστε στην ικανότητα, μεγαλοψυχία αλλά και φιλευσπλαχνία …. Πολιτικών Μετοίκων. Μόνο στο δικό μας νομό γίνεται αυτό. Τι θα μπορούσε αλήθεια ο Λαός του νησιού μας να περιμένει από Λαζανάδες και Σηφουνάκια ; Αυτούς που με παλαιοκομματικές Μαυρογιαλούριες τακτικές και μεθόδους ……… έρχονται να σώσουν εμάς τους ….. ιθαγενείς κατοίκους της Λέσβου. Αυτούς το μόνο που  τους νοιάζει είναι με την παλιά συνταγή (ρουσφέτια, μικροπαροχές σε Ναούς και σωματεία, εργάκια μικρής εμβέλειας, κομματάρχες,κ,λπ) είναι να ξαναβγούν και στις άλλες εκλογές, ανεξάρτητα απ' το ότι το νησί χρειάζεται και απαιτήσεις, και διεκδικήσεις και ρήξεις με το κομματικό φορέα και οπωσδήποτε και με την Αθηνοκεντρική εξουσία. Αλλά ..... οι πολιτικοί μέκοικοι πού; Να χάσουν την εύνοια των κομματικών καρεκλοκένταυρων και του αρχηγού τους;  
Την αρχή βέβαια την έκανε ο γέρος της Δημοκρατίας Γεώργ Παπανδρέου, τότε μετά την απελευθέρωσή μας απ’ τους Τούρκους προ αιώνος περίπου, που από Νομάρχης αρχικά, μετεπήδησε μετά σε Βουλευτή Λέσβου.  Τότε βέβαια η αγραμματοσύνη  ήταν το δομικό χαρακτηριστικό της Λεσβιακής κοινωνίας. Τότε που οι  προπάπποι και οι παππούδες μας κατά πλειοψηφία υπέγραφαν ….. με το δακτυλικό τους αποτύπωμα.  Όμως πώς είναι δυνατόν τη δεκαετία του 80 που στην Λέσβο των 90.356 κατοίκων υπήρχαν 1.690 Πτυχιούχοι Ανωτάτων Σχολών ( και άλλων τόσων περίπου και Ανωτέρων). Αναφέρομαι στη δεκαετία  αυτή διότι τότε ….. ανεδύθει στη Λέσβο ο μέγιστος πολιτικός αστέρας Ν. Σηφουνάκης. Επειδή λοιπόν τη δεκαετία του 80 ένας στους δύο περίπου  Λέσβιους ψήφιζε ΠΑΣΟΚ, από τους 1.690 Λέσβιους επιστήμονες κατά τεκμήριο ψήφιζαν αυτό περίπου οι 800. Απ’ αυτούς λοιπόν τους 800 δεν βρέθηκε ένας Λέσβιος που να κριθεί ότι έχει ………. τα προσόντα !!!! του Ν.Σηφουνάκη.   Έτσι οι σοφοί της κομματικής νομεκλατούρας  και της ….αυλής του αρχηγού, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο  της εξωμητρίου κυήσεως με τη βοήθεια του κομματικού δοκιμαστικού σωλήνα φύτευσε  … στο πολιτικό σώμα των νησιών μας (Λέσβο, Λήμνο, Αγ.Ευστράτιο) το Ν. Σηφουνάκη. Ας ρωτήσουμε λοιπόν τον μακροημερεύσαντα αυτό Πολιτικό ταγό και τοπάρχη του ΠΑΣΟΚ στη Λέσβο τι έγιναν αυτά τα εννιακόσια (900)  εκατομμύρια που  ανήκαν στη Λέσβο ;
 Που πήγαν τα λεφτά μας;  
10.2.2012                                                                                             Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης ( Ph.D.)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: