Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ του καταφυγίου πνευματικών ανθρώπων στην Περιβολή.

                    
Το Καταφύγιο Πνευματικών Ανθρώπων στην Περιβολή. 
Όταν ξεκινάς μια προσπάθεια που αναφέρεται στο ευρύ κοινό, έχει γενικό χαρακτήρα, πράγμα  που σημαίνει ότι ξεφεύγει από την καθαρά ατομική  επιδίωξη,  μεθόδευση και άρα στόχευση και που κατά φυσικό λόγο  η επιτυχία ή μη δεν εξαρτάται μόνο από την δική σου επιδίωξη αλλά από το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, πάντοτε λαμβάνεις υπ’ όψη σου το κατά πόσο το στοχευόμενο θα τύχει της αποδοχής του κόσμου.
Έτσι η αποδοχή της ιδέας μου που αφορά στην ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ  του καταφυγίου πνευματικών ανθρώπων στην Περιβολή όπως ήδη προκύπτει από την αποδοχή της αντίστοιχης  ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ (βλέπε ανάρτηση της 26.02.2012) που την έχουν υπογράψει ήδη  52 συμπατριώτες μας (μετά την υπογραφή των :
1) Χαράλ. Π. Ιορδάνη Χημικού Μηχανικού,
2) Κωνστ/νου Δ. Βερβέρη  Δασοπόνου
       3) Στελιου Καραντώνη π. Δημάρχου Μήθυμνας
4)  Ελευθερίας  Γανίτη Συνταξιούχου και
5) Παναγίώτη Πελεκάνου Μηχανονόλογου Μηχανικού ΕΜΠ)
μου δίνει την ικανοποίηση να θεωρώ ότι η εκ μέρους μου σκέψη ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Τούτο δε γιατί η αρχική μου σκέψη στόχευε την Διακήρυξη μας να την συνυπουγράψουν  20 - 25 άτομα σε πρώτη φάση πριν ή αρχίσουμε τα διάφορα διαδικαστικά.
Βεβαίως πλέον του ποσοτικού στόχου κατά τα πιο πάνω, αυτό το οποίο είναι τεράστιο εχέγγυο επιτυχίας αλλά και παράλληλα μεγάλη ηθική δέσμευση δική μου για αυτό, είναι το ποιοτικό στοιχείο λαμβανομένου υπ’ όψη του δεδομένου ότι οι υπογράψαντες ήδη την Διακήρυξή μας καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της κοινωνικής ζωής του νησιού μας (παρεπιδημούντων στην Αθήνα και ντόπιων) που ξεκινά από Δικαστές Αρείου Πάγου, Πρυτάνεις, Καθηγητές Πανεπιστημίου, λογοτέχνες, ζωγράφους, συγγραφείς, ποιητές, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Προέδρους Σωματείων. επιστήμονες, εργαζομένους, συνταξιούχους κ.λπ. Ακόμη καλύπτουν όλο τή γεωγραφική έκταση του νησιού μας 
Τώρα βεβαίως που ο αρχικός μου στόχος ικανοποιήθηκε στο υπερδιπλάσιο, δεν μένει άλλο παρά να ξεκινήσουμε τα σχετικά.
Σε πρώτη φάση εκείνο που θα απαιτηθεί είναι ένας Πολιτικός Μηχανικός (ατυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποιον φίλο Πολιτικό Μηχανικό που να έχει υπογράψει τη Διακήρυξη μας), αφού επισκεφθεί  την Περιβολή και κάνει τον απαιτούμενο έλεγχο,  καταγραφή στοιχείων, κ.λπ. να προχωρήσει στην εκτίμηση του κόστους που θα απαιτηθεί σε πρώτη φάση για να ολοκληρωθεί το  υπάρχον  κτίριο ως τέτοιο και να παραδοθεί λειτουργικά έτοιμο. Ακόμη, θα πρέπει να προσδιοριστεί το κόστος για την επίπλωση του κτιρίου πράγμα που θα γίνει  σε άλλη φάση.  Οπωσδήποτε θα είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε το οτιδήποτε απρόβλεπτο ώστε  να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων.
Πέραν των ανωτέρω θα πρέπει να καλύψουμε και τα όποια διαδικαστικά χρειάζονται, θέματα που άπτονται της Δημόσιας Διοίκησης ( Πολεοδομίας κ.ά.), κ.λπ., πράγμα που θα το αναλάβω προσωπικά, βοηθούμενος βέβαια κατά περίπτωση από όποιον χρειάζεται και μπορεί να βοηθήσει.

11.02.2012                                                                     Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης ( Ph.D.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: