Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

19 % ο ΦΠΑ. Ήταν κάτι καλό το κλίμα το έφαγε και το κτήμα *………….

                    19 %  ο ΦΠΑ. Ήταν κάτι  καλό το κλίμα το έφαγε και το κτήμα *………….

Αμέτρητα τα δεινά του Λαού από το πρώτο Μνημόνιο. Ως η άμμος της Θάλασσας από το δεύτερο, που ψηφίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων σήμερα το βράδυ. Άσχετα κι αν κάποιοι μας λένε, ότι ο Λαός θα τους ευγνωμονεί. Είναι αυτό που λένε οι απλοί άνθρωποι …. «Ο χορτάτος του νηστικού μίλια κόβει».
Για το νησί μoυ, τη Λέσβο  βέβαια θα μιλήσω και πάλι.
Αποφασίσθηκε λέει ο ΦΠΑ στα νησιά μας, έτσι και στο δικό μας, να πάει στα 19%.
Αποφασίσθηκε δε  κατά το γνωστό «αποφασίζουμε και διατάζουμε». Άσχετα αν η Περιφέρεια, ο Δήμος, οι φορείς , ο Λαός έλεγε μη το κάνετε. Αφήστε τον εκεί χαμηλά. Όπως ήταν.
Οι ταγοί που διαφεντεύουν την υπό οικονομική κατοχή χώρα μας ( κατά τον πρόεδρο των Δικαστών και Εισαγγελέων Χ. Αθανασίου) απεφάσισαν και διέταξαν.
                                       ΦΠΑ και στη Λέσβο :    19  %.
Το ένα από τα πιο υπανάπτυκτα νησιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Λέσβος, έτσι αποφασίσθηκε και διετάχθει να γίνει ακόμη πιο υπανάπτυκτο.
Δεν αντιδράσαν οι Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των νησιών μας ; Ασφαλώς και αντέδρασαν. Όλων των νησιωτικών νομών από κοινού, μηδέ της Ευβοίας εξαιρουμένης. 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός ΥΠΕΚΑ ;  Ο Κρητικός Βουλευτή Λέσβου Ν. Σηφουνάκης ;   ΟΧΙ . Αυτός δεν αντέδρασε. Είναι Υπουργός.
Αν αντιδράσει αυτός, θα πάψει να είναι Υπουργός!!! Για τέτοια είμαστε ;  Για αντιδράσεις είμαστε τώρα που η εκλογική βάση του κόμματος συρικνώθηκε στο 8 % !!!. Και πως θα ξαναβγώ Βουλευτής αν δεν είμαι Υπουργός όταν γίνουν οι εκλογές, οπότε κι’ αν γίνουν αυτές;;!!

Όσον αφορά το Λαό της Λέσβου. Ε!! αυτός θα βρει τον τρόπο να επιβιώσει. Τώρα τι επιβίωση;   Ο Θεός να την κάνει.  
 Ήταν, λοιπόν, κάτι καλό το κλίμα το έφαγε και το κτήμα*…………. κατά πως λένε στην γενέτειρά του Ν.Σηφουνάκη, την Κρήτη ...... Άστα να πάνε.

* Το συμπαθές τετράποδο, o όνος,  στην κρητική διάλεκτο.

12.2.2012                                                       Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: